• periklo
    280
    Na par mjesta pišu da je greška UEFA-e pa Lyon ne bi trebao snositi posljedice...
  • pešća
    533
    Prosječna visina igrača (bez golmana) Celte Vigo u početnoj postavi protiv Nice iznosi 176,9 centimetara. Prosječna visina igrača Dinama u početnoj postavi protiv Malma iznosi 185,2 centimetara. Prekidi, prekidi, prekidi...

Ne znam kad smo zadnji put igrali protiv tako "niske" momčadi. Zanimljiv izazov za statističare.
  • NORTE
    20.8k
    UEFA pravilnik ili točnije postoji nešto što se zove "FAME" gdje svaki klub ima svoju službenu skraćenicu.
    Nitko ne bira svoje. Sve je UEFA odredila u svojoj bazi podataka.
    FazeN
    Yi8Yezq.jpeg

Objasni onda DIN protiv Fenera.

Ovo je smiješno što se izvodi.
  • Kumerle
    1.8k
    GNK ima Genk, ne vjerujem da je to sveto pismo i da može biti samo jedno.
  • Dinaminjo
    1.8k
    Mozda nam je gnk defaultno, ali kae smo igrali prptiv Fen, G je abecedno iza pa su htjeli da kao domacini budemo prvi, sto je onda DIN.
  • Sibirski plavac
    7k
    Ma meni je najbitnije da nas ne stavljaju pod ZAG. Općenito naježim se kad čujem strane komentatore da govore Zagreb umjesto Dinamo ili Dinamo Zagreb. Argument im bude da je to zbog toga što ima mnogo klubova koji se zovu Dinamo pa je ovako lakše razlikovati. Može bit, ali s obzirom da recimo ove sezone jedina dva Dinama koji igraju Europe smo mi i Kijevski Dinamo, i samim time nema potrebe za razlikovanjem među više klubova, mislim da ih ne bi "ubilo" da nas jednostavno zovu Dinamom. Ne znam kako Kijevljane zovu, jel i njima kažu samo Kijev ili puno ime?
    Na isti način već godinama pizde i navijači Sportinga kad ih stranci (pretežito Englezi) zovu Sporting Lisbon. Sporting Club de Portugal bi kao trebalo bit, ali nitko ih ne sluša nego udaraju po Sporting Lisbon. :rofl:
  • NerminB
    62
    i meni je ovo zaparalo oci..
  • fakin
    1.6k
    Gnk mnoge asocira na nekadasnji kriminalni sustav jer su ga oni i uvodili. Spominjalo se na zoni jedno vrijeme da kad budemo imali demokratsku vlast da bi trebalo među clanovima raspisati referendum zelimo li i dalje gnk ili zelimo vratiti nkdz za koji su mnogi vezani
  • Tvrdica McTvrdi
    2.9k

Ajmo stavit onda i Građanski, Croatia ili Dinamo :gasp:
  • NORTE
    20.8k
    Gnk kao prefiks kluba nije problem, ali je problem ako se prefiks koristi kao "ime" kluba.

Mi smo dinamo zagreb, uvijek bili i po tome nas svi prepoznaju.
  • Hrvatski Gradjanski
    116

To je jedna od najboljih stvari koje je prošli režim napravio.

Ako nekima smeta Građanski u 2025. i misle da je bolje da se ne spominje u nazivu kluba onda mislim stvarno...

Jedna od najpametnijih stvari koja se razvila u zadnje vrijeme je da hrvatska povijest i povijest našeg kluba nije započela 1945. kad su srpski partizanski tifusari umarširali u Zagreb.
  • miro
    7.7k
    GNK bi valjda 90 posto neutralnih u Europi protumačilo kao Genk
  • fakin
    1.6k
    gotovo sam siguran da se danas raspiše referendum gnk ili nkdz da bi ovaj drugi uvjerljivo dobio više glasova
  • doubletrouble
    1.8k
    Pa ako je kroz cijelu prošlu sezonu i sve prethodne pisalo DZG, otkud sad GNK?
  • Paggini
    73.7k

I to nažalost govori o osvještenosti dinamovaca o vlastitoj povijesti
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention