• db-izbjeglica
    19.7k
    meni je jučer zasmetalo što je dinamo opet prelagano primio gol, što je bilo preko nekoliko induvidualnih, neforsiranih grešaka koje su rezultirale ili mogle rezultirati opasnim situacijama.

ponovio sam nekoliko puta, ponovit ću opet, problem ove dinamove momčadi je obrambeni segment.
    napadački dio momčadi je sasvim korektan, na kraju krajeva, samo 4 momčadi su zabile više od dinama u europa ligi i dinamo je zabio uvjerljivo najviše golova u HNL-u.

obrana, obrana, obrana...
  • Mr Anderson
    16.8k
    ponovio sam nekoliko puta, ponovit ću opet, problem ove dinamove momčadi je obrambeni segment.db-izbjeglica

Čitao sam malo izjavu Beseka, u principu je na tragu onog što se i ovdje dosta pisalo. Problem nam je ta desna strana, u odsustvu Valinčića i Lisice dosta patimo. Gale jučer čak bolji ofenzivno nego defanzivno što je čudno za njega, Bakrar mu previše ne pomaže i tu je Ljubičić koji je nevidljiv. Možda su lošije partije Domingueza baš posljedica svega toga.
  • db-izbjeglica
    19.7k
    ne može defanzivna igra momčadi toliko ovisiti o jednom ili dva igrača.
    dinamo je primio 14 golova u 7 utakmica europa lige, prosjek 2 po utakmici, primili minimalno gol u doslovno svakoj utakmici.

smrdljivi cigani imaju nekakve male izglede za top8 u europa ligi, osigurali su prolaz dalje, a zabili su svega 6 golova u 7 utakmica. za usporedbu, beljo sam ima 4 gola ove sezone u europa ligi. međutim, primili su samo 5!

nek nam napadački segment igre malo i oslabi, al dajte više, idemo srediti tu defanzivu i dovesti je u realne okvire za momčad dinamovog kalibra.
  • Mr Anderson
    16.8k
    ne može defanzivna igra momčadi toliko ovisiti o jednom ili dva igrača.
    dinamo je primio 14 golova u 7 utakmica europa lige
    db-izbjeglica

Kako ne može? Koliko smo tih golova primili nakon ozljede Valinčića? Nemam statistiku, ali čini mi se nekako da najviše primamo preko desne strane.
  • db-izbjeglica
    19.7k
    Kako ne može? Koliko smo tih golova primili nakon ozljede Valinčića? Nemam statistiku, ali čini mi se nekako da najviše primamo preko desne strane.Mr Anderson

pa može, al onda nisi ozbiljna momčad!
    ne znam što nije jasno? svaki član prve postave mora imati nekakvu zamjenu, ako nema zamjenu moraju postojati nekakvi mehanizmi u igri koji će pokriti taj nedostatak.

najbolje od svega, dinamo je praktički do neki dan imao na plaći sasvim pristojnog bočnog igrača, defanzivno i ofanzivno. jel govorim neistinu?
  • Crni86
    19.3k
    Jucer je trener u drugom poluvremenu dobrim korekcijama zatvorio i tu desnu stranu. Znaci da se moze kad se hoce.

Vidjet cemo vec u nedjelju, oce li krenut opet ista desna strana s galetom, bakrarom i ljubom.
  • Mr Anderson
    16.8k
    dinamo je praktički do neki dan imao na plaći sasvim pristojnog bočnog igrača, defanzivno i ofanzivno. jel govorim neistinu?db-izbjeglica

Imam i ja u svom timu na poslu ženu koja stvarno zna raditi i odradi sve što joj dam, samo ima sitni problem kaj je svako malo na bolovanju iz raznoraznih razloga.
  • Mr Anderson
    16.8k
    Vidjet cemo vec u nedjelju, oce li krenut opet ista desna strana s galetom, bakrarom i ljubom.Crni86

Jeli bila kakva objava kako je Bennacer, jeli se oporavio? Ako nije, nadam se Stojkoviću od početka umjesto Ljube.
  • Crni86
    19.3k
    najbolje od svega, dinamo je praktički do neki dan imao na plaći sasvim pristojnog bočnog igrača, defanzivno i ofanzivno. jel govorim neistinu?db-izbjeglica

Ovisi sta ti znaci pristojan. Jedno kolo je bio neprobojan, a drugo mu se ne bi dalo potrcat. Imali smo mi xy golova koje smo primili jer rpg nije bio “raspolozen” taj dan.

nisam ispratio, ali ako je li la nadam se da ga se nece forsirat, vec onda gurnut stojketa kojem lezi opus.
  • Sajla
    16.9k
    nije iznenađenje, ali je vrijedno istaknuti - Dudu i Soudani sa 95% odnosno 93% glasova jasno pokazuju kakve su klase bili i koliko ih navijači dinama i danas vole.
    mogu samo poželjeti današnjim strancima da nanižu uspjehe pa da ih se za koju godinu ovako spominje. a @Krizy-u hvala za anketu!
  • Praskaton
    5.2k
    Po meni su dva glavna problema u obrani.
    1.golman
    2.formacija u kojoj su dvije osmice visoko i pri izgubljenoj lopti Mišić ostaje sam na širokom prostoru u polukontri i ne uspije to zakrpat svaki put.Dodaj na to neku lošu reakciju zadnje linije i gol je tu.
  • Orc123
    14.7k
    Nego imate sazetke na YT pa si slobodno pogledajte tko je krivac za gol i kako je doslo do gola....da Sergi mogao bolje reagirati, kao Mckenna u bloku ali Galesicu se ubacio igrac iza leđa i pobjegao mu!

To se Galesicu dogodilo par puta da mu se ubacivali iza leđa kaj i nije cudo jee nema brzinu za beka i nije bek pa ne zna se tocno postaviti. Fascinantno je da on jucer napadacki odigrao odlicno, a defanzivno je curilo tu puno.

U 2. Pol smo se dosta smieili u obrani i nije curilo tako....svi su odigrali bolje u obrani to 2. Pol.

odlicno zapazanje...isto tak u otvaranju napada se samo Misic nudi stoperima i nitko drugi se ne spusta, zato i teze izlazimo i stoperi nemaju s kim razigrat. Meni ouno bolja foemacija sa dvije 6ice u vidu Miwica i Bennacera i igrac ispred njih u ofenzivnijim varijantama Stojke, a u defanzivnijim Zajc.
  • blueslavonija
    20
    jučer smo imali nekoliko individualnih grešaka gdje su oni dobili šanse. to ne povezujem s formacijom nego dekoncentracijom pojedinaca. i nije toliko to čudno s obzirom na prvu tekmu i manjak prijateljskih u zimskoj pauzi. desna strana je problem jer se galešić ne postavlja kao bek svaki put, on i nije bek, a bakrarova pomoć na toj strani je vrlo slaba. golmana uopće ne vidim kao problem, čovjek ništa nije kiksao i čak je obranio ono jako lijepo pred kraj s njihove lijeve strane. golman je realno najmanji problem.
  • Klenx
    10k
    Nego imate sazetke na YT pa si slobodno pogledajte tko je krivac za gol i kako je doslo do gola....da Sergi mogao bolje reagirati, kao Mckenna u bloku ali Galesicu se ubacio igrac iza leđa i pobjegao mu!Orc123

Ruku na srce nije ni kapetanova reakcija tu bila najbolja (odigrao je jučer fenomenalnu utakmicu da se razumijemo).
    Od trenutka kada igrač iza Ljubičića prima loptu preko odigravanja iste krilnom napadaču pa do driblinga (lopta mu čak pobjegne malo u jednom trenutku), Mišić je u nekom skroz laganom povratnom trku.

Samo sa malim produživanjem koraka, ili povratnom trkom nešto jačeg intenziteta on bez problema zatvara njihovo krilo u trenutku kada se izbacuje na šut i lopta mu malo bježi. Sa 2-3 brža koraka taman bi zatvorio taj prostor iz kojeg je njihov igrač puknuo po golu.
  • Crni86
    19.3k
    pogledaj opet snimku gola i fokusiraj se na zacetak akcije… puklo je tu puno ranije gdje i bakrar i ljubo kasne, tehnicki gale pusta svog i fokusira se na ljubinog igraca dok mu ovaj utrcava… ako se ne varam ova akcija se upravo rodila nakon bakrarove 3-4. glupo potrosene lopte u kratkom vremenu

Tih 15-20 min smo konstantno curili na toj strani i kasnili. Nebi ja krivio niti galesica niti sergija u ovoj situaciji, protivnik nesmije ovako neometano doc do ovog prostora. Ovakve situacije se upravo dogadaju kad nisu svi 100%, jedan igrac malo kasni, drugi ne zna oce stic, nece stic, da li preuzet, ispratit svog i eto nas
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet