• Kaiser
    250
    pošto dobivamo Rijeku pa će svakako biti tih, ostavi taj ban za neku drugu priliku.
  • don
    16.5k
    mislin da misli na "plave telefone" a tu nije pogriješio. U ostalim svim prozivanjima je.
  • Crni86
    16.5k
    Nakon 30% prvenstva, nas direktni konkurent koji igra samo to prvenstvo osvoji 23.14% bodova a mi osvojimo 20,3%. Znaci ima jos 70% prvenstva za odigrati, 75 bodova u igri, 3 puta igramo s tim konkurentom, dva puta doma.Filip B

Jako lijepa statistika, sve stoji. A kog mi mozemo dobit ovom igrom iz nase zadnje 4 utakmice? Dobio nas posljednjoplasirani vukovar bez ispaljenog metka. Vodio nas malmo koji je par dana nakon izgubio sa 3:0 u domacem prvenstvu. Nitko ne kaze da nema vremena, ali ovom igrom razumijem ljude koji nemaju povjerenja jer izgledamo sve gore i gore i gore.

Bas se pitam kako bi vi prezivjeli da ste navijaci Tuge s juga?Filip B

Nas klub upravo nije kao tuga s juga jer smo bili kriticni. Nismo se sakrivali iza ne napumpanih lopti, terena, kise, sunca ili cega god vec. Nismo govorili a dominirali smo al smo izgubili. A ovim mentalitetom gdje se kriteriji sve vise spustaju, traze opravdanja u blatnoj vinkovackoj veceri pocinjemo apsolutno sve vise liciti na njih. Sta je falilo dvjema zagrebackim vecerima i veceri u Malmou da smo igrali jednako kriminalno? Kako su se igraci motivirali prije 14-15 godina kada nismo imali vecinu terena sredeno pa si fakat igrao u blatu? Kako smo tada bili prvaci i najbolji? Ak si najbolji prilagodis se na uvjete i ides dalje, ak si los trazis izlike i opravdanja.

U zadnje dvije godine kriteriji navijaca dinama su se opasno u spustili. Opravdanja stizu sa svih strana, prije bi gorilo sve da smo povezali ovakve 4 utakmice. A to pokazuje i koliko smo pali rezultatski kao klub u hnlu.
  • NerminB
    80
    Vi od ove najobicnije standardne situacije pisete o rasulu, sramoti, tragediji, cirkusu. Meni najiskrenije nije jasno kako se vi nosite s ikakvim stresom i problemima u zivotu? Bas se pitam kako bi vi prezivjeli da ste navijaci Tuge s juga? To bi bio kolektivni suicid svako proljece cini mi se.Filip B

Apsolutno. Da je mini kriza jeste ali nije doslo do vrata sto se kaze pa da se pale svi moguci alarmi. Jos je puno utakmica pred nama. Niz od par pobjeda ukljucujuci derbi nas opet stavlja u ugodan polozaj.
  • Filip B
    139
    to nema veze s kriterijima. Ja hocu pobjedu u svakoj utakmici, protiv svakog protivnika. To je jedini ispravan sportski pristup.

Jedno je reci - igra nam ne valja, drugo je zazivat smjene trenera, taracanje igraca, govoriti da je cirkus od kluba i da je sramota. To nije konstruktivno i toksicno je u bilo kojem kontekstu, pa taman da je folklorno drustvo iz Donjeg Kneginca u pitanju. Potpuni defetizam i srati da se sere jer vecina ljudi ovdje prenosi negativu iz vlastitog zivota ne pomaze nicemu.

Sto se tice terena i motivacije - toliko su se dobro motivirali prije 14-15 godina da smo s praznih tribina gledali Dinamo koji pusi od random europskih liliputanaca ili se X s Kijevom na kraju skupine u LP-u slavio kao Bozic. Jel smece od terena u Vinkovcima ili olujna kisa , sudacki previd (krada) i Nevisticeva freak reakcija u Varazdinu nisu objektivni faktori koji utjecu na rezultat? To je 5 bodova.

Gorica je presudena idiotskom reakcijom Stojkovica koju smo svi opravdano kritizirali i mozda su naucili nesto iz nje. Ali zvat to cirkusom i sramotom, normalne sportske rezultate i poraze je cirkus od nekih “navijaca”. Lokomotiva je bila los dan i neki igraci se nisu pokazali u dobrom svjetlu - kritika je ok, pljuvanje i panicarenje nije. Bod protiv ekipe koja je zabila krumpir i onda sparkirala dva autobusa ispred svog gola, na njihovom terenu u jednoj europskoj utakmici je ok rezultat. Da je Dominguezova glava usla u gol, pisali bi ovdje ode ekipi. Niste realni, vecina ima amplitude od euforije do panike u dvije utakmice i prenosite taj stres, nemir i paniku na klub i sve postaje self-fulfilling prophecy.

A to je cak i dobar presjek hrvatskog drustva. Manjak racionalnosti i sireg pogleda, emocionalne amplitude, defetizam u slucaju losega, sumnjicavost i potcjenjivanje u slucaju dobroga. Iz tog taloga s takvim reakcijama, klub nikad nece izac.
  • Blueshadow86
    4.4k
    Kolega Emil je možda na kraju svoga posta malčice pretjerao, tako je barem ispalo, ali vjerujem da nema loše namjere. Uglavnom, za ostatak je više-manje sve dobro rekao, a ponajviše to što smo opet nonšalantni i s bolikurčinom gledamo i pratimo šta nam konkurencija radi, tj. tovari. Postoji nemali broj ljudi koji odmahuju rukom kod zaostatka od -3 boda, da je tek 12. kolo itd, itd, itd... Shvatite već jednom da nije "tek" nego je VEĆ 12. kolo, a naša igra je mrtva i mučimo se doslovno sa svima. Umjesto da protivnici strepe kad po rasporedu vide da ovo kolo igraju s Dinamom, da strepe s koliko će ih razlike Dinamo pobijediti... Situacija je zapravo kakva? Situacija je upravo suprotna! Situacija je da SVI vide svoju šansu baš u toj utakmici! Znaju jako dobro kako Dinamo igra, znaju točno kako se treba postaviti protiv Dinama (pitajte Carevića, Jelavića, Čabraju, trenera Malmoa) i to je sva mudrost. Mudrost na koju Kovačević i njegov stručni stožer nemaju lijeka.
    Šta je poanta? Nije li nas prošla sezona ošamarila i osvijestila u razmišljanjima da nema "tek je 2. kolo, tek je 8. kolo, 12., 15., 20..."?
    Treba reagirati. Trebalo je reagirati još jučer! Trebalo je reagirati još ono jutro poslije Vukovara!
    Upaljeni su svi crveni alarmi i reagirajmo dok još ima vremena i lufta, da se ne ponovi prošla sezona jer za sada IDENTIČNO smrdi na prošlu.
  • Mr Anderson
    14.6k
    Postoji nemali broj ljudi koji odmahuju rukom kod zaostatka od -3 boda, da je tek 12. kolo itd, itd, itd... Shvatite već jednom da nije "tek" nego je VEĆ 12. kolo, a naša igra je mrtva i mučimo se doslovno sa svima.Blueshadow86

Kakve veze imaju reakcije ljudi na forumima? Uvijek su postojali katastrofičari i oni koji sve gledaju malo smirenije. Bitno je da ljudi koji vode klub imaju plan.
    Nećemo mi smijeniti trenera, niti će Vidović letit po terenu radi našeg pisanja, niti će išta bit drugačije ako kolega svaki drugi dan nariče ko neka baba jer smo eto spiskali milijune, a igra nije prava i tovari nam bježe 3 boda.
  • Dzoni
    2.5k
    Koliko god da je loša igra i koliko god da je Hajduk u dobroj formi, stečena fer ili ne (ne), trudim se voditi onom mišlju da nakon kiše dolazi sunce i obrnuto. Jednom će i oni morat prsnut, a i mi ćemo proigrat vjerujem.
    Dobra je stvar što su iduće 3 utakmice protiv ekipa kojima bunker nije glavna i jedina taktika protiv Dinama pa će dobra tranzicija naša više moći doći do izražaja.
    Ovo je biti ili ne biti za Kovačevića, već se jednom na odličan način iskupio u takvoj situaciji, nadam se da će i sad
  • Blueshadow86
    4.4k
    Naravno da nećemo mi s foruma smjenjivati trenere i slično, ali tu smo, na ovom mjestu, da razglabamo o nekim stvarima kao navijači, za to forum i postoji.
    Slažem se s tobom da, uz lošeg trenera, u ekipi imamo i loše i precijenjene igrače, kao što si već Vidovića naveo. Ima ih još, nije Vidović jedini. Ali i dalje mislim da je minimalno 80% krivnje u ovoj bijednoj igri upravo Kovačević i njegov stožer.
  • cibona
    6.6k
    Emil je bio jedan od prvih forumaša koji je uvidio sve nedostatke ove jalove i sterilne momčadi na čelu s dobroćudnim duhom svlačionice Kovačevićem, a ovdje ga se na svaki njegov racionalan i kritički komentar sprdalo, a neki su išli čak i dalje te ga nazivali mamićevcem. Mogli bismo vaditi te komentare za početak? Uvjeren sam da ćemo nači na desetke takvih.
  • Mr Anderson
    14.6k
    Normalno da trener uvijek snosi odgovornost, ne možeš zamijeniti 10 igrača prek noći, trenera možeš. Pitanje je, istrpiti ga do kraja polusezone ili sad na brzinu dovesti nekog koji će možda biti još gori jer nije baš da dobri treneri jedva čekaju preuzeti ekipu usred polusezone.
    S druge strane, od prvog dana mi idu na živce medijski komentari o nekakvom Ferrariju od rostera Dinama. Nije to nikakav Ferari, to je radna ekipa koja je tebala igrati određenim stilom, a sad toga nema.
    Osim trenera, imam dojam i da je problem u tome što ne vidim nikakvu kemiju među igračima, skup profesionalaca koji odrađuju posao.
  • CISCO
    467
    Biti ćemo prvaci.

Hvala lijepo i doviđenja u Istanbulu.
  • Crni86
    16.5k
    Jedno je reci - igra nam ne valja, drugo je zazivat smjene trenera, taracanje igraca, govoriti da je cirkus od kluba i da je sramota. To nije konstruktivno i toksicnoFilip B

Ajde sad zamisli forum gdje svatko napise samo igra nam ne valja. Koliko upisa bi imao ovaj forum i koja bi bila njegova funkcija? Ja mislim da ovaj forum i sluzi za razmjenu misljenja. Jedni stite trenera, drugi ga smjenjuju i to obrazlazu. Dok god nema vrijedanja ne vidim problem u tome. A oprosti porazi od gorice i lokomotive su na rubu sramote.

Da li su ti takvi upisi bili toksicni prije 2,3,4 godine kada je druga struja vodila klub? Prije smo razmisljali samo o dobrobiti kluba jer nas je za vodstvo bolilo k jer smo bili skroz protiv njih. Sad kad je vodstvo iz nasih redova cini mi se kako odmah trazimo da svi budu blazi, njezniji i sl.

toliko su se dobro motivirali prije 14-15 godina da smo s praznih tribina gledali Dinamo koji pusi od random europskih liliputanaca ili se X s Kijevom na kraju skupine u LP-u slavio kao BozicFilip B
    Ha vidis kad bi kuzio sport, razumio bi da to nema veze s motivacijom vec da su bili ograniceni kvalitetom. Tako da mi je totalno ne jasno zasto si naveo ove primjere.

Gorica je presudena idiotskom reakcijom Stojkovica koju smo svi opravdano kritizirali i mozda su naucili nesto iz nje. Ali zvat to cirkusom i sramotom, normalne sportske rezultate i poraze je cirkus od nekih “navijaca”. Lokomotiva je bila los dan i neki igraci se nisu pokazali u dobrom svjetlu - kritika je ok, pljuvanje i panicarenje nije. Bod protiv ekipe koja je zabila krumpir i onda sparkirala dva autobusa ispred svog gola, na njihovom terenu u jednoj europskoj utakmici je ok rezultat. Da je Dominguezova glava usla u gol, pisali bi ovdje ode ekipi.Filip B

Da je baba musko, zvala bi se dusko. Ovo ti se zove natezanje. Sta bi bilo kad bi bilo. Da smo imali ofenzivnu igru u svim tim utakmicama ne bi mi pricali o bunkerima, domingezovim preckama. Pokusavas prikazat da smo bili ne sretni, a istina je da smo ofenzivno bili sterilini i nema to nikakve veze sa ne srecom. Da smo imali ofenzivnu igru ne bi mi uopce pricali o tim tekmama jer bi svi oni otisli sa par komada u mrezi.

I upravo to ti je spustanje kriterija dinamovog navijaca. Nesretan dan, eh da je usla precka, los teren u vinkovicima, glupi crveni stojkovica. Za svaki losi rezultat ti imas opravdanje. Kako emil ide u jednu krajnost, ti si otiso u drugu gdje eto da smo imali vise srece sve bi bilo okej makar smo totalno bezopasni. Pa bi se onda opet vecina zavarala kao protiv osijeka da je sve super.

Nema u sportu srece i nesrece. Sve ti to trebas zasluzit na terenu.
  • Blueshadow86
    4.4k
    Znam jedino da bi Vidović bio na popriličnom hlađenju nakon Vukovara. I ovako je bio, a sada bi bio još i više. Ajd što je loš, ali da ga tako boli kurac? Ista je stvar, recimo, s Mudražijom. Frajer dobije priliku protiv onih amatera iz Predavca i šta on radi? Šećka se po terenu, duri se što ne igra u Hnl-u nego mu se daje šansa protiv amatera u kup utakmici. I gla čuda, upravo protiv tih amatera ne pokažeš ništa, nevidljiv si. Stari moj, nakon te tekme mi ne bi ulazio više sve da nemam za popunit zapisnik od 11 igrača za tekmu. A tu ga se po forumu malo-malo spominje zašto ne igra, dajte mu šansu i ostale pizdarije.
    Ima tu još igrača koji nemaju kvalitet, a ni karakter.
    Uglavnom, moje mišljenje da je svakim novim danom s Kovačevićem na klupi Dinama - greška. Jedna velika greška.
  • Paggini
    74k
    Mogli bismo vaditi te komentare za početak? Uvjeren sam da ćemo nači na desetke takvih.cibona

Vadi
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube