• Dudu 9
    997

Rekao je sam Joško u jednom podcastu da su starija dvojica hajdukovci, dok je najmlađi ljuti dinamovac.
  • Ivdzo11
    9k
    Zanimljiv je prijelazni rok na Opus Areni, a posljednjih dana, za razliku od prethodnih tjedana, u fokusu su bili odlazni transferi - prihvaćena je ponuda Nürnberga za Stjopu Mkrtčjana (22), dok je Southampton odbijen za Antona Matkovića (20).

Mkrtčjan karijeru će nastaviti u 2. Bundesligi. Osijek je prihvatio ponudu za armenskog braniča navodno tešku 800.000 eura.
  • Crusades
    21.8k
    Što duže su takvi to je nama bolje.

Na stranu sad to, al gledao sam sažetke i teren je stvarno kriminalan, a nedavno su ga mijenjali. Valjda će na proljeće bit bolji.
  • Peškaman
    8.5k
    Po bespućima interneta se piše da je Hajduk uzeo faktoring za Mlačića?
    Ako sam dobro razumio to je prodaja potraživanja trećem pravnom licu po manjoj cijeni od ukupne, pri čemu te novce dobiješ odmah.
    Ima li tko stručan da objasni što to zapravo znači ili sam manje-više pogodio?
  • rioda
    13.3k

Prodali su Mlačića, dogovorili cijenu, očito na rate kroz nekoliko godina. Prodali to potraživanje nekome koji će im novac isplatiti odmah, naravno uz proviziju.

Ne znam detalje takvih poslova, ali hipotetski ako su ga prodali za 5 milijuna na 4 godišnje rate po 1,25 milijuna, prodali su to potraživanje da dobiju odmah npr. 4 milijuna. Prevedeno, gori im pod nogama.
  • NitkoBitan
    35.1k
    Ako sam dobro razumio to je prodaja potraživanja trećem pravnom licu po manjoj cijeni od ukupne, pri čemu te novce dobiješ odmah.Peškaman

Bubam, Hajduk je dogovorio transfer u vrijednosti 4 milijuna eura, a Udinesse im isplacuje milijun eura godisnje iduce 4 godine. Hajduk faktoringom od neke institucije dobije 3-3,5 milijuna odmah (od te institucije), a tih 4 milje im vracaju periodicno po ugovoru koji su sklopili (vjerojatno kako im dolazi novac od Udinessea).

Vrlo logicna odluka jer trenutno u kasi nemaju prebijenog centa. Jbg, ovakvi panicno nuzni potezi najskuplje kostaju.
  • Peškaman
    8.5k
    Kako sam i mislio, hvala :grin:
  • deda
    43.4k
    Seljačkim rječnikom - nisu ga prodali za 5 nego za 4.
  • Mr Anderson
    17.4k
    Ima li tko stručan da objasni što to zapravo znači ili sam manje-više pogodio?Peškaman

Više manje si pogodio bit faktoringa.
  • ElDorado
    9.7k
    Ili zajebu faktoring kuću pa imaju cca 8 ukupno. Svašta je moguće.
  • The Undertaker
    9.5k
    Dobro ste napisali s tim da je standardna faktoring kamata 3,5-4,5% godišnje. Međutim, Hajduk je toliko u banani da je pitanje da li ga banke uopće žele financirati. Lani su morali pozajmiti lovu od kamatarskih institucija koje rade sa 12-15%. Ne vjerujem da je ove godine stanje bolje.
  • rioda
    13.3k

Dodaj na to još menadžersku proviziju za koje znamo da se kreću oko desetak posto + vrlo vjerojatno nekakve bonuse koji su uračunati u tu cijenu kad se komunicirala vrijednost transfera. Mislim da su dobili bliže 3, nego 4 milijuna.
  • Efes Pilsen
    14.7k
    Evo iz tovarskog glasila

https://sportnet.hr/vijesti/622582/nogomet-italija/mlacic-na-lijecnickim-pregledima-talijani-prenose-da-ce-hajduk-dobiti-manje-nego-sto-je-inter-nudio/

Nerazzurri su nudili pet i pol milijuna eura, što je Hajduk prihvatio, ali Udinese neće toliko izdvojiti.

Tako barem prenosi Gianluca Di Marzio, koji je dobro upoznat s događanjima u talijanskom nogometu. Insajder koji radi za SkySport prenosi da će Udinese Splićanima isplatiti četiri i pol milijuna eura, dakle milijun eura manje nego što je klub s Poljuda prihvatio kada se Inter javio.
  • FazeN
    5.3k
    Naguzio ih Udinese.
    Prvotni usmeni dogovor je bio malo više od 5.5M, no pošto je Hajduk zapravo potjerao Mlačića iz kluba a ne ga prodao mirnim putem( :zip: ) , talijani su vidjeli da ovaj ne želi nazad u Split i obući više nikad dres Hajduka spustili im ponudu.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet