• miro
    8.5k
    mislim da ne moze jer samo direktni crveni vrijedi u kupu
  • don
    18.6k
    za direktni crveni je od uvik značila suspenzija na idućim utakmicama neovisno o kojem natjecanju je riječ.
  • criticus
    6.4k
    Je li ovo uhapsilo Bembaru?Omake

Čuo sam da ga HT ima na piku i da su se dosta s njim bavili. Tako da me nebi čudilo.
  • Paggini
    76.7k
    Isto tako, HNS je odlučio da će se akumulirani kartoni i suspenzije primjenjivati na sva natjecanja tijekom kojih igrači budu javno opomenuti, neovisno o kalendaru natjecanja.

To u praksi znači da, primjerice, ako igrač dobije dva žuta u dvije prvenstvene utakmice, pa onda još i po jedan žuti karton u šesnaestini i osmini finala Kupa, tada neće moći igrati u prvoj utakmici koja će uslijediti, bez obzira da li to bila utakmica SuperSport HNL-a ili Kupa.
  • criticus
    6.4k
    Isto tako, HNS je odlučio da će se akumulirani kartoni i suspenzije primjenjivati na sva natjecanja tijekom kojih igrači budu javno opomenuti, neovisno o kalendaru natjecanja.

To u praksi znači da, primjerice, ako igrač dobije dva žuta u dvije prvenstvene utakmice, pa onda još i po jedan žuti karton u šesnaestini i osmini finala Kupa, tada neće moći igrati u prvoj utakmici koja će uslijediti, bez obzira da li to bila utakmica SuperSport HNL-a ili Kupa.
    Paggini

Kako to isčitati iz ovog pravilnika nije mi jasno:
    HNS glasnik - akumulirani kartoni

Po meni iz ovog nema promjene. Pogotovo jer piše da se evidencija kartona vodi odvojeno. Članak 23.
  • Pacho
    14.9k

Heroj, a ne zlocinac
  • Sajla
    18.4k
    "HNS je odlučio da će se akumulirani kartoni i suspenzije primjenjivati na sva natjecanja tijekom kojih igrači budu javno opomenuti, neovisno o kalendaru natjecanja.

To u praksi znači da, primjerice, ako igrač dobije dva žuta u dvije prvenstvene utakmice, pa onda još i po jedan žuti karton u šesnaestini i osmini finala Kupa, tada neće moći igrati u prvoj utakmici koja će uslijediti, bez obzira da li to bila utakmica SuperSport HNL-a ili Kupa. "

U pravilniku stoji

Članak 21.
    1) Automatska kazna zabrane igranja jedne prvenstvene ili kup utakmice nastaje poslije svake četvrte sudačke opomene koju igrač dobije na prvenstvenim i kup utakmicama na bilo kojem stupnju natjecanja tijekom jedne natjecateljske godine.

Članak 23.
    1) Igrač koji dobije četiri opomene na prvenstvenim utakmicama bilo kojeg stupnja natjecanja, izdržava automatsku kaznu zabrane igranja jedne utakmice samo na prvoj sljedećoj prvenstvenoj utakmici.
    2) Igrač koji dobije četiri opomene na kup utakmicama, izdržava automatsku kaznu zabrane igranja jedne utakmice samo na prvoj sljedećoj kup utakmici.
    3) Evidencija opomena dobivenih u prvenstvu i kupu vode se odvojeno.

Zar ova dva članka nisu kontradiktorna?
    Da nema točke 3), rekao bih da se kazna odrađuje tamo gdje si ju zaradio. Pa ako je jedna evidencija kartona, skupio si ih 4, neke u kupu, neke u ligi - izostaješ sa sljedeće utakmice, u kojem god natjecanju bila. Ali ako su kartoni zarađeni samo u jednom natjecanju (npr. samo u ligi), onda izostaješ s utakmice tog natjecanja i kaznu ne možeš odraditi u drugom.
    Ali zašto onda voditi odvojenu evidenciju po natjecanju?
    Ako je namjera da se sve skupa broji i odrađuje kronološki bez obzira na natjecanje, onda nisu dobro napisali pravilnik, po mom mišljenju.
  • criticus
    6.4k
    Zar ova dva članka nisu kontradiktorna?Sajla

Moj pokušaj:
    - Ako dobiješ 4 žuta na način 3 u prvenstvu 1 u kupu - izdržavaš kaznu u prvoj slijedećoj utakmici bila ona kup ili prvenstvo
    - Ako dobiješ 4 žuta na način 4 u prvenstvu 0 u kupu - izdržavaš kaznu u prvoj slijedećoj prvenstvenoj utakmici
    - Ako dobiješ 4 žuta na način 4 u kupu 0 u prvenstvu - izdržavaš kaznu u prvoj slijedećoj kup utakmici
  • Kruno
    1.3k
    Šteta ako je. Premda mu još radi stream.
  • Sajla
    18.4k
    upravo tako i ja tumačim.
  • crophantom
    3.2k
    Ako je ovo istina ovo je najgluplje pravilo u svemiru.
  • criticus
    6.4k
    upravo tako i ja tumačim.Sajla

Kod nas su u kupu žute dobili Goda i Kulenović. Dakle nemože se niko očistiti ako ispravno tumačimo.
  • Sajla
    18.4k
    upravo sam to gledao. Goda ima još jedan u prvenstvu i nije ugrožen.
  • rakurs
    2.7k
    Ako dobiješ 4 žuta na način 3 u prvenstvu 1 u kupu - izdržavaš kaznu u prvoj slijedećoj utakmici bila ona kup ili prvenstvocriticus

Ovo već pada u vodu na primjeru Šarlije. Ima osam žutih ove sezone od čega je prvi zaradio protiv Gorice u listopadu. Par dana kasnije dobio je žuti protiv Cibalie u Kupu, a onda je dobio još tri žuta kartona u prvenstvu prije nego što je suspendiran.
  • Sajla
    18.4k
    dakle, članak 23. - kup i liga odvojeno. tako je pravilnik primjenjen u praksi i to se ne bi smjelo mijenjati tokom sezone.

EDIT: ako je namjera pravilnika bila da se doista gledaju zajedno kup i liga kao što je napisano u članku na gol.hr, onda Šarlija nije imao pravo nastupa i netko bi se trebao žaliti pa da dobijemo "slučaj Šarlija" po uzoru na "slučaj Tomić" kojeg su imale prethodne generacije :rofl:
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet