• Hnlovac
    4.4k
    Kako je lagano bit na čelu kokošarskog kluba. Čim se krenu postavljat pitanja o financijama, rezultatima, upravi samo lažeš da će ti država uskoro napraviti novi stadion sa svojom lovom i eto, situacija u klubu više nije tema, miran si još mjesec dana

Ajde
  • chago13
    295
    Obična propaganda, skretanje pozornosti s lošeg rezultata... Sad se piše o stadionu i Belinhu, samo da se ne bi o raspadu prve ekipe
  • db-izbjeglica
    20.2k
    ne znam od kud oni bacaju ove cifre za rekonstrukciju.
    nisam primjetio da je AB konstrukcija u groznom stanju. mislim, pogledajte beton na maksimiru i onda na poljudu. stadion je građen od predgotovljenih elemenata koji imaju visoku preciznost izvedbe u pogonu, vjerojatno bi trebalo sanirati neke stvari, ali ništa spektakularbo. koliko se sjećam tamo postoje i nekakve vanjske sajle za prednapinjanje koje bi trebalo zamjeniti, al opet, nije to nikakav SF.

krovište je mero sustav, to se doslovno sastoji od 2 konstruktivna elementa:

1. čelična kugla sa navojima (ženski)
    2. čelični štap sa navojima (muški)

nosivost konstrukcije ne ovisi o jednom elementu, to se bez problema zamjenjuje po segmentima. pokrov su leksan ploče (to je recimo i fasada arene zgreb), nekakva plastika i ne bi trebalo biti pretjerano skupo .

najgora stvar koju država može napraviti je analizu tog stadiona i njegovog postojećeg stanja dati nekakavim lokalnim ljudima koji su u sprezi sa gradom i vjerojatno klubom, čak i da ljudi hoće nešto napraviti kako treba, ne vjerujem da ne bi bilo pritisaka. oni će stadion proglasiti neupotrebljivim i za rušenje taman da je napravljen prije 4 godine. :lol:
  • miro
    8.6k
    Iskreno, nek im izgrade stadion za milijardu, jebe mi se, samo nek Kranjča i Maksimir idu svojim tokom
  • NORTE
    23k
    Struka se javila, kaže da su jedine opcije:

• Obnova Poljuda
    • Novi Park mladeži (10.700) pa novi Poljud.

Na prvu opciju neće pristati i radit će pritisak na hdz da im iz državnog proračuna sruši dva stadiona i napravi im dva nova.
  • Zagi
    16.2k
    Imam ja treću opciju.

Ne raditi im ništa.
  • db-izbjeglica
    20.2k
    Na prvu opciju neće pristati i radit će pritisak na hdz da im iz državnog proračuna sruši dva stadiona i napravi im dva nova.NORTE

zanimljivo je kako su tako brzo odustali od najlipšeg stadiona na svitu, to nema nigdi, najbolja atmosfera, zaštićeno je, kulturna baština a-a-a-a-a-a-a-a-a

sad odjednom - rušenje!
    ne valja to ništa :lol:

koliko su ga hvalili, koliko komplimenata je izrečeno u javnom prostoru i kakvom vrijednošću se to predstavljalo... ekvivalent bi bio da rimljani sruše koloseum i idu raditi novi. :lol:
  • NORTE
    23k
    Podsjećam da su preko noći dobili 2 milijuna eura iz državnog proračuna za par desetaka ploča od leksana.

Za GRADSKI stadion u koji Grad ne ulaže.

Istovremeno država im gradi veliki most koji će povezati Kaštela s Poljudom.
  • Ljubo
    435
    Za tu lovu je dolje najbolje otvoriti najveću psihijatrijsku kliniku na svijetu, bar bi imali neke koristi
  • Markelo
    3.7k
    Znači novi stadion u Splitu od nekih 35k mjesta bi trebali platit više od pola milijarde eura. Čini se razumnim
  • GOAT
    5.1k
    Novi Bernabeu manje košta od njihovog projekta
  • javolimtebejako
    4.4k
    moze 577 milijuna eura za novi stadion i onih 400 eura za platiti suce ako nije problem, hvala
  • Klenx
    10.7k
    Ne znam jesu ludi oni ili mediji koji ih ozbiljno prenose. S obzirom na projicirane troskove mozda uz stadion planiraju i svjetski svemirski centar za prihvat vanzemaljaca.NitkoBitan

Negdje sam vidio i da bi tražili da im grad Split refundira troškove, odnosno propuštenu zaradu ulaznica s obzirom na manji kapacitet Parka Mladeži u odnosu na Poljud dok igraju tamo.

Kao, kapacitet 10 000 ljudi, a oni bi imali 20 000 ulaznica prodanih pa eto nek grad tu razliku plati.
    Strašno kakvi mozgovi.
  • Pacho
    15.8k
    Ne kuzim se u gradevinu, ali Gemini kaze da stil gradnje cucavca ima poveznica sa minhenskim olimpijskim stadionom, olimpijskim stadionom u Montrealu i jos par sagradenih unutar par godina. Svi se i dalje normalno koriste za sportske evente, koncerte, sajmove, itd. Uostalom, svi valjda mozemo nabrojati bar desetak stadiona koji se (uz modernizaciju) koriste 100+ godina.

E ali sad se Dinamu napokon gradi funkcionalan stadion pa se odjednom 'poljudska ljepotica' pretvorila u rusevinu na kojoj je igrati opasno po zivot. I posto se, naravno, radi o sredini punoj iskompleksiranih sizofrenih bolesnika, umjesto da predstave nesto razumno, oni se idu nadjebavat sa Zagrebom i zahtjevaju tesku megalomaniju.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet