• Masto
    491
    Od varaždina gdje se vidio napredak u igri i kemije među igračima do pozivanja na ostavku trenera protiv lillea gdje su golovi primljeni nemarnošću i nezalaganjem pojedinih igrača
  • NerminB
    396
    Jebiga kova, pokusavao sam sve ovo vrijeme te nekako opravdati, nije da si jedini krivac ali ocigledno je prevelik zalogaj.
  • Blueshadow86
    4.6k
    Ovoga će i Carević školovat za par danaOdani Zgd

Već se to i dogodilo u 6. kolu. Carević ga ispljuskao s taktikom. A ovaj još od onda izvlači pouke.
    Što je najjače, mislim da je Kova itekako svjestan da je sletio kao padobranac i da je Dinamo prevelik zalogaj za njega, samo je miris fine love jači od ostavke, što je meni, iskreno, razumljivo. Krivica leži u jednom drugom čovjeku.
  • ElDorado
    7.7k
    Od svih poraza i sramota meni je najgore što mi nemamo baš nikakve ili ikakve igre. Sve je to jedna velika improvizacija, linije nisu niti uskladjene niti utrenirane, sve se svodu na neko bezglavo trcanje i solo akcije. Pa mi jucer nismo odigrali jedan dupli pas, a nasi veznjaci nisu dali jedne dubinske lopte. Pored toga ja stvarno mislim da fizički uopce nismo dobro pripremljeni. A cijela nasa igra temelji se na sestici Misicu koji realno ne moze izdrzati vise od 20-30 min jakog intenziteta.
    Sve u svemu katastrofa. I ako neko misli da cemo mi s ovim dominirati u hnlu grdo se vara. Sada se hvali tekma sa Vž, tamo smo dobro odigrali realno najvise 35 min.
  • Zg123
    3k
    I pod Ciklom smo bili uigraniji i imali bolji presing a i to je bilo lose, sad zamislite koliko je ovo lose
  • Arkada
    21
    Jutro svanulo još ne vidim otkaz i ostavku.
  • striko
    2.8k
    On sam otići neće a Boban ga neće smijeniti. U procesu smo...
  • Dragon1Warrior123
    4.7k
    Da čovjek nije dobar trener nam govori dosta stvari. Ali ona najbitnija je da DInamo nema nikakvu taktiku ni igru praktički od prve utakmice kada smo čak i imali nekakve naznake igre.

Kao prvo golman nam je kritična točka od početka prvenstva i ti čekaš 25 godina da ga makneš.

U obrani si dobio dva stopera koji na svoju kvalitetu nam drže cijelu obranu stabilnu, a kad njima nije dan onda primamo po nekoliko komada jer samo oni igraju obranu. Imao si na početku sezone solidan taktički plan sa MPV-om i Valinčićem i ubili smo prvu utakmicu upravo preko bekova. Nakon toga si zamrznuo MPV-a bez ikakvog razloga i izgubili smo igru prema napred kako su nam polako protivnici krenuli čitati momčad. Igraš sa jednim desnim bekom svih 90 min sve utakmice sve do ozljede istog, a znaš da nemaš definiranu zamjenu.

Neki možda vide obranu kao velik problem zbog golmana, neki napad, neki krila, ali nama je realno vezni red rak rana ove sezone (a trebao bi biti naša najveća snaga!) Znači imaš Mišića koji je jako pao i koji je trebao biti prodan ovo ljeto, ali se očito bojalo izgubit sve "senatore" iako već pada par godina i više manje je u slobodnom padu ove sezone. Miške nam uvijek ima svoje trenutke genijalnosti, ali nam je zbog njega vezni red trom i neuigran. A tu je zapravo najveća greška trenera jer umjesto da je stavio tog jebenog Ljubičića na šesticu i napravio od njega destruktivca, on njega stavlja na desteku iz samo njemu poznatog razloga. Zatim silovanje sa Stojkovićem. Prvo ga ne koristi, pa ga koristi, pa ga forsira kad mu ne ide, a kad mu ide onda ga ne stavi dvije utakmice... Nama vezni red ove sezone izgleda na nešto samo kada Zajc igra i to samo zato što čovjek pretrči kilometara i kilometara i prisilno nam drži vezu agilnom. Nemamo nikakvu jebenu uigranost, nemamo defanzivnu strukturu da nam se vezni red vraća doma kad izgubimo loptu. Drugim riječima vezni red nemamo. Krila su nam jedina koja na neki način uz pomoč obrane i ponekad Zajca nekad nešto naprave i ona nas nose. A nemamo baš tako dobra krila da nas mogu nositi svaku utakmicu, a pogotovo ne u Europi.

I to nas ostavlja tu. U nekakvom limbu gdje na silu pobjedimo jednu utakmicu, drugu smo totalno taktički zatvoreni, ali zabijemo neki sretan gol i zamaskiramo lošu igru. A sve više i više imamo ovakvih utakmica kao jučer jer jednostavno nemamo taktiku, ni pressing, ni pozicije igrača, ni mladost, ni nekog Soudanija da nas čupa kad nikom drugom ne ide. Imamo samo sivilo koje ponekad malo probljedi pa izgelda kao da imamo neku svjetlu točku, no to odma naš vrli trener prefarba nazad u sivo drugu utakmicu da slučajno ne bi ljudi mislili da zna šta radi...
  • Vedraca
    215
    Jedini Razlog zasto je Kova jos Trener je da nemamo nikoga boljega! Sve ostalo nebi mogo povjerovati! Da se nevidi da je ovo gubljenje Vremena i vodi u Propast! Sto se tice Kandidata....Imena koja se vrte, neznam kojim Razlogom Terzic....njega niko nije uspio dovest....Lik je odbio Hrpu Ekipa...nvjv. nisu sve bile realne ali iz njemackih izvora je pregovaro barem za Start s HSV-om gdje bilo Kontakta Leverkusenom i Monacom....a prije toga je odbio West Ham! Neznam sta planira jel se odmara ili pojma nemam sta ali je jako ne realno da ako bude trazio opet neki Angazman da ce to biti Dinamo! To sto mu je Majka iz HR neznaci nista! Riera je preskup izgleda ako se moze vjerovati Bari....sto je dodatan Razlog zasto je i Terzic nerealan! Bjelica mislim da nemoze s Bobanom ....em je Zvone takav Tip a bome i Neno!
  • zagrebackidinamo
    13
    Jesmo se uigrali konačno?
  • Ruki93
    109
    Kovačević je jednostavno mentalitetom trener Belupa. Covjek je pricao o Lilleu kao o nekim vanzemaljcima a pritom imas formiranu ekipu(slazemo se da fali golman i mozda 1-2 igraca). Sta onda ocekivat da se udje u neku eventualnu ligu prvaka ako su nam Lille i Celta presnazni i prebrzi. Vjerujem da u njegovoj glavi Istra, Gorica, Vukovar zaista i jesu teski protivnici, a Europa je lijep izlet, neovisno o rezultatu.
  • Crusades
    20.2k
    Fantastičan post Marcia... sve je objašnjeno kako treba. Kad smo na početku sezone izgledali dobro, tad je i velik broj pojedinaca izgledao dobro (puno puta spominjani Ljubičić)... što izgledamo lošije to su i pojedinačne partije sve lošije.

Logika neki bi rekli, al pojedinci si uzmu nekog igrača i udaraju po njemu ovisno o osobnim (ne)preferencijama.

Realnost je da cijela ekipa igra za k još od Lokomotive, naravno da će i većina igrača pojedinačno bit za k. Vrijedi i obrnuto, kad momčad izgleda i igra dobro i u formi kao skupina onda će momčad izbacit par najboljih pojedinaca.
  • Crni86
    17.5k
    Realnost je da cijela ekipa igra za k još od Lokomotive, naravno da će i većina igrača pojedinačno bit za k. Vrijedi i obrnuto, kad momčad izgleda i igra dobro i u formi kao skupina onda će momčad izbacit par najboljih pojedinaca.Crusades

Jedno je igrat za k, a drugo je da ti se neda. Posteno je da ekipa updane u krizu, pad forme, par losjih tekmi, jednostavno te ne ide sta god napravio.

Problem je sta se nasim igracima neda. Isti govor tijela kao prosle sezone. Pa ne brani trener igracima da trce, da se bore, da rade faulove, da dobe zuti. Slazem se da im moze utjecat na psihu i spustit ih za 30% sta te moze zajebat protiv lila, celte i u derbijima.

Ali za utakmice s goricom, lokomotivom, istrom, vukovarom to ne bi trebalo igrat apsolutno nikakvu ulogu, ti njih moras moc dobit i sa 60%. Za te utakmice igraci imaju jednaku krivicu kao i kova.
  • vjeko1701
    20.8k
    Uloga trenera nije samo taktika i određivanje prvih 11. Onda bi mogao netko voditi ekipu preko skypea. Trener vodi tu ekipu na svim poljima. Njegov zadatak je držati igrače motiviranima, postavljati im jasne ciljeve. Održavati koheziju i timski duh u ekipi. Nagrađivati dobro a sankcionirati loše. Ako to ne može, onda nije za ovaj klub u kojem će uvijek biti zvijezda na našoj lokalnoj razini, raznoraznih ega, raznoraznih osobnih ciljeva.
  • Crni86
    17.5k
    sve je to jasno i napiso sam da to moze imat 30% utjecaja koji dodu na vidjelo u tezim tekamma u europi i derbijima. Ipak radi se o profesionalcima koji zaraduju masnu paru. Uz to imas veliku kolicinu iskusnih i zrelih igraca koji bi trrbali biti lideri i utjecati na tu skupinu momaka kada vec trener ne moze - misic, ljubicic, mckenna, zajc, ktc

Ako njih treba ekstra motivirati i drzati za ruku da pobjede vukovar, istru, goricu i loksu onda oni jednostavno toliko ne vrijede kako god im se zvao trener i sta god im radio ili ne radio.

Zamisli koliko njih boli briga da ni u jednom trenutku ne pomisle - pa ja tamo predstavljam i sebe pred cijelim svijetom. Svi vide kak ne trcim, ne borim se i izgledam sramotno. Pa sta ce svijet mislit o meni? Kamo cu se ja prodat dalje (ako je tu vec tolko lose pocnes razmislajt o tome)? Di je tu glad ako ne vec za timskim onda bar za pojedinacnim uspjehom? Pojedinacna motiviranost igraca je uzasna, di cemo mi uopce doc do kohezije sa time.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.