• Jaro
    11k
    srecom - ipak nije doslo do zapada grad, otislo na sjever iz Sv.Nedelje

sad je ostao bijeli dim...
  • Pacho
    10k

Znaci odabran je novi trener?
  • PričuvniDojebnik
    57
    Smeta im križ i gotovo.

Eh da imamo veću izlaznost na izborima, ne bismo trpili ludilo.
  • Goncalo Santos
    2.2k
    najveci problem ovog drustva je sta ljude generalno boli k. Mozes im progurati bilo sta, zabraniti sve, djeci u vrtic uvesti pricu o tome da nisu ni musko ni zensko,... i ljudi opet nece reagirati.

Mozda najstrasniji poduhvat u kojem su mracni vladari iz sjene uspjeli jest uvjeriti ljude da se stvari ne mogu promijeniti, da nema smisla angazirati se u borbi za svoj narod, obicaje i djecu. Zato ljudi ne izlaze na izbore, referendume, prosvjede...
  • PričuvniDojebnik
    57
    Lijepo si to rekao @Goncalo Santos

Non stop se uvode neke zabrane, reakcije su ''pa kaj, mene se ne tiče'', ''pa i treba'', ''ma samo nek mene ne diraju'', a najgore je što je svatko partikularan oko nečega - tipa, nekome prijatelj pogine u prometu pa je za da u svakoj ulici bude 10 ležećih policajaca na 100 metara, karikiram.

A ljudi ne kuže da je ovo sumrak slobode i demokracije.

Apatičnost i neizlazak na izbore jer ''svi su oni isti''.

I najbitnije, kako je drug lenjin rekao, korisni idioti. Znam hrpu ljudi kojima ide na živce (SVE), mislim na tu ekstremno lijevu agendu, pa će svejedno glasat' za ove bolesnike jer a) ne kuže ništa o politici, b) ovi su mLaDi i UrBaNi, c) jer nisu adeze. Katastrofa.
  • Goncalo Santos
    2.2k
    https://www.index.hr/mobile/vijesti/clanak/egipcanin-na-ribnjaku-silovao-japanku-osudjen-na-pet-godina-zatora/2728023.aspx?index_ref=amp-comments&_gl=1*1hjz550*_ga*QmNjcU9HZDhrejlvdFNuTGJZN2Z0S2ZOZlR0TUp6WG9QZTB0U1JyVnk3dkRkY3dGdzhZejZJMDIyamRGWm9teg..#comments-container

Samo 5 godina za silovanje, ovo je sramota. Jos me vise naljutilo sto pise da je branitelj ovog silovatelja trazio da se njegova dob od 26 godina uzme kao olakotna okolnost.

Inace prema Eurostatu je u Hrvatskoj broj silovanja od 2008. do 2023. skocio s 4.36 na 10.96, odnosno 151.4%. Danas vjerujem da je i vise.
  • shameless86
    1k
    to se doktor isao malo opustit na ribnjak izmedju dvije operacije..Sad ozbiljno..imam dve curice doma,ja ne znam kak cu ih jednog dana solo u grad pustit..
  • Goncalo Santos
    2.2k
    U svedskoj inace jednog silovatelja nisu deportirali jer sami cin silovanja nije trajao dovoljno dugo da bi zasluzio deportaciju.

Hrvatska je pristala biti prihvatiliste za deportirane migrante, ovo ne moze izaci na dobro.
  • Dzoni
    2.7k

To je ginekolog išao proučavat ženske spolne organe na Ribnjaku na praktičan način. Samo ta naša zla policija i "pravo"suđe ne prihvaća takvu metodu proučavanja i prakse
  • Hnlovac
    3.8k
    "pravo"suđe
    Zepter?
  • NerminB
    136
    Fuj. Mrzim sve sto ima veze sa bliskoistocnom i ostalom bagrom. Znam kroz kakvu je torturu prosao grad u kojem zivim prije par godina kada ih je na hiljade hodalo gdje ljudi bukvalno nisu mogli djecu pustiti da idu sama u skolu i sl, napadi, slucajevi silovanja itd. A lafo se pozivaju na istu vjeroispovjest. Mrs stoko.
  • Bosskovitz
    19.4k
    Inace prema Eurostatu je u Hrvatskoj broj silovanja od 2008. do 2023. skocio s 4.36 na 10.96, odnosno 151.4%. Danas vjerujem da je i vise.Goncalo Santos

Statistika ti je tu malo varljiva. Imaš istraživanje iz 2022. prema kojem oko 95% žena koje su doživjele silovanje ili pokušaj silovanja nisu to prijavile nadležnim institucijama, iz mnoštva objektivnih i subjektivnih razloga. Tako da nije baš točno kako raste 'broj silovanja', raste 'broj prijavljenih silovanja'.

I taj rast ti je u velikoj mjeri fiktivan, odnosno posljedica promjene Kaznenog zakona 2019. godine zato što se mnoga djela koja se danas kvalificiraju kao silovanje tada nisu kvalificirala kao silovanje nego kao "spolni odnos bez pristanka", što je bilo drugo kazneno djelo. Ako pogledaš kretanje broja prijavljenih kaznenih djela silovanja, vidjet ćeš da nema nikakvog trenda porasta od 2008 do danas - imaš samo nagli skok iz 2019. u 2020. zbog promjene zakona.

Ne ulazim u meritum, pišem ti ovo jer 150% više silovanja zvuči kao alarmantan, gotovo zastrašujuć podatak kada se ne stavi u kontekst.
  • Hnlovac
    3.8k
    Dap, po tim "statistikama " Bangladeš, Šri Lanka, Uganda, Portoriko, Indija i Alžir stoje bolje od nas...

Ne neg tam ak žena to prijavi završi u bunaru , dok fala Bogu na zapadu nema toliko stigme i normalno je to prijaviti

Sam neka žene prijavljuju to što više i nek se bagra procesuira, pogotovo inženjeri
  • Tvrdica McTvrdi
    3.2k

Zapad je tu napravio full circle, da se krenula svaka glupost prijavljivat i onda nažalost ovakvi slučajevi više ne dolaze do izražaja. Boy who cried wolf je velika životna pouka
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet