• Paulie
    764
    nakon sinoć mislim da svaka rasprava o tribini pada u vodu, prek 3000 ljudi na pasjem potopu navija 90min
  • Zoran
    517
    Tako je
  • criticus
    6.3k
    nakon sinoć mislim da svaka rasprava o tribini pada u vodu, prek 3000 ljudi na pasjem potopu navija 90minPaulie

Bome impresivno izdanje sinoć.

Ako ću biti đavolji odvjetnik da "osušim" raspravu :lol:, na stadionu je službeno bilo 10 i po tisuća ljudi. Što znači da je se još 7 tisuća topilo na istoj toj kiši. Dogodilo se isto što i ranije, ultras tribina navija, zapad većinom njurga, tu i tamo se priključi navijanju.

Pitanje za klub je želi li napraviti istok ultras tribinom? Ako da onda mora prilagoditi cijenu, prihvatiti gubitke u profitu i isprofilirati se kao klub koji gura ultras kulturu. Drugim riječima želimo navijače koji stoje i navijaju cijelu utakmicu, to je naš marketing i naša priča. To bi osnažilo tu formu stadionske kulture koja ima svoju ograničenu brojku koja je manja od standardnog navijača ili gledatelja koji pohodi utakmice. Pitanje je kako bi se to odrazilo na novi Maksimir? Bi li izgubio dio tih koji nemogu naći svoje mjesto na Kranjčevićevoj ili bi glamur novog Maksimira bio dovoljan da ih privuče. U najgorem slučaju bi morao tada početi graditi kulturu kibica koji pohode utakmice.

Alternativa je da sad gradiš kulturu kibica koje privlačiš na duh starog istoka na Kranjči, ali onda bi izgubio priliku posebnosti da staviš u prvi plan ultrase u svaki prijenos. Prihodi bi vjerojatno bili veći jer bi mogao prodavati istok po tržišnoj cijeni, ali onda sav teret manjeg kapaciteta stavljaš na leđa grupe koja bi morala održati brojnost i masovnost prelaskom na novi Maksimir.

Stvar nije crno/bijela. Svako od nas ima preferenciju. Klub mora odlučiti kojim putem ići i prihvatiti pluseve i minuse, odnosno izazove koji nose za svaki od pristupa i pravilno ih adresirati da se ne stvori problem do prelaska na Maksimir. Sretno nam!
  • NitkoBitan
    35.6k
    Bi li izgubio dio tih koji nemogu naći svoje mjesto na Kranjčevićevojcriticus

Jesu li to vec krenula opravdanja za nedolazak na tekme, ne moze se naci mjesto na stadionu :sweat:

Mjesto ce bit par metara od terena pod krovom, pa na kojoj tribini bude bilo svejedno. Ide se podrzat svoj klub. Kako nikad nije problem naci mjesto u birtiji?

A sad ako bude bilo problem naci mjesto jer je stadion svaku tekmu rasprodan i pun to su vec slatke brige.
  • Hnlovac
    4.3k
    Bolje mjesto u kutu južne tribine na Kranjči nego sredina trenutnog zapada dolje koji je 35 metara od terena
  • vjeko1701
    22.9k
    Od trenutnih tribina će biti bolji i balkoni zgrada oko nove Kranjče.
  • criticus
    6.3k
    Jesu li to vec krenula opravdanja za nedolazak na tekme, ne moze se naci mjesto na stadionu :sweat:NitkoBitan

Ok. Odustajem.

Lp
  • zadnjired
    626

Mislim da bi klub mogao ići u smjeru navijača koji su ujedno i članovi kluba ali ne nužno i Ultrasi. Mišljenja sam kako grupa treba imati cijelu tribinu na raspolaganju samo je pitanje kapaciteta iste. U trenutnim okolnostima opet je grupa glavni nositelj brojnosti na stadionu i jedino taj segment ima konstantu neovisno o protivniku. Koliko sam shvatio Istok je najveća tribina kapacitetom ali opet neprirodnog položaja jer smo navikli da su nam najvjerniji iza gola no opet ako je to adekvatna tribina na kojoj će se moći izvesti koreografije i koordinirati navijanje ne vidim problem da se navijači smjeste na preostale tribine pa čak i iza gola.

Mislim da se tu nitko ne bi trebao naći uvrijeđen jer moramo shvatiti da je stadion u Kranjči prijelazno rješenje i smanjenog kapaciteta. Poznavajući mentalitet navijača u Zagrebu da im ne znam kaj ponudiš opet će oni koji su tu dolazili godinama biti konstantna i pokušati će stvoriti atmosferu prateći grupu. Kranjču vidim kao pozitivni val promjena gdje će se na manjem uzorku dobrom animacijom i stvaranjem atmosfere stajanja i navijanja od starta stvoriti kultura djelovanja na stadionu. Bilo bi lijepo da i zapadnjaci sudjeluju u navijanju ali to od njih ne očekujem jer tamo će biti i lože, delegacije i ostala svita koja želi biti prisutna ali u miru pratiti utakmicu jer eto urlanje i stvaranje pozitive nije njihov stil.

Ako se klub zajedno sa svojim navijačima potrudi da to bude mini plavi pakao mislim da će svi oni koji propuste ili ne uspiju kupiti ulaznice biti toliko nabrijani gledajući atmosferu da će to na novom Maksimiru eksplodirati. Ovo je sve iz kuta gledišta navijača i ljubitelja kluba ali veliku ulogu će uvijek imati i rezultatski aspekt kao i osobe koje će rukovoditi stanjem na terenu. Bude li Dinamo stajao loše mogao bi biti slabo popunjen stadion no oni koji će ga pohoditi u dobru i zlu, e svi oni zaslužuju da se navija s ljubavlju i da uživaju u činjenici da su zajedno sa Dinamom nakon svih tih godina. Neki faktori poput vremena više ne bi trebali biti izgovor kao i komfor samoga stadiona ali kad krene loše pljuvati će se i po stvarima koje nećemo moći niti zamisliti.

Naša je stvarnost takva da će se morati napraviti najbolja priča da Kranjča bude testni poligon zrelosti i vizije kluba što očekuju da se dogodi na stadionu. Mislim da su svjesni da je jedino sinergija kibica i Ultrasa dobitna kombinacija jer kibici poglavito oni mlađi jednog dana budu možda htjeli biti Ultrasi.
  • fakin
    3.2k
    Rekao sam već da je vrlo, vrlo bitno kako ćemo ovo ljeto proći u europskim pretkolima. Postoji šansa da u 1. mjesecu iduće godinena Kranjči dočekamo Real Madrid, ali isto tako postoji šansa i da dočekamo Malmo ili Celje.

Gotovo sigurno za 11 mjeseci igramo na Kranjči prvu europsku utakmicu.
  • pešća
    1.1k
    Gotovo sigurno za 11 mjeseci igramo na Kranjči prvu europsku utakmicu.fakin

Vrlo malo vjerojatno. Taman i da sve bude gotovo nekako mi je logično da taj prvi ciklus grupne faze odradimo na jednom stadionu - Maksimiru. Nek nam Kranjča bude motiv da tu fazu prođemo i napravimo pakao 5 metara od terena a ne nebu pod oblacima.

Rečeno je da će Kranjča bit gotova do kraja godine, ali nakon završetka izgradnje treba proći i faza provjere stadiona, testiranja svih aspekata (rasvjeta, ozvučenje itd.), licenciranja i tome slično.

*ChatGPT kaže da ukoliko je sve u redu prođe 1-2 mjeseca od završetka izgradnje do licenciranja stadiona, a u slučaju nedostataka od 2 mjeseca do pola godine. Na to se nadovezuje i UEFA koja ima svoje dodatne inspekcije.

Uglavnom nemojte imat pre optimistična očekivanja unatoč tome što Strabag odrađuje po špagi u rokovima. Poslije Strabaga slijedi birokracija koja bi trebala nastupit taman u vrijeme blagdana, skijanja i korištenja godišnjih odmora.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet