• vjeko1701
    22.5k
    Možda, al je to razlog svega ovog pisanja tu. Da rade po istom modelu ko i mi, ne vjerujem da bi itko ovdje išta negodovao. Ok, bilo bi sprdanja, ovog ili onog, ali kao i uvijek, oni pokazuju zavidnu nesposobnost kad je u pitanju bilo kaj osim pritiska i moljakanja da se nešto napravi za njih.
  • Mulec86
    466
    Meni je fascinantno kak su od teroriziranja javnosti s "poljudskom ljepoticom" došli do toga da si stadion tretiraju ko skladište krumpira i to u par mjeseci.
  • Markelo
    3.7k
    Hdz-u treba Split i glasovi iz Dalmacije. Bilo bi im oportuno krenut pravit dole stadion dok je Šuta na čelu grada.
  • The Undertaker
    9.6k
    Kao što je kolega gore rekao, postoji veliki jaz između želja (potreba) i realnih fiskalnih mogućnosti grada Splita i samog kluba. Sada je faza kuhanja žabe i pripreme puka na najrealniju opciju a to je obnova Poljuda i to uglavnom parama države.
    Objektivno gledajući, ako je netko zaslužio ulaganje u stadion onda su to oni jer ga redovito napune.
  • Profesor Baltazar
    27
    Plenkovića je na poziciji održala Dalmacija. Poznato je da Slavoniju drži Anušić kao njegov unutarnji oponent. Da je izgubio neku županiju ili veći grad u Dalmaciji HDZ prošle godine na lokalnim izborima, onda bi morao otić. Obzirom da su osvojili sve četiri dalmatinske županije, uzeli opet Zadar, Split pogotovo, onda će ih Plenković i nagradit. Zato i ne treba čuditi najave investicija kao što su Poljud ili dom za starije i još štošta toga.
  • vjeko1701
    22.5k
    Objektivno gledajući, ako je netko zaslužio ulaganje u stadion onda su to oni jer ga redovito napune.The Undertaker

E sad, kako se kaj gleda. Jel vrednije za državu to kaj oni imaju višu prosjećnu posjećenost protiv ostalih HNL klubova ili to kaj mi redovno ugošćujemo na svom ekipe iz liga 5, dovodimo gostujuće navijače/turiste iz svih djelova europe i svake godine igramo prestižna međunarodna natjecanja?
  • NitkoBitan
    35.4k
    ako je netko zaslužio ulaganje u stadion onda su to oni jer ga redovito napune.The Undertaker

Ako ga redovno pune znaci da infrastruktura nije problem pa je ulaganje iracionalno.
  • Droljo
    25.2k
    turistevjeko1701

Ovih više dođe njima valjda...
  • Jurki
    23.2k
    jel isto kad ti dojde 2 tisuce Škota u Zagreb, koji ce popiti cisterne i cisterne pive ili dojde 50 Čeha koji prebiru po dzepovima za pivu na stadionu?
    Da Dinama nema, Škoti nebi dosli.
    A Čehi.. oni dojdu na more ovak ili onak.. sigurno ne zbog tovara.
  • Netkos
    91
    Problem je što oni žele više od 50% od države. Kažu da Split nema toliko novaca kao Zagreb, pa 50% koliko će Zagreb dobiti ne bi bilo dovoljno.
  • rokikaciga
    11.3k
    Pa nek naprave stadion od 10-15 tisuca ako nemaju tolko love za 35 tisuca :smile:
  • Tvrdica McTvrdi
    4.5k

Precjenjujete važnost svega ovog za glasove. Da se mi vodimo ko nam je kolko dao nijedna stranka ne bi postojala više jer se uglavnom ne radi ništa. Koji grad je kod nas zadnji put obnovio, napravio novi autobusni ili željeznički? Off topic malo, hoću samo reć da vjerujem da se ide u ove projekte jer je nekima došlo iz guzice u glavu da se nemre više odgađat jer nas je i Albanija pretekla po tom pitanju, a ne jer kalkuliraju da će im sad Duje i Mate dat 100 glasova više.

Nadodao bih još da u Zagrebu su bili potresi koji su na stadion stavili crvenu naljepnicu i veći dio ne možemo koristit već 6 godina (to kao da smo svi već zaboravili da je postojao Istok) dok Poljud je ipak noviji i uz obnovu mu se može produžit rok još koje desetljeće
  • Droljo
    25.2k
    autobusniTvrdica McTvrdi

Moj grad. U pauzi između zatvora i krađe/korupcije/pogodovanja.
  • Profesor Baltazar
    27
    Slažem se sa vašim odgovorom. Nisam mislio samo u kontekstu stadiona, jer ovo što ste napisali apsolutno stoji. Mislio sam općenito u kontekstu investicija, stavili su svoje ljude na pozicije koji su osvojili mandate i sad će ih krcat državnim i/ili EU novcima za razne investicije koje nisu vezane samo za stadion, a u cilju da se zadrži vlast i dalje tamo, a to se može kroz realizirane projekte. Gradovi i županije ne mogu sami realizirati neke projekte radi financijskih ograničenja, kreditnih zaduženosti...
  • Peškaman
    8.5k
    50% za obnovu ili za novi stadion neka pokrije država baš kao i u slučaju Maksimira. I po meni to treba vrijediti za svaki klub prve HNL, osigurajte drugu polovicu preko grada/investitora i kroz 5-10 godina će HNL imati ekstra infrastrukturu.

Ako želiš novi stadion onda izvoli izgurati priču s gradom oko obnavljanja Poljuda kao što je Dinamo izgurao sa gradom Zagrebom oko Kranjčevićeve.
    Isto vrijedi i za kamp.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube