• Omake
    12.7k
    Otjecaj kolege @Pacho . Nemoguće je čitati njegove komentare, a ne dobiti lirične inspiracije

Je. Pet golova u 9 utakmica za krilo samo po sebi djeluje dobro, ali čovjek je potrošio preko 250 posjeda za tih 5 golova. Tri od 5 je došlo protiv Vukovara. Nema niti jedne asistencije, niti jedan stvoren zicer. Meni je to malo s obzirom na uloženo i mislim da zbog toga rezultat Osijeka pati. Znam da zvuči kontraintuitivno, da ti je prvi strijelac problem. Zato samo i spomenuo NBA i usage rate kao paralelu. Prije, u 90ima i ranije si imao klubove u NBA gdje prvi strijelac zabija 20+, ali uz očajan postotak, malo asistencija, i dosta više izgubljenih lopti. I onda kada pogledaš u kombinaciji par parametara vidiš da ti je bolje da te posjede koje taj strijelac 20+ koševa po utakmici koristi distribuiraš i na druge igrače.

Mislim da je to jedino bio slučaj kod FootyStats tablice očekivanih bodova. Oni to rade jako kruto i simplistično. Svaka utakmica preko 0,5 xg razlike se registrira kao 3 boda za bolju momčad, a ispod toga je remi. Ja sam ovdje koristio dosad osvojene bodove plus(očekivani bodovi po utakmici puta broj preostalih kola). Formula za očekivane bodove po utakmici je preuzeta sa StatsBomb jer mi djeluje kao najbolja.
  • FazeN
    2.7k
    Evo par vijesti o HNL ekipicama dok je ova pauza;

• Istra sprema novi ugovor za Marešića, točnije već mu je ponuđen ali (zasad) nije potpisan. Još stoji ona priča da bi on u Hajdug
    • Kad smo kod Hajduga, uhvatili su neku novu lovu dolje tako kažu haha.
    Bogbaluna još nije produžio ugovor trenutno je to na pauzi(to nećete čuti u medijima klasika), a nije se ni vratio na treninge, dok novi Messi HNL-a, Bamba je.
    Inače rade na dovođenju dva mlada igrača iz Sarajeva, jedan je štoper Redzic drugi je veznjak Vrban
    • Goričan bi mogao iz Lokosa uskoro, nezadovoljan.
    Raspitao sam se malo za klinca iz Lokomotive Subotica koji je odigrao odlično u vezi protiv nas.
    Iako transfermarkt kaže da ima ugovor do 2026., to nije istina, dugogodišnje je dogovoreno sve tamo.
    Volio bi ga vidjeti u našem dresu ali načuo sam neke priče i mutnih ljudi blizu njega pogotovo što se agentske strane tiče..(možda Haza zna više)
    • Što se Rijeke tiče, Janković je za*ebao Miškovića. Ovaj je računao da ide igrat za BiH repku i lovu da ubere, Janković je odbio igranje za repku.
    A NAVODNO je jedan optuženik u Bosni zaslužan za to jer su imali neke planove sa savezom.
    Ndockyt je najveći gubitnik dolaskom Sancheza ovaj ga nema u planovima nesto, a novi veznjak Vignato bi trebao početi nakon rep pauze.
    • Osijek još uvijek stoji iza Rožmana unatoč lošim rezultatima, Matković se super oporavlja (hvala Bogu ), Omerović bi na zimu već mogao u Tursku
  • rioda
    10.8k
    Inače rade na dovođenju dva mlada igrača iz Sarajeva, jedan je štoper Redzic drugi je veznjak VrbanFazeN

Pregovaraju sa Zokijem? :grin:
  • NORTE
    20.5k
    • Kad smo kod Hajduga, uhvatili su neku novu lovu dolje tako kažuFazeN

Kako znamo i umijemo mi moramo imati barem 3 boda više od njih preko zime, po mogućnosti opet pobijediti u derbiju doma kako bi imali veliku prednost u međusobnom omjeru.

HNL nam je otac i majka.
  • Omake
    12.7k
    Mislim da su ovo novi sponzori hajduga
    Pranje para, mehanizmi za izbjegavanje poreza, upitna likvidnost.
  • Jurki
    20k
    uhvatili su neku novu lovu dolje tako kažuFazeN

Na kojem se to drvetu hvata lova?
    Upucene forumase, molim ako imaju doma sadnice, zainteresiran sam za kupnju istih.
  • DiddyGuela
    4.5k

Najprije se pricalo o stvaranju zalihe ispred tovara odmah na pocetku sezone dok se oni bave kvalifikacijama a mi imamo "slobodno" ljeto. Međutim kurcina... odnosno Gorica i Loksa.

Sada smo u fazi "barem +3 do kraja polusezone"

Znaci na kraju ce biti dobro i osvajanje lige na guz ispred raspalih tovara.

Umjesto da se bavimo sobom i svojim problemama i igrom mi i dalje gledamo kako i sta tovari rade.

Ne ide tebi osobno ova poruka da me ne shvatis krivo. Samo komentiram opceniti mindset prosjecnog navijaca Dinama.

Od kurcenja i ismijavanja do prizemljenja i histerije.

Za kraj, slazem se. HNL nam je otac i majka a Europa bonus!
  • Zagi
    12.4k
    Najprije se pricalo o stvaranju zalihe ispred tovara odmah na pocetku sezone dok se oni bave kvalifikacijama a mi imamo "slobodno" ljetoDiddyGuela
    Prve bodove u prvenstvu su izgubili dva tjedna nakon ispadanja iz europe.
    Znaci na kraju ce biti dobro i osvajanje lige na guz ispred raspalih tovara.DiddyGuela
    Prošle sezone 1.75 ppg , ove 2.11 ppg. Definiraj raspad.
    Kako su na 2.11? Malo dobar raspored, malo penal, malo crveni, nekada su bolji od protivnika ... Skupilo se .
    Umjesto da se bavimo sobom i svojim problemama i igrom mi i dalje gledamo kako i sta tovari rade.DiddyGuela

Nevistić, Vinlof/Goda, tko u veznoj liniji, koja krila trebaju igrati?
    Doslovno cijelo vrijeme se bavimo sobom i svojim problemima.
    Lako za nas na forumu. Kova se vidljivo bori sa istim problemima. Kemija , isprobava, traži.
    Ne znam kaj bi još trebao?

Uz dosta težak raspored gostovanja mi smo na 2.11 ppm. Dobro? Eh, ne baš.
    No da je jedan od ovih ovih poraza preokrenut, bili bi na 2.44 ppm. To je pak odlično.
    Dakle razlika je u jednoj tekmi, npr onoj protiv Gorice koju je Stojković uništio glupim crvenim.

Ajmo smanjit dramaturgiju.
  • DiddyGuela
    4.5k

Nikakva drama, pa tek je 9 kola odigrano. Međutim bodovni ucinak nam je mrsav i ako nastavimo ovim tempom ostajemo u razredu 70 bodova sto je u ovakvoj konkurenciji poprilicno neuvjerljivo.

Puno se prica o tim gostovanjima u prvoj cetvrtini... pa mi smo kiksali Goricu i Lokomotivu na Maksimiru. Prema tome gostovanja mi se ne cine problematicna na uzorku ovih 9 kola. Nas su boljeg bodovnog ucinka kostala dva poraza na domacem terenu.

Moramo poraditi na igri u HNLu a ne da ovisimo o individualnim potezima i otkljucavanju protivnika sa euro golovima.
  • Dzoni
    2.3k

Bit će posadili drvo novca na terasi
  • Mr Anderson
    14.3k
    Mi sa 75 bodova, plus-minus bod-dva, ćemo lagano osvojiti naslov. Tovarima je plafon nekakvih 65 bodova. Moramo svesti kikseve poput Gorice i Lokomotive na minimum. Ustvari na domaćem terenu ne bi smjeli ni boda izgubiti protiv takvih ekipa. Nadam se da će se Kova malo resetirati u glavi prek pauze i shvatiti da ne može igrati na dva fronta s 14-15 igrača, ima 20-ak koji mogu imati minutažu.
  • Carrasco
    6.4k
    Raspitao sam se malo za klinca iz Lokomotive Subotica koji je odigrao odlično u vezi protiv nas.
    Iako transfermarkt kaže da ima ugovor do 2026., to nije istina, dugogodišnje je dogovoreno sve tamo.
    FazeN

On je nedavno potpisao ugovor kad je napunio 18., dotad smo ga mogli besplatno uzet.

20251010-125802.jpg

Edit: još nije napunio 18, ali je prije dva mjeseca potpisao profesionalni ugovor
  • Zagi
    12.4k
    Puno se prica o tim gostovanjima u prvoj cetvrtini...DiddyGuela
    Kako analizirati 9 kola bez ta 4 gostovanja? Makneš 45% od ionako malog uzoka, kakve ćeš zaključke donijeti?
    Nas su boljeg bodovnog ucinka kostala dva poraza na domacem terenu.DiddyGuela
    Ok. Zajebali smo te dvije tekme. Nitko ne bježi od toga.

U Goricu smo ušli mlako. Drugo polovrijeme ušli puno bolje no crveni je to poništio.
    Protiv Lokse nismo ušli mlako ali trebalo je malo više svježih pojedinaca.

Vjerujem da će Kova naučiti iz tih tekmi i drugi puta donijeti bolje odluke.
    Vidjeti ćemo krajem drugog kruga gdje smo i kako.
  • Tvrdica McTvrdi
    2.6k
    Tovarima je plafon nekakvih 65 bodova.Mr Anderson

Teško, pa oni još uvijek nisu kiksali malu utakmicu. To bi značilo da bi po kvartalu do kraja trebali gubit 4 utakmice, tko će im to napravit?
  • DiddyGuela
    4.5k
    Kako analizirati 9 kola bez ta 4 gostovanja? Makneš 45% od ionako malog uzoka, kakve ćeš zaključke donijeti?Zagi

Pa kazem ti da gostovanja ocito nisu problem ali domace utakmice ocitu jesu problem, barem u prvoj cetvrtini. To sve skupa govorim u kontekstu komentiranja rasporeda i nasih domacinstava u drugoj cetvrtini. I sasvim je jeasno da mi igramo lakse protiv otvorenog protivnika tipa Osijek ili Rijeka tamo nego kada nam se protivnik zatvori na Maksimiru, bas kao sto ce to napraviti Os i RI kada dođu na Maksimir. Ista stvar sa tovarima. Mi ih relativno lako dobijemo na poljudu kada se otvore ali zato na Maksimiru u ligaskoj utakmici ne znamo za pobjedu od 2023. godine iz vremena Cacica. Ukpuno, zadnja nasa pobjeda doma je bila u superkupu ako se dobro sjecam! Ne treba mistificirati HNL gostovanja kao da igramo na Toumbi.

Na kraju svega ne mora to nista znaciti. Ja se nadam da cemo mi dici svoju igru i napraviti opipljivu prednost do kraja druge cetvrtine.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet