• Kermit
    845
    Dobri čovjek Kova ostaje do zime, to je sigurno. Boban sigurno neće ponoviti prošlogodišnje greške kada su se treneri mijenjali kao na traci. Za njega je to bilo neozbiljno, što realno i je istina.

A što se Kove tiče, sve je već rečeno. Danas da bi uspio kao trener jednog velikog kluba moraš imati više od poznavanja nogometa. To je kakti njegov forte koji je i Boban naglasio. Moraš biti odličan komunikator, pedagog, imati izraženu socijalnu i emocionalnu inteligenciju. Po onome što vidimo, Kova to nema, a to nije nešto što možeš promijeniti preko noći. Treba dosta rada, a i pitanje je kapaciteta.

Iako kad pričamo o poznavanju nogometa, on je po meni i tu labav. Mi smo jučer a i protiv Celte pokazali da se ne znamo adaptirati u igri. To dobre ekipe mogu. Lille je jučer prva dva gola lagano zabio preko naše desne strane. Znači vidjeli su da smo tu tanki i igrali su na to.

I na kraju, kada izgubiš kao jučer pa odvrtiš film 2 dana natrag i pogledaš one fotke i videa s treninga gdje su svi sretni, nasmiješeni, veseli, misliš si možda je i tu problem. Možda su preležerni, možda nam treba i fali disciplina i ozbiljnost.

E moj dobri Kova, jebe se tebi. Para sjeda, putuješ Europom, spavaš u finim hotelima. Ko se tome mogao nadati prije koju godinu? Uživaj stari dok ide, jer kad se vratiš na razinu kojoj pripadaš vrhunac će ti biti hotel Picok u Đurđevcu.
  • fakin
    2.2k
    ma kakve zime, dojam s članskog dana je da će kovačević ostati do kraja bobanovog mandata.
  • prefontaine
    5.5k
    vrhunac će ti biti hotel Picok u ĐurđevcuKermit

Čist solidan hotel!
    528134117.jpg
  • hardek
    7.5k
    Danas da bi uspio kao trener jednog velikog kluba moraš imati više od poznavanja nogometa. To je kakti njegov forte koji je i Boban naglasio.Kermit

Nije da hejtam, ali ja u zadnja 2 mjeseca stvarno ne vidim ni jednu situaciju di bi mogao reći da je nadigrao suparnika zbog trenerskog potpisa. Evo neka me netko ispravi. Čak štoviše, kad god je utakmica krenula loše, mi smo potonuli, nije postojala niti jedna korekcija na terenu, promjena postavke igre u odnosu na protivnika, ništa. Jedino što smo radili je kad bi gubili ubacivali bi dodatnog napadača, što bi napravio i klinac iz 6.C dok igra Fifu protiv prijatelja iz razreda.

Trener Rijeke u drugom poluvremenu okrenuo utakmicu naglavačke, dok Kova sjedi s prekriženim rukama i ne radi ništa da vrati utakmicu u balans.
  • Sajla
    15.1k
    kad je Bišćan došao, rekao je da je prosječno trajanje trenera u dinamu 8 mjeseci, valjda je točno izračunao. Kova će 4.12. (valjda?) obilježiti 6 mjeseci tog staža.

već si jako dugo pokušavam objasniti kako je Kova uopće postao trener dinama, kako su izgledali ti razgovori i kako je uvjerio Bobana da je pravi čovjek za taj posao. i nemam racionalno objašnjenje. ali svejedno ne vjerujem da bilo tko odgovoran i dalje vidi ovog čovjeka na klupi našeg kluba.
    moja pretpostavka je da ostaje do zimske pauze, da igrači odlaze na odmor znajući da im dolazi novi trener i da im slijedi novo dokazivanje. a taj čovjek je Zvoni već poznat i pristao je doći upravo pod tim uvjetima - na novi start i zimske pripreme gdje će moći početi raditi na drugačiji način, a ne kao vatrogasac između dvije utakmice. da ne želi započeti među ljudima koji su u groznom psihičkom stanju nakon nekog katastrofalnog poraza, a da za dva dana imaju još jednu "biti ili ne biti" utakmicu.
    želim vjerovati da je to neko strano ime na čije uvjete vrijedi pristati jer domaćima ne vjerujem da mogu napraviti ono što nam treba. istovremeno, hvata me jeza kad pomislim da još 5 utakmica do kraja godine treba odigrati na ovim postavkama.
  • GeneralNapoleon
    2.4k

Nadam se da si u pravu. A imalo bi mi i smisla. Neka onda novi ima dobre uvjete za start pa pokaze sto zna i umije. Ovak kad upadne ko vatrogasac i ne izvadi odma sve iz govana odmah ga se otpise.

Ako je tako bilo bi mi prihvatljivo da jos cekamo tih 5 utakmica do zimske pauze, makar to sad dijelovalo kao vjecnost. Mislim da nije realno da do zimske pauze zaostanemo vise od maksimalno 5 bodova. Lako je moguce da nas cak i ovaj vrati na vrh do tada. Pa je procijena nadam se da bi to bilo prihvatljivo.

Ukoliko se stvarno stoji i dalje iza Kovacevica onda stvarno nemam vise rijeci.
  • cibona
    7k
    pokušavam objasniti kako je Kova uopće postao trener dinama, kako su izgledali ti razgovori i kako je uvjerio Bobana da je pravi čovjek za taj posao.Sajla

Vrlo lagano. Uvjerio ga je svojom bespogovornom poslušnošću, vječitom zahvalnošću i jamcem da mu nikada, ali baš nikada neće proturječiti ili okrenuti leđa. To su bile glavne karakteristike koje je boban tražio, s
    a kovačević je savršena osoba za to.

Misli li itko da bi čovjek oskudnog vokabulara poput kovaĉevićog ikada mogao nadglasati bobana u vlastitom stavu?
  • Kujtim Shalla
    7.4k
    gospon Kova ,prevedi ovo,ovo je tvoj jezik ,ha bi pa,ša ta na :rofl:
    @Facke ljubi brat
  • mali M
    9.1k
    To su bile glavne karakteristike koje je boban tražiocibona

Veliš, ti i Zvonac na kavi, i on ti diktira kakve lapane traži.. A ti lijepo natipkao na mobitel da se zapamti što je točno Boban tražio na razgovoru od trenera...
    Bože moj...
    Bio sam da se stjera kovu već odavno jer smo vrlo brzo shvatili o kakvom je limitu riječ, ali ovakve konstrukcije, koje će siguran sam prenjeti neke novine su mi fascinantne..
    Zaboravio si reć da mi je na kraju razgovora Boban rekao da ispruži dlanove i išibao ga do krvi kako bi dokazao Kova da može trpiti Bobanova mučenja, a ostati vjeran.. E Cibos moj kak ga ti ponekad lupaš...
  • Kujtim Shalla
    7.4k
    Imam black friday na poslu ,radim od 07-22 i sad pogledam prvi put na tlf i ovaj je još na klupi. Hvala ti Zvone na ovom ,pa jebem ti ljudi se borili ,postavili te ,bio sam najsretniji čovjek na svijetu. A ti nam vraćaš jer jedini vidiš nešto u ovom čovjeku.Da postaviš nastavnika tjelesnog odgoja bolji bi bio nego Kova
  • Sajla
    15.1k
    pa reci do kraja, kaj se sramiš? Boban će držati Kovu makar ispali iz lige, a klub ode u bankrot radije nego da prizna grešku. jer.... ne znam zašto. psihički je bolestan? mrzi dinamo? najveća želja mu je da dokaže da je glavati bio u pravu? od prvog dana radi s njime? duboko u sebi je tovar? Boban je odlučan u namjeri da upravlja trenerom kako bi pod Bobanovim vodstvom dinamo maltretirali Gorica i Vukovar? namjerno to radi? kad svi na semaforu vide 0-1, Zvone vidi 1-0? kad pogleda tablicu, vidi nas na prvom mjestu s dvoznamenkastom prednošću?
  • GeneralNapoleon
    2.4k
    Iskreno mi te price kak Zvone komandira Kovom sve vise padaju u vodu. Iako ne vidim sto to drzi ovog na klupi. Ali kolko je realno da Zvone diktira da ovaj zakuca najskupljeg igraca kojeg je doveo na klupu.

Ak ga vec ego kao muci da je bil u krivu kaj se Kove tice onda kak ga ne muci da mu trener zakucava zvijezde na klupu. Zakaj bi podnio da je bil u krivu sa puno skupljim Villarom i Beljom a ne da je bil u krivu sa Kovom?

Mislim da se stvarno nada(o) da je kontinuitet sve sto treba. Ali se nadam da je to proslost i da se najkasnije na zimu ide po novog trenera. Jer sa ovim covjekom samo gubimo vrijeme i status.
  • cibona
    7k
    Živi bili pa vidjeli. Meni je vrlo zanimljivo promatrati kako se narativ na forumu ubrzano mijenja.

1. Prvo je bilo da je kovačević odličan izbor za trenera.
    2. Zatim smo došli zaključka da je kovačeviću potreban proces i vrijeme da bi postigao željenu igru i rezultat.
    3. Zatim je zavladao narativ da je to ipak prevelik zalogaj za njega i da će ga boban zasigurno smijeniti.
    4. Zatim su krenule teorije da boban zasigurno traži novog trenera, a da će do tada kovačević ostati privremeno na klupi dinama dok se ne pronađe pravo ime, kapitalac.

5. Sada smo došli do petog narativa, a to je čuđenje? Zašto boban svjesno drži kovačevića na klupi dinama? Koji je razlog, u što ga je to kovačević uvjerio.

Vrlo malo vas dijeli između mog početnog stajališta i vašeg trenutnog. I ne, ne mislim ovo da će boban gurati kovačevića sve dok "ne ispadnemo iz lige", takvi protuargumenti mi samo djeluju smiješno.
  • Pacho
    11.4k
    Meni je kljucno da se u svim sferama zivota proba donijeti najbolja moguca odluka na temelju informacija koje imas u tom trenutku, a jebiga, kasnije stvari mogu otici u kurac radi 100 razloga. Nerijetko i radi onih koje su skroz van tvoje kontrole. Time sam se vodio i kad sam bio dio teama, kad sam vodio team, a i sad kad imam vlastitu firmu. I opcenito mrzim gledanje unatrag i "da smo ovo, da smo ono" kopanje po proslosti i odlukama. Ali mi je bitno da si mogu objasniti zasto je neka odluka donesena i onda to mogu arhivirati negdje u mozgu, biti miran i zivjeti sa posljedicama.

I ajmo sad pogledati neke od kljucnih odluka u vezi Dinama kroz tu prizmu.

Da li je odabir Bobana imao smisla? Apsolutno, postoji na desetke razloga za to pa ih nema smisla nabrajati. Mozda ispadne genijalan, mozda bude flop, ali ne pada mi na pamet niti jedan drugi priblizno dobar kandidat.

Da li je kupnja Belje imala smisla? Je. Mladi povremeni hrvatski reprezentativac, fizikalije, iskustvo Bundeslige, itd. Cak i ako ispadne katastrofalan transfer cu braniti odluku da ga se kupi.

Ali Kova? Tu odluku si jednostavno ne mogu objasniti i koliko god to bila krivica Bobana, a ne samog Kove, jednostavno i na njega i na samu odluku gledam s gadenjem. A to da mi nema smisla sam pisao i neposredno nakon odabira. Ne postoje racionalni razlozi za odabir njega.

A sto se Zvone tice, nakon sto je prvu veliku odluku ovoliko epski usrao i onda ju odbio ispraviti kad je za to doslo vrijeme bas i nisam uvjeren da je genijalac koji zapravo ne misli pola toga sto prica i koji sad vec ima novog trenera u dzepu. Iako se nadam da je to istina.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.