• Bosskovitz
    20k

Ne ne, nisam mislio na dresu. Tu nema utjecaja na veličinu grba, mislio sam na UEFA-inu upotrebu. Evo na primjeru:

uel_24x27_-_36_badges_-_facebook_4_.jpeg

Pogledaj klubove koji imaju okrugli grb kao i mi pa usporedi koliku površinu zauzmu oni koji nemaju zvjezdice, a koliko oni koji imaju zvjezdice. Najbolje se vidi kad pogledaš Ferencvaros između Fenera i Feyenoorda - sva tri kluba imaju okrugle grbove, ali Ferencvarosev je vizualno manji jer u prostor iste visine moraju stati i zvjezdice.

Što se tiče veličine grba na dresu, to nema nikakve veze s tim, radi se isključivo o klupskoj odluci (u okviru propozicija, naravno), veći grbovi su retro štih, svojedobno je švedski AIK imao vintage gostujući dres s ozbiljno velikim grbom:

aik-4-min.jpg
  • Infinity
    20.8k
    UEFA ima pravilo o velicini grba, tj. o povrsini istog.
  • Bosskovitz
    20k

Zato zagrada "u okviru propozicija". Poanta je da to hoćemo li na dresu imati grb regularne veličine (kao danas) ili veličine Ferencvarosa ne ovisi o zvjezdicama, o njima ovisi efektivna površina koju grb zauzima u službenim UEFA vizualima.
  • NORTE
    22k
    mislio sam na UEFA-inu upotrebu. Evo na primjeru:

Pogledaj klubove koji imaju okrugli grb kao i mi pa usporedi koliku površinu zauzmu oni koji nemaju zvjezdice, a koliko oni koji imaju zvjezdice. Najbolje se vidi kad pogledaš Ferencvaros između Fenera i Feyenoorda - sva tri kluba imaju okrugle grbove, ali Ferencvarosev je vizualno manji jer u prostor iste visine moraju stati i zvjezdice.
    Bosskovitz

Definitivno sam za to da biramo 'Feyenoordov put' i naš sveti grb ima maksimalnu veličinu u svim službenim publikacijama i na tiskanim materijalima.
  • prefontaine
    6.1k
    Ajde, kako je tek ovim jadnicima iz SK Brann-a
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.