• NORTE
    21.3k
    cigani pokrenuli trend, tovari prate... Nakon kokošarenja po muzejima ovo je novi nivo ciganluka.

Nikada nisam bio fan ovakvih akcija a pogotovo iživljavanja nad manjim grupama poput GD ili cigani i gašenje đavola...

No novo je vrijeme reputacija se gradi alibi akcijama i slikanjem po netu, samo su rijetki oni koji djeluju tam di treba, naša grupa hvala Bogu još drži do tih nekih osnovnih ultra načela.
    zadnjired

Mislim da razlog u ovome leži i u stotinama izgubljenih transparenata od kasnih 80-ih do sredine 10-ih.
  • Paulie
    509
    rijeka-aek larnaca

48476_381cd1cb23a359cf26a45c0627947988.jpg

lokomotiva-rijeka
    587268413_18492831421072577_3411595214049267436_n.jpg?_nc_cat=100&ccb=1-7&_nc_sid=127cfc&_nc_ohc=Bw0RKWyecjMQ7kNvwH167ZT&_nc_oc=AdkVjAOtmZccDMuw2tRaNOW606rDRyTFMwTr0ihW5-Fs6WVU5EbA-D2x2quWsA5uTT0&_nc_zt=23&_nc_ht=scontent.fzag4-1.fna&_nc_gid=uVIARYSp7lD5vzC9MofuKw&oh=00_AfgYGgjHEUbMbDs-BQ41bfdDg2i8mmjCNJDOHdn5Roqtpg&oe=69334EA1
  • Paulie
    509
    funcuti

593805565_1372908131297934_7286761414283286541_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=1-7&_nc_sid=833d8c&_nc_ohc=XXXP3oq2HccQ7kNvwGz1aFi&_nc_oc=Adnsr2FdPBeDwdz1Za3Tbc-AeJnDHziIgV3FeMUauavFDvuJLVihbSauFHiFmhKiC9Q&_nc_zt=23&_nc_ht=scontent.fzag4-1.fna&_nc_gid=Th2kctGCZcjbveFdsy00TQ&oh=00_AfhW_Yvu__lqJGeMKzVnF8UUVvvCp0M4FEtSf5w0v09sQg&oe=69335BF8
  • zadnjired
    84

Razlog leži u tome da su oni kao grupa već duže vremena podlegli trendovima novog doba pa imaš one famozne krpe/zastave ukradene sa seoskih igrališta po RS-u, žešća smijurija...

Žalosti me da je "Mentalitet Ultrasa" već duže vremena poligon za profitiranje kroz razne brandove streetweara i da je to postala samo još jedna isprazna i klišeizirana fraza za mnoge grupe koje djeluju u našem svijetu. Subkultura koja je na neki način postala mainstream i sa tim je dobila hrpetinu novih poklonika koji ju konzumiraju ali je temeljna bit da je ne osjećaju niti žive.

Čast izuzecima, Ultrasa ne definira koliko ima tetovaža, da li fura Fred Perrya ili K-way, koliko mu grupa ima pregleda na YouTubeu i da li se neki pretili Amerikanac uzbuđuje kad prvi put u životu vidi one neke bljeskalice koje svijetle, definicija njegovog djelovanja je osobna stvar svakoga...

Ja sam svog unutarnjeg Ultrasa upoznao kada sam svaki put sa suzama u očima slušao naše pjesme, kada sam potpunom neznancu na gostovanju osigurao prijevoz, kada sam se stopio sa ritmom naših bubnjeva i uživao u svakoj sekundi njegove magičnosti,kada sam tih teških godina na tribini stajao sa svojih stotinjak suboraca u srijedu oko 15h na radni dan u kupu protiv Istre. Tih 90 minuta osjećam se živim tih 90 minuta participiram u nečemu što se osjeća srcem i što će biti stotinama godina poslije mene, e za taj ideal vrijedilo se roditi i čuvati njegovu baštinu za daljnje generacije!
  • NORTE
    21.3k
    Razlog leži u tome da su oni kao grupa već duže vremena podlegli trendovima novog doba pa imaš one famozne krpe/zastave ukradene sa seoskih igrališta po RS-u, žešća smijurija...zadnjired

To također spada u ovo što sam napisao gore, a to je parsto izgubljenih transparenata u tri desetljeća, što je dovelo do toga da se uzima što god se može dohvatiti, od cerada do tzv. "ciganskih" napada na sve suparničke grupe ili grupice.

Međutim, takvo što ne rade samo cigani, imamo slučajeve iz Francuske i posebno Poljske u kojoj je to postala potpuno normalna stvar i svakodnevica.

Imamo primjer Legije koja također skida krpe s ograde gostiju kao što se i danas radi u Beogradu što je nama čak i smiješno.

Sjetimo se oduzete poruke Kohorti pokazane na Gradskom vrtu.
    Teško je tu razlučiti što je dobro, a što je kao "nepoželjno".
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.