• LA BOMBA
    682
    Onaj drugi klub u Zagrebu koji bi igrao na Kranjčevićevi bi mogao biti NK Trešnjevka.

Klub koji ima veliku povijest jer je nekad igrao u prvoj jugoslavenskoj ligi, a imaju zelene boje što bi ubilo vizualno monotoniju u HNL.

A uz to još su iz istog kvarta u kojem je stadion, i po nekoj logici stadion pripada klubu koji je geografski najbliže.

Da se onda još Dubrava vrati u prvu ligu pa da i Hrvatska dobi zeleno-ljubičasti derbi. Ferencváros-Újpest za sirotinju.
  • Mr Anderson
    16.1k
    Onaj drugi klub u Zagrebu koji bi igrao na Kranjčevićevi bi mogao biti NK Trešnjevka.LA BOMBA

Što pričaš ti? Kakva Trešnjevka? Trešnjevka ima svoj kultni teren "Grabu" koja im je više nego dovoljna za rang koji igraju i posjete koje imaju? Zašto bi se oni pod milim bogom selili u Kranjčevićevu?
  • LA BOMBA
    682
    Pričam teoretski. Ako se baci novac u neki Zg klub da se iz njega stvori standardnog HNL prvoligaša, onda se može uzeti Trešnjevku zbog povijesti i boje dresova.

Naravno, pričam u situaciji gdje bi netko bacio ogromno love u taj klub i digao ga kroz lige.
  • Hnlovac
    4k
    Nek me netko ispravi, ali nema Tresnjevka nešto navijača

Stovise, ako maknemo Dinamo, po navijačima bih redom stavio Rudeš, Ponikve, Vrapce, Spansko, Trnje, Sesvete, Dubravu
  • LA BOMBA
    682
    Nek me netko ispravi, ali nema Tresnjevka nešto navijačaHnlovac

Zanimljivo. A zašto nisu stvorili navijačke baze za vrijeme igranja u prvoj jugoslavenskoj ligi?

Nije mi jasno zašto ni jedan Zg klub nije mogao stvoriti navijačku kulturu, nešto slično npr. manjim beogradskim klubovima poput OFK ili Rad.

Čak i u Ljubljani imaš Slovan koji je imao neke ultrase i ima određen status u gradu, imaju jak rukometni klub i košarku i postoji donekle rivalstvo sa Olimpijom, ma da bez incidenata.

Zg izgleda jedini "one club" grad u bivšoj državi.
  • Mr Anderson
    16.1k
    Naravno, pričam u situaciji gdje bi netko bacio ogromno love u taj klub i digao ga kroz lige.
    2mReplyShareFlag0
    LA BOMBA

Ima 8 zagrebačkih klubova koji igraju viši rang od Trešnjevke i vrte veću lovu. I tu je NK Zagreb koji je rang ispod, ali je najveće ime od svih. Ako ikad uspiju maknuti onog idiota koji je uništio klub (između ostalog promijenio tradicionalne boje kluba u crvenu), nekako mislim da bi se tamo najprije mogla zakotrljati ozbiljnija lova.
  • LA BOMBA
    682
    između ostalog promijenio tradicionalne boje kluba u crvenuMr Anderson

Pa evo, barem netko se borio za bolju vizualnu sliku HNL. Vizionar.
  • Mr Anderson
    16.1k
    Nek me netko ispravi, ali nema Tresnjevka nešto navijačaHnlovac

Valjda su imali dok su igrali 1. YU ligu, ali su izumrijeli.
    Meni je uvijek nekako bilo gušt igrati u Grabi, uvijek je bilo ljudi, dobar teren i onaj neki osjećaj kultnog terena, nekih starih boljih vremena.
  • Sajla
    16.1k

predlažem da Slovenija promijeni zastavu. boje su kao i većini (europskih) zemalja, a redoslijed kao na ruskoj. nimalo originalno. tradicija uvijek treba odstupiti pred vizijom u ovakvim stvarima. :scream:
  • LA BOMBA
    682
    Ja bi odmah mjenjao zastavu. Između ostalog mi smeta baš zbog toga što si napisao. Barem smo nekad u nogometu imali zelene dresove i imali svoj identitet, sad nemamo više ni to. Jedina smo reprezentacija koja doslovno nema svojih boja. Koje boje ima slovenska reprezenacija? Nitko ne zna. Svako natjecanje nešto drugo. Npr. na Euru 24 odlučili smo se imitirati Real Madrid i došli sasvim u bijelom. A ponekad smo svijetlo plavi kao Lazio. Možda bi tako trebali i manji HNL klubovi poput Belupa, svake godine druge boje.
  • Sajla
    16.1k
    zastrašujuće je kako si ti površna osoba ako tako razmišljaš :(
  • LA BOMBA
    682
    Vrlo rijetke zastave u Europi imaju neku tradiciju. Austrija i Danska mislim da jedine države od kojih zastave imaju podrijetlo u srednjom vijeku. Sve ostale zastave većinom su smislili negdje u 19. vijeku. Zato i pola Europe ima nešto slično.

Znam da ste u Hrvatskoj više vezani na zastavu jer je ona predstavljala nešto bitno u ratu, i to je sasvim u redu i normalno, jer kad je toliko ljudi ginulo za neki simbol onda se taj simbol prihvaća i nema veze vizualno. Međutim u Sloveniji već od početka države se pričalo o tome da se mjenja zastava, nije to nama neka tabu tema, bilo je više ideja.

U Sloveniji imao si povijesnu podjelu na više regionalnih entiteta koji su imali drukčije simbole i tu je sad teško naći nešto sa čime bi se svi složili. Pa zato su se i mjenjali oni zeleni dresovi jer se nekima nije sviđalo jer su to boje Ljubljane.

Inače u većini europskih nacija imaš domoljube i tradicionaliste koji bi htjeli mjenjati zastavu. Npr. u Francuskoj mnogi bi se vratili na one liljane, u Španjolskoj na burgundski krst, neki Nizozemci žele vratiti na narančastu umjesto crvene na trobojnici i tako dalje. I ja to sve podržavam jer te moderne zastave su nam većinom podmetnuli. Ali dobro to su sad neke druge teme.
  • Crusades
    20.7k
    zašto je ovaj opet počeo trovat?
  • LA BOMBA
    682
    Stovise, ako maknemo Dinamo, po navijačima bih redom stavio Rudeš, Ponikve, Vrapce, Spansko, Trnje, Sesvete, DubravuHnlovac

Zašto nema više navijača Hrvatski Dragovoljac?
  • don
    17.5k
    možda najnebitnija tema foruma ove godine
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention