• Mulec86
  54
  Originalan Dinamov grb po uzoru na grb iz 80-tih
  Attachment
  DinamovGrboriginalUzor80s (102K)
 • agramZ
  571
  jos uvijek originalan. samo da zona od sada iskljucivo ovaj grb koristi na svojim grafikama, neka se siri ispravan grb..
 • Infinity
  3k
  Svi klubovi na svojim grbovima mijenjaju neke detalje, nijanse boje i slicno, jer zele da to izgleda ljepse.

  Meni je osobno svaki grb Dinama lijep, al ova verzija koju sad koristi Dinamo mi je iskreno ljepsa od ovog 'originala' koji moze biti prva verzija grba, al vise nije i sluzbena.
 • agramZ
  571
  u nasem slucaju se grb nije mijenjao iz tih razloga.. vise je slucajno tj. iz cistog neznanja dosao do danasnjeg izgleda.
 • xavier
  2.3k
  Kad već spominjete grb, naravno da su Austrijanci opet stavili grb sa zvijezdom, ali o tome gdje samo svi nalaze tu verziju grba mi se uopće ne da. Njihov problem.

  Nego kad već kolega spominje 80-te, baš si mislim koliki je apsurd bio u bivšoj državi da se jedan klub u ligi zove Crvena zvezda, a svi klubovi moraju imati taj simbol (crvenu zvijezdu) kao dio svog grba.
 • Mulec86
  54
  Stari grb Dinama se promijenio novim vremenima nekom slucajnom greskom graficara.Naime kod slova d ova donja crtica je prakticki spojena i ispod glavnog kruga sto nije preslika originalnog grba Dinama iz 80-tih (imam samo grafiku iz 80tih ,s toga ne iskljucujem da je mozda i ranije). To je tipicna greska kada se Dinamov grb crta u nekom grafickom programu jer je jednako tako i nekako logicnije za napraviti. Mislim da se to nije mijenjalo namjerno vec cistim propustom. Kaj se tice grba sa zvijezdom , jedini problem je to kaje upravo taj prisutan na stranim trazilicama i izbace ga u vektor formatu iako nema nikakvu svrhu. Nekom je to najednostavnija opcija za ubaciti na neku dizajnersku podlogu najave utakmice , ne uoce propust i to je to (njima ,a i nama na sramotu) Jedini nacin da se takve stvari probaju izbjegnuti je profurati neki drugi grb kao prvu opciju na logaritmu googla.
 • Mali dioničar
  2.2k


  Meni je ovaj grb koji si izvukao grb kakav bi baš trebao biti. Skroz je simetričan. Jedino malo nelogično sa aspekta onoga što sam grb predstavlja mi je da najviši i najlijeviji crveni kvadrat u biti nisu kvadrati nego bi postali pravokutnici da se vide cijeli.

  ksupkigcizm11jp8.jpeg
 • Infinity
  3k
  Zanimljivo da se pored tog grba sa zvijezdom pojave i drugi bez zvijezde i opet se koristi taj. Ako se kuca GNK onda je zvijezda tek na petom mjestu medju ponudama. Ovo cak i nije jedini vektor koji ima zvijezdu. Vrlo moguce da oni bace pogled 10tak sekundi, vide da ima grbova sa zvijezdom, kontaju da je to to i postavljaju. Meni je smijesno i neozbiljno da ne pogledaju na sluzbenoj stranici kluba i onda traze takav vektor.

  0fidg100xblcejbq.png
 • Crusades1986
  1.9k
  Pogotovo uzevši u obzir činjenicu da vjerovatno ne postoji klub koji nije imao promjenu u grbu. Pa kad znaš to, nećeš uzet grb od Bayerna na googlu iz 1975. nego ovaj aktualni koji ćeš najbolje vidjet na službenoj stranici.
 • Mali dioničar
  2.2k
  da se jedan klub u ligi zove Crvena zvezda, a svi klubovi moraju imati taj simbol (crvenu zvijezdu) kao dio svog grba.xavier

  Nisu svi morali imati niti su ju svi imali, ali je većina išla linijom manjeg otpora pa su ju stavili.
 • agramZ
  571
  najveci problem je u statutu koji dozvoljava svakakve interpretacije grba.

  "Osnovica znaka sastavljena je od dva polukruga:
  - jedan sadrzi povijesni hrvatski grb s naizmjenicnim crvenim i bijelim poljima;
  - drugi je u tradicionalnoj plavoj boji Grada Zagreba, sa bijelim slovom "d" sto predstavlja pocetno slovo naziva kluba "Dinamo".

  Sve linije unutar znaka kao i rub znaka izvedene su u boji zlata."

  kada pogledas bilo koji statut bundesligasa svaki u clanku o grbu ima sam grb tj. sliku grba, a neki imaju i tocni kod boja koji se koriste. tako uvijek imas ispravan i izvoran grb vizualno u statutu..
 • andy
  32
  Meni je @Hipo jednom poslao "pravi" grb kojeg koristim za moje slike.
  Attachment
  20200606_140307 (48K)
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.