• Crusades
    14.8k
    David K. Shipler: Arapi i Židovi, ranjene duše u obećanoj zemlji.

Knjiga o dugogodišnjim i povijesnim odnosima i sukobima Arapa i Židova. Ratovi, sukobi, kultura, običaji, način života, način mišljenja koji imaju jedni o drugima, stereotipi koje imaju jedni o drugima... baš skoro sve što je obilježilo odnose između dva naroda u povijesti.
  • Bosna86
    12k
    Odlicna, bas odlicna... Preporuka i od mene
  • Navijač Dinama
    9.3k
    82o8dfukv8l5e7u2.jpg
    Život je lijep

-je talijanska tragikomedija i jedan ujedno od najpoznatijih talijanskih filmova. Najveći je neamerički hit 20. stoljeća. Radnja se vrti oko humorističnih zgoda veselog Židova Guida koji u 2. svjetskom ratu pokušava svojeg sina uvjeriti da je koncentracijski logor u kojem su zarobljeni samo igra i da to nije stvarnost.
  • Baneki
    795
    Odbjegli vlak, trenutno na RTLu, odličan film
  • gh0c
    256
    Pusher trilogija
    https://www.imdb.com/title/tt0117407/
    https://www.imdb.com/title/tt0396184/
    https://www.imdb.com/title/tt0425379/

Priče o likovima iz danskog krim miljea. U svakom od filmova je fokus na jednom liku, ali u prvom dijelu su prisutna sva trojica: Frank (K. Bodnia), Tonny (Mikkelsen) i Milo (Z. Burić). Likovi su genijalni, gluma odlična, odnosi super razrađeni, jako realistično. :ok:
    Teško mogu izdvojiti koji mi je dio najbolji, sva 3 lika su perfektna, ali možda bih izdvojio 3. dio zbog scene kad Milo i Radovan mesare :sweat:
    Uz Kuma i Gospodara prstenova, meni najbolja trilogija koju sam pogledao
  • Navijač Dinama
    9.3k
    Vitez tame(Batman) trilogoji također vrhunska :smile:
  • Navijač Dinama
    9.3k
    Legionar je američki dramski ratni film iz 1998. godine koji je režirao Peter MacDonald, a u glavnoj ulozi je Jean-Claude Van Damme kao bokser iz 1920-ih koji pobjeđuje u borbi nakon što su ga gangsteri angažirali da je izgubi, a zatim bježi da se pridruži francuskoj Legiji stranaca.

923sage7gdb0kjna.jpg

Kraljestvo Nebesko
    Srednjovjekovna Francuska 1184. godine. Markantni Balian (O. Bloom) mladi je kovač koji nakon tragične smrti djeteta i samoubojstva supruge dozna da je njegov pravi otac utjecajni križarski plemić Godfrey od Ibelina (L. Neeson). Prisiljen zbog ubojstva svećenika pobjeći, Balian se pridruži ocu te s njim krene na dugo putovanje prema Messini. Uči rukovati mačem i boriti se, te naposljetku primi i titulu križarskog viteza. Godfrey je u jednom sukobu smrtno ranjen, a posljednja mu je želja da Balian u pratnji njegova odanog pomoćnika Hospitalera (D. Thewlis) ode u Jeruzalem. Balian tamo ubrzo stekne poštovanje Arapa i kršćana, osobito bolesnog kralja Balduina IV (E. Norton) i zapovjednika jeruzalemske vojske Tiberiasa (J. Irons). A kad postane ljubavnik Balduinove sestre Sybille (E. Green), Balian otvorenog i moćnog neprijatelja stekne u njezinu suprugu Guyu od Lusignana (M. Csokas) i njegovom prijatelju Reynaldu od Chatillona (B. Gleeson). Njih će dvojica, unatoč svim mirotvornim naporima Baliana i kralja Balduina IV, izazvati rat kršćana i brojčano nadmoćnih Saracena predvođenih Saladinom (G. Massoud). Odlučna bitka u tom ratu bit će upravo ona za grad Jeruzalem....
    d1a2lql9j9fvyjq1.jpg
    Attachment
    LegionnaireFilm (16K)
  • Navijač Dinama
    9.3k
    Btw...gledo netko domaću seriju, Novine?

Da podjeli dojmove.
  • Dudu
    2.6k
    Ne znam jel se spominjalo ovdje Pad Kabale od Janet Ossebaard. Nešto od čega ne znam kako ću zaspati večeras.O američkim pedofilima, jedenju djece, papama, Rockfellerima, Trumpu i sve živo što se događa iza kulise.
  • Dino
    3.3k
    Kraljestvo NebeskoNavijač Dinama

Preporuka i od mene za ovaj film, stvarno te “ubaci” u to razdoblje.
  • Navijač Dinama
    9.3k
    I knjiga i film:

Dječak u prugastoj pidžami
    - je britansko-američki film o povijesnoj tragediji iz 2008. godine smješten u Drugi svjetski rat, zasnovan na istoimenom romanu Johna Boynea iz 2006. godine.
    Radnja ovog filma smještena je u vrijeme Drugog svjetskog rata i ispričana iz vizure osmogodišnjeg dječaka Brune (Asa Butterfield). Bruno je sin zapovjednika u koncentracijskom logoru, a njegovo zabranjeno prijateljstvo s židovskim dječakom, Leonom (Zac Mattoon O'Brien) s druge strane logorske žice imat će neočekivane posljedice

oab6gv68txlab50c.jpeg
  • Navijač Dinama
    9.3k
    The Fugitive(bjegunac)

Bjegunac je američki triler iz 1993. godine temeljen na istoimenoj televizijskoj seriji. Film je režirao Andrew Davis, a glavne uloge su ostvarili Harrison Ford i Tommy Lee Jones. Film započinje pogrešnom optužbom dr. Richarda Kimblea(Harrison Ford) za ubojstvo svoje supruge.

• Mali dioničar
    16.9k
    Aktualno s obzirom na situaciju oko farmaceuta.
  • Keyser Soze
    12.8k
    Ne znam jel se spominjalo ovdje Pad Kabale od Janet Ossebaard. Nešto od čega ne znam kako ću zaspati večeras.O američkim pedofilima, jedenju djece, papama, Rockfellerima, Trumpu i sve živo što se događa iza kulise.Dudu

Tek sad vidim da si ovo napisao, gledao sam taj Pad Kabale. To je nesto toliko bolesno da se zapitas u kakvom to svijetu zivimo, doslovno svakom epizodom zalis sto si pogledao jer zelis znati sto manje.
12829303132114
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.