• Navijač Dinama
    11.1k
    misliš HŠK Građanski, NK Dinamo, HAŠK Građanski, Croatia, Dinamo Zagreb d.d., NK Dinamo U.G , GNK Dinamo Zagreb

Koji je naš identitet, znal se kaj?
  • Bosskovitz
    19.8k

Ma ne kuham nikaj, ja sam iznimno van ove priče jer me košarka nikad nije previše zanimala. Cibona mi je draga jer je kultni zagrebački sportski brand, KKD mi je drag jer je iznimno zdrava, čista i pozitivna priča u sportu kojeg su sušte suprotnosti toga praktično uništile u Hrvatskoj.

Ali smiješno mi je da neki iz cibonaškog tabora KK Dinamo ovdje posprdno nazivaju imenom "KK Rudeš", kao da je Cibona od pamtivijeka Cibona, a zapravo je prvo bila KK Sloboda, pa KK Zagreb, pa KK Polet, pa KK Lokomotiva, pa tek onda mijenja naziv u Cibona - i to po sponzoru, što je ekvivalent tome da se klub danas nazove Red Bull.

Ili pričamo o KK Ciboni i KK Dinamu, ili pričamo o KK Slobodi i KK Rudešu; ne kombiniramo nazive da bismo gurali agende. Kao netko generalno neutralan po ovom pitanju, to mogu napisati.
  • zadnjired
    163

Promjena imena kroz povijest i preuzimanje tj.preoblikovanje postojećeg kluba po meni nisu ista stvar. Različiti su to primjeri i okolnosti nastanka Cibone kao Cibone i KK Dinama.

I da Sloboda ti je u Tuzli :wink:
  • Zagreb1992
    2.9k
    Cibona se uništavala sustavno od strane politike preko 20 godina ..ako netko misli da će se sve preko noći srediti neće ..Imali smo primjer ove sezone u europi gdje se skupila fina brojka ljudi na tribini ..Naravno vjerujem da će se većina opet vraćati kad osjete da je klub na pravom putu . KK Dinamo je npr ok projekt ali isto tako misliti da će ljudi odjednom prestati biti Cibonaši i preći navijat za Dinamo je glupost ..Da provedemo anketu među građanima grada Zagreba i pogotovo među ljudima u klubu vjerujem da bi odgovor bio Cibona..

Osim toga tu dolazimo i do platežne moći oba kluba i reputacije...Primjer vam je Prievidza ...cijela dvorana nakon utakmica skandira Ciboni ..to je ta reptuacija koja je i dalje prisutna ma kakav god klub bio ..Inače pa u Dinamu imate npr Mulu koji je veliki navijač Cibone i koji je i uplatio lovu kad je bila acina inicijativa i koji dolazi na utakmice iste kad može
  • vlatkomarkovic
    2.5k
    Ja sam vjv potakao ovu raspravu sa svojim postom… Iskreno obadvije opcije su mi ok i razumljive. Osobno mi je Cibona prva u košarci i to se neće promjeniti, ali razumijem sve, a osobito mlađe generacije da im je draži KK Dinamo…. Samo mi nije jasno kada smo već došli svi do zajedničkog zaključka da je oboje ok i da nema osuđivanja, zašto neki tu s obje strane provociraju? Stvarno, koji kurac?
  • nemapredaje
    6.6k

Prvo je bila Sloboda, pa Zagreb, Vihor, Polet, Lokomotiva i na kraju Cibona.
  • Zagreb1992
    2.9k

Kako god okreneš sjećam se utakmice aba lige kad je spiker rekao da je Dinamo dobio ( nogomet ) pa se u dvorani skandiralo Dinamo Dinamo :D povezanost ta 2 kluba će biti zauvijek bez obzira na FD i KK Dinamo
  • deda
    42.1k
    U originalnom pitanju fali i pitanje neki treći klub jer bi i to bilo zanimljivo vidjeti. Ja sam uvjeren da bar 30% navijača Dinama nije navijalo za Cibonu u košarci.
  • Droljo
    23.3k

Nego za koga? Zadar? Cedevitu? Zrinjevac? Mrave?
  • Efes Pilsen
    14.1k
    Svjetlost Brod.
  • deda
    42.1k
    Starije generacije Zadar, Šibenku, Jugoplastiku, Bosnu. Za mlađe generacije košarka realno ne postoji.

Osobno sam navijao za Šibenku u Jugi.

Recimo u rukometu je stvar puno drastičnija. U 80-ima je za Rk Zagreb navijalo možda 10-15% navijača Dinama.
  • Neron53
    2.4k

Mozda se aludira na KK Zagreb kroz devedesete...
  • miro
    8.1k
    da je netko navijao za Dinamo i istovremeno za Bosnu, Jugoplastiku ili Zadar?! Nema teoretske šanse, ili se u najboljem slučaju broje na prste jedne ruke
  • deda
    42.1k
    Postoji i velik dio nogometnih ljubitelja koje jednostavno košarka nije zanimala. I obrnuto.
  • Dino
    4.8k
    da je netko navijao za Dinamo i istovremeno za Bosnu, Jugoplastiku ili Zadar?!miro

Jedino mi padaju na pamet ljudi koji su zbog lokalnih razloga bili za tipa Jugoplastiku, a nacionalnih za Dinamo, ali takvi su valjda treca decimala promila.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet