• Papastrumf
    20.9k
    Dinamovi navijaci su uvijek naginjali i vjerojatno ce uvijek naginjati desno, odnosno nekakvom demokrscanskom svjetonazoru. Zna se zbog cega su Hrvat u Jugi masovno navijali za ovaj klub i to su cinjenice koje nitko ne moze pobiti.

S druge strane, klub kao institucija mora ostati politicki neutralan, kao sto mu izmedju ostalog pise u statutu. Jedan pametnjakovic se prije 20ak godina odlucio javno u ime kluba svrstati uz jednu politicku opciju i to se vise nikada ne smije ponoviti. Kasnije je bilo jasno zbog cega je to napravljeno. Ta politicka opcija mu je godinama dopustala da krsi zakone i izvalaci vagone novca iz naseg kluba.
  • ivanlivno
    350
    Ako nas je naša povijest išta naučila, to je da je svatko tko je naš klub htio podrediti nekoj ideologiji - a htjeli su ga svojim narativima i političkim interesima podrediti i lijevi i desni - završio poražen, u ropotarnici povijesti, zauvijek zapamćen kao gubitnik.Bosskovitz

Opet lukavo izjednacavanje ideologije i politicke opcije. Mi ovdje ne govorimo o strankama i saboru, i ti to dobro znas, nego govorimo o ideologiji odnosno kako ljudi dišu oko određenih tema. A dokaz kako većina DInamovaca diše jest to što si ti sa neta maknuo masu svojih izjava o tome kako bi zabranio Thompsona i kako treba cenzurirati desničare. Ne bi to radio da nisi osjetio da to nije u skladu sa Dinamovim Pukom, a radio bi u Dinamu. I ovo nije doxanje da me ne bi cenzurirali jer koliko kontam otvoren si oko toga tko si imenom i prezimenom.
  • ivanlivno
    350
    inamovi navijaci su uvijek naginjali i vjerojatno ce uvijek naginjati desno, odnosno nekakvom demokrscanskom svjetonazoru. Zna se zbog cega su Hrvat u Jugi masovno navijali za ovaj klub i to su cinjenice koje nitko ne moze pobiti.

S druge strane, klub kao institucija mora ostati politicki neutralan, kao sto mu izmedju ostalog pise u statutu. Jedan pametnjakovic se prije 20ak godina odlucio javno u ime kluba svrstati uz jednu politicku opciju i to se vise nikada ne smije ponoviti.
    Papastrumf

Politička opcija i ideologija nisu jedno te isto. Pa da HSP vlada drzavom i da su savrseni ne bih vezao klub uz njih. Mi pričamo o temama, o srcima, o idejama, tko kako diše, a ne o politici. Pa mi nit nemamo pravu hrvatsku katoličku stranku u saboru.
  • ivanlivno
    350
    A kada se priča o ratnom profiterstvu, najveći ratni profiter je sin udbaškoj likvidatora, Emil Tedeschi, financijer duhovnog nasljednika 101dinice, i financijer Možemoa. A to čiji je kum, to je predirljiva tema i nebum o tome ovdje. Al on je doslovce najuspjesniji ratni profiter, i antihrvatski ljevičar je. Eto vam na!
  • Droljo
    23.8k

Budeš mi ti iz livna objasnio kak da živim u svojoj Hrvatskoj. Hvala.
    Zadnje od mene na ovu temu.
  • rokikaciga
    8.8k
    Čime se ljudi bave na 1.1. umjesto da se trijezne i polijaju vodomHnlovac

Zena i ja tek sad dolazimo k sebi. :lol:
  • Sesvećanin
    316
    Kolko ovdje ima iskompleksiranih, isfrustiranih, neostvarenih ljudi to je strašno.Noel

Ima ih ne nužno takvih, ali Bogu hvala koliko ima i nacionalno svjesnih, puna srca, koji ne kleče pred lažnim duhovima vremena i ne šute kada se povijest Dinama želi prekrojiti ili sadašnjost modificirati

i to još koristeći naše krilatice kao DZIS.

Ideologija hrvatskog nacionalizma je neraskidivo utkana u Dinamo od početka kluba i proizašla je iz naroda, iz navijača, iz kibica, kome krivo kome pravo i tako će uvijek biti.
  • ivanlivno
    350
    Budeš mi ti iz livna objasnio kak da živim u svojoj Hrvatskoj. Hvala.
    Zadnje od mene na ovu temu.
    Droljo

Hahahhaha, bravo bravo pokazi svoje lice. A kad je Livno bilo prepreka tenkovima JNA onda je valjalo? Eto kakvi se bore za "politicki neutralan" Dinamo, oh kako je istina duboka voda ohhh.

BTW skrino sam ti ovo Droljo, nemoras brisat komentar. Zauvijek je zapisano kako dises.
  • Orc123
    14.3k
    Evo jedan primjer: dođe neki bogati gej iz Emirata i hoce biti sponzor Dinamu, dati npr. 20 mil eura za reklamu na dresu i slicno. Pa kaj me boli kurac kaj je gej, necemo se jebat s njim, a samo bi budala odbila taj novac da ti klub ide naprijed . . .

Sto se tice Tomasevica...nikad, ali NIKAD ne bi glasao za Mozemo, to je moja odluka, alii...ako.on zeli napraviti stadion Dinamu zar bi ga mi trebali odbiti?
  • Dzoni
    3.3k

Ja sam toga i više nego svjestan. Međutim, pričamo o tome kakav je klub službeno, u statutu, a on je apolitičan. I to bi i trebalo biti, jer na kraju dana, ljudi koji vode nogometni klub traže najbolje rješenje za njega, a ne bave se primarno tko je gdje bio 41., 45., 91.itd.

Ovo su tipično ljevičarski izrazi kao oni da su danasnju RH stvorili partizani na sutjesci, a ne HV i HVO 95'.emilperska

Hvala na brzoj etiketici, pročitaj par mojih postova prije pa ćeš vidjet gdje sam na kompasu.
    Ja sam pisao ono što je fakt, napisan crno na bijelo, pa ti dalje radi s tim što hoćeš, ne dira me
  • Droljo
    23.8k

Ti imaš problema stari moj.
  • ivanlivno
    350
    A sad ću vam kazati ŠTO JE DINAMO. 82ga, grupa hrvatske djece šeće po piktoresknom bosanskom selu Kostrč i deru se DINAMO DINAMO. Čemu svjedoči srpski milicajac koji ih ubija od batina, neki od njih su moj daljnji rod, neki od njih su dali život za hrvatsku. Eto to je Dinamo, svi su tog svjesni, a pogotovo ovi koji ne zele da im se komentira iz tamo nekog Livna.
  • blue heart 72
    3k
    O dragi moji kak vam se da više svako malo pokretati iste teme i kak se neki lako upecaju na bačenu udicu. Od kada je kluba, zna se kako diše 90% plavog navijačkog puka i zbog čega je klub simbolizirao, to što je simbolizirao u bivšoj državi.
    Kaj mislite da je slučajno od klubova "velike četvorke" Dinamo imao najmanje navijača "nehrvata"?
  • NitkoBitan
    34.2k
    Budeš mi ti iz livna objasnio kak da živim u svojoj Hrvatskoj.Droljo

Hrvatska je drzava svakog Hrvata. Nisu ljudi krivi kako su neke glavesine crtale granice.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet