• CastAway1986
    4.2k
    Hodak i Mikić su top talenti i ako se sve posloži budući reprezentativci mada ce Mikić teže do minuta kod nas..
  • Omake
    12.9k
    Fun facts:

1. Klub s najviše ulazaka u zadnju trećinu u jednoj utakmici ove sezone? Dinamo protiv Gorice s 102! Niti jedan drugi klub nije prebacio 85 ove sezone

2. Klub s najmanje dozvoljenih ulazaka u zadnju trećinu u jednoj utakmici ove sezone? Opet Dinamo, ali protiv Lokomotive s 26. Niti jedan drugi klub nije dozvolio manje od 35.

Kako to da kod tih utakmica nitko nije spomenuo taj statistički podatak i njime pokušao kreirati narativ da je Dinamo igrao dobro, ali nije imao sreće? Jer to nije nikom u interesu. Niti u jednom sportu ne postoji jedan statistički podatak koji će potpuno objasniti utakmicu, niti postoji samo 1 podatak koji će potpuno objasniti zašto je jedna momčad zabila 2, a druga nije ni stvorila dobru priliku. Nitko ne pristupa analizama utakmice holistički, barem od ovih podcast bros. Statistika se vadi, i tu uglavnom 1 stavka, u zadnje vrijeme ti ulasci u zadnju trećinu, da bi se opravdao narativ. Klasični straw man manevar. Poenta statistike bi trebala biti da nam preciznije definira neke aspekte zbilje, a ne da bude ideološko oružje. Zato sam ja jučer povadio, udarce, dopuštene udarce, ulaske u zadnju trećinu, dopuštene ulaske u zadnju trećinu, uz xG koji već imam i kombinirao ih na par načina. Ispod je puna tablica. Pošto ne želim ispast licemjer, umjesto da ih ja analiziram, ubacio sam ih u ChatGPT i pustio to da analizira te podatke.

Ja ću samo reći da je Dinamo najbolji u ligi u 9 od 10 parametara. Drugi smo u dopuštenim ulascima u zadnju trećinu, ali to ne znači da nemamo najbolju obranu lige, uvjerljivo. Najviše me iznenadila prosječna kvaliteta udarca hajduga. Po tom parametru su osmi u ligi. Nitko u javnom diskursu o HNLu to neće reći, jer to nikom nije u interesu. Naša obrana je na momente bolesno dobra. Do utakmice na Poljudu, hajdug je bio na 18 udaraca po utakmici, a protiv nas su dogurali do 8. Osijek u HNLu je na 16 udaraca po utakmici, protiv nas su imali svega 4 kojima je ukupni xG bio 0,1. I onda je narativ Osijek bio loš prema naprijed. Kako? Zbog koga? Zbog čega? Jesu li možda igrali protiv nekog tko ih je ugušio poput anakonde? Ili eto što na Tribini na tečnom hrvatskom znaju reći – Bad Day at the Office (pročitajte koju knjigu na materinjem jeziku stoko polupismena, neobrijana, 99% termina koje koristite imaju naše riječi). Kao eto slučajno. I još se spomene Dinamo imao manje ulazaka u zadnju trećinu jer je to kao najbitniji statistički podatak, 45-53. Što više pišem i razmišljam o ovome to sam više bijesan.

lrAG6uY.png
    Exm6pGW.png
    gZbT4zn.png
    i8rCEEq.png

Edit

Ne znam zašto mi nije kopiralo Belupove podatke, ukratko , malo bolja verzija Istre
  • mlinchica
    4.2k
    I još se spomene Dinamo imao manje ulazaka u zadnju trećinu jer je to kao najbitniji statistički podatak, 45-53Omake
    Ne samo spomene, nego podrugljivo spomene jer kao nitko ne zna, krhko je znanje, svima osim analitičarima s tribine. :roll:

Čim sam počela čitat, “osjetila” sam da ima veze s Tribinom. :grin:
    Da mi je vidjeti kako bi JP, “najbolji analitičar HNLa” komentirao ovo sve.
    Ajde dignite ovo negdje na zonine stranice, nek dečki prošeraju u podcastu, da vidimo hoće tko prenijeti uopće ili ovaj narativ nije zanimljiv, pogotovo vodećim nagrađivanim podcasterima.
  • Crusades
    19.4k
    Ja ću samo reći da je Dinamo najbolji u ligi u 9 od 10 parametara.Omake

Ali prvo poluvrijeme protiv Vukovara je bilo loše.

Inače, svaka čast za sve ove podatke i analize koje nam stavljaš tu, melem za oči naspram nekih paušalnih ocjena i "stručnih komentara". :clap:
  • javolimtebejako
    3.3k
    Bad Day at the Office (pročitajte koju knjigu na materinjem jeziku stoko polupismena, neobrijana, 99% termina koje koristite imaju naše riječi)Omake

burned-food.gif
  • Paggini
    73.5k
    naspram nekih paušalnih ocjena i "stručnih komentara". :clap:Crusades

"Ne trebaju meni ove glupe statistike, imam svoje oci i gledam utakmice"

Svaku utakmicu se 90 minuta raspravlja na Zoni, izudara 20 postova po utakmici, referira se na trenutke iz utakmice tek kad dodju sažeci
  • antecacic
    175

Lijepo je ovo sve, ali trebat će ti još ovakvih postova da se iskupiš za Cordobu.
    Nisam tad ni bio službeno na Zoni, ali sam čitao naravno temu transferi. Za nekog tko je toliko analitičan kao ti i dosta ulaže u sebe, nepojmljivo mi je da si nasjeo na tu priču s Cordobom i još ga hvalio na temelju neke kvazi analitike.
    Zanima me samo od kuda si vukao podatke za njega i zašto ti je bio dobar fit za Dinamo?
  • DiddyGuela
    4.6k

Mlad je, valjda ce naucit.
  • Crni86
    16.2k
    se mogu ovi podaci ikako razdvojit tipa na prvih 5 kola i drugih 5 kola?

Inace svaka cast za analizu. Ne bi bilo lose da se ovo i na podcastu prezentira za siru javnost pa tako mozda dode i do medija.
  • NitkoBitan
    32.4k
    Ja ću samo reći da je Dinamo najbolji u ligi u 9 od 10 parametara.Omake

Deseti parametar zvan as iz rukava iliti naklonost sudaca je dovoljan da ponisti ostalih devet.

I onda smo mi kao egal sa njima :rofl:

Gore nam je nego u jugi! Bit cemo prvaci ako nam dopuste!
  • Omake
    12.9k
    Hvala gospodine, potrudit ću se, iako realno ne ulažem nešto posebno u sebe haha.
    Mišljenje je bilo više na osnovu očiju i dvije utakmice. Ako me pamćenje služi on je u Kolumbiji bio ok statistički, samo su mu dvije kategorije bile elitne.
    Mislio sam da će Jakir bit trener, Petko napadač, a RPG desni bek. Težište ofenzive desno, na lijevom beku neko X pojačanje koje je dobro defenzivno i dobro u progresiji. Lijevo krilo s dosta 1v1 prilika Pjaca ili Hoxha. RPG desno dosta agresivan prema naprijed i daje širinu. Petko svojim kretnjama oslobađa prostor Cordobi za utrčavanje. Nešto slično kako se Raphinha koristi u Barci. U zadnjoj fazi napada, napada prostor iza obrane utrčavanjem koje mu otvore drugi svojim kretnjama, u tranziciji brzinom čini razliku, što s loptom što bez nje. Fizički je strašno potentan, osim agilnosti. Agilnost sam mu precijenio. I on i Mmaee su mi tu fenomeni, pravocrtno to izgleda dosta dobro, ali kada treba promjeniti pravac ili ako treba iz stajanja na lijevo ili na desno djeluju kao da su im noge od olova. I dalje mislim da tu ima materijala da ga se razvije u krilo koje u HNLu zabija ili asistira svaku drugu. Ali to nikad nećemo saznati. Vidjeti ćemo kako će mu se dalje razvijati karijera. Interes klubova iz Sjeverne Amerike i druge španjolske govori da nije on baš totalna truba.
    Nogomet je nezahvalan sport. Možeš uraditi sve na najbolji mogući način i ne dobit ništa. isto tako možeš radit sve pogrešno, sreća te pomazi i pobjediš 3 zaredom. Nitko nije savršen. Poznanik mi je mislio da će Yannick Nzsoza biti All Star i top 5 pick na NBA draftu. Nzosa je daleko od toga, ali mi je poznanik već 2 godine skaut Dallas Mavericka.

Mogu bez problema. Što te konkretno zanima?
  • Crni86
    16.2k
    ovaj offensive performance samo za nas ak se da napravit prvih 5 kola vs drugih 5 kola
  • Crni86
    16.2k
    hvala ti puno

Zanimljivo je da u ovih drugih 5 tekmi imamo vise ulazaka u zadnju trecinu a opet manji broj udaraca i xg. Sigurno u tome igra i uloga duplo vec broj tekmi na maksimiru gdje se protivnici ugl povuku i pustaju nas da lakse udemo u zadnju trecinu.

Tu popravit donosenje odluka u zadnjoj trecini i bit ce to sve dobro.

Defanzivno je top i prvi i drugi dio. Al decki i daju veliku sigurnost prema van, napokon opusteno glefam kad protivnik prede centar, prosle sezone prelazak centra je vec bio grc u zelucu.

Zaninljivo je da u drugih 5 tekmi smo smanjil defanzivan broj ulazaka i povecali ofenzivan. Reko bi po tome da smo bolje kontrolirali utakmice
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet