• Sajla
    16.4k
    Uz onaj nama najbitniji, 1986. godina je bila značajna iz još mnogo razloga. Puno izvrsne glazbe objavljeno je baš te godine, pa da spomenemo neke pjesme, albume, izvođače... bez nekog posebnog redoslijeda.

Ok, lagao sam u prethodnoj rečenici - meni je ovo ipak broj jedan za tu godinu. Big Black nikad prežaljenog Steve Albinija su objavili "Atomizer". Ako se dobro sjećam, slušatelji emisije Van Struje na R101 su "Kerosene" s tog albuma proglasili za najbolju indie stvar 20. stoljeća.

Nije lako izabrati jednu stvar sa "The Queen Is Dead" od The Smiths... "Bigmouth Strikes Again"? "The Boy with the Thorn in His Side"? Nek bude "Some Girls Are Bigger Than Others"

Na albumu Candy Apple Grey bio je možda najveći "hit" kojeg su imali Hüsker Dü: "Don't want to know if you are lonely"

Promjena ritma - Beastie Boys s albumom "Licensed to Ill", a stvar koja mnogima prva padne na pamet kad se spomene ovaj bend je "Fight for Your Right"

Pa još jedna promjena smjera jer slijedi Slayer. Oni su 1986. godine objavili "Reign in Blood". Za igru riječi pobrinuli su se sa zadnjom stvari na albumu koja se zove "Raining Blood"

Metallica - Master of Puppets. Tu se nema kaj puno pisati..

Nakon Slayera i Metallice logičan nastavak je Paul Simon s albumom "Graceland" ;) Ovu stvar svi znate:

Nije Pierre, ali je Peter Gabriel. 1986. je objavio album "So" na kojem je stvar "Slegdehammer" za koju je snimljen spot koj je pokupio bezbroj nagrada.

Nick Cave je bio na igli kad su snimali "Your Funeral... My Trial" i to se čuje. Čudo je kak su neki od tih ljudi još živi.

40-godišnjica, ali ja ću se zaustaviti na 10 (i to je vjerojatno previše) s još jednim velikanima i njihovom legendarnom stvari "The Loneliness of the Long Distance Runner". Oni su Iron Maiden, a album je "Somewhere in Time"
  • Hnlovac
    4k
    Strašan je album Graceland, meni u top 10 najboljih ikad

Simon je tad posjetio JAR usred bojkota zbog apartheida, pa je radio i pod smrtnim prijetnjama raznih skupina , na kraju se sve dobro završilo i dobili smo vrhunski album s okusom Afrike

• Mr Anderson
    16.4k
    The Queen is dead od Smithsa mi uvijek bude u Top 10 kad slažem nekakve liste najboljih albuma svih vremena.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.