• Danko
    2.4k

Pa uvijek može osjetit zatezanje u zadnjoj loži... :wink:
  • rokikaciga
    6.2k
    Ozljeda pubicne kosti? :zip:
  • Mr Blue
    4.3k
    Sva ova priča o golmanima podsjetila me na jednog dragog čovjeka... Zna li tko kako je Georg Koch? Mislim, pretpostavljam, ali nekako se čovjek uvijek potajno nada da će stvari imati sretan završetak..
  • rokikaciga
    6.2k
    Dragi moj Koch :heart:

Kako se njega ubijalo da ima problema s vidom i udarcima iz daljine. Ajme..i to prije drustvenih mreza.

https://www.jutarnji.hr/naslovnica/georg-koch-je-postao-najslabija-dinamova-karika-3924891
  • antecacic
    164
    Što se tiče apologeta RPG i onih koji ga zazivaju, imam nekoliko riječi i o tome.

Moris mi je od prvog dana bio jedini i pravi izbor za desnog beka. Možda je neiskusan, nema europskih tekmi u nogama, ali ljudi zanemaruju nekoliko važnih stavki o njemu. Bratić mi je u isto vrijeme bio nogometaš Širokog kada i on i pričao mi je o kakvom se gladijatoru radi. Kad je došao tamo, imao je valjda 8-10 kg manje (mišićne mase) nego danas. Dečko je toliko radio na sebi, toliko se odricao, toliko uložio u cijelu tu priču, da danas izgleda kao Adama Traore i pruža ove prezentacije na terenu. Uskoro će biti na Dalićevom popisu (ako osiguramo u ovom ciklusu SP, idu i on a možda i Lija, pouzdano), za njega možemo na ljeto dobiti 8-10 milijuna eura jer već sada može igrati u Bundesligi.

Dakle, u tom periodu 2022-2023 toliko je radio pametno i kontinuirano, od progressive overload- a u teretani, compound vježbi za bazu snage, a uz to plyometric i sprint trening za eksplozivnost. Nije to samo nabijanje mase, iako je evidentno dobio na istoj i izgleda jebeno, nego ciljano povećanje relative strengtha i neuromuskularne efikasnosti (fokusirajte se na to kako sada eksplodira iz mjesta i ima elitnu stabilnost u duelima).

Prešao je s klasičnog “nogometnog trčkaranja” na intervalni trening visokog intenziteta, što se odmah vidi golim okom u njegovom acceleration outputu i kontroli tijela kod promjena smjera

I još kad se doda pravilna prehrana i periodizacija treninga, činjenica da dečko živi nogomet, za rezultat nam je dalo igrača za budućnost hrvatskog nogometa.

E sad, pitanje je želite li i dalje gledati RPG na desnom bočnom? Igrača kojeg se možda i najbolji naš trener u novijoj povijesti odrekao jer nije slavio gol ili jer je nekome od dečkiju u svlačionici rekao da mu crnu kitu ili što je već rekao pa je odjednom ispao iz postave kod Bjelice, ako je opće rekao nije ni bitno. Bitno je da očito nije disao s ostatkom ekipe po Bjelici koji je tada do ozljeda suvereno vladao situacijom.

Razmislite još jednom kad iznosite gluposti na temelju sofascore statistika od prije 2 godine.
  • prefontaine
    4.3k
    progressive overloadantecacic

compoundantecacic

plyometricantecacic

relative strengthaantecacic

acceleration outputuantecacic

images?q=tbn:ANd9GcSTGcdGS4xoHpM0w6pU_syZEQ1wqTpnVU42OQ&s
  • Efes Pilsen
    13.1k
    Oprosti nam Ante, zaboravili smo da kod vas 11 igra dok ne umre.
    Na Valincicu je da dokaze da je bolji, na RPGu je da shvati da ima ugovor i da guzobolje ne prolaze.
    Ove srcedrapajuce analize kako jedan ulaze sve, a drugi nista su ono.. Jos najbolje da Valincica ostavimo bez ikakve konkurencije jer je potencijalan izlazni transfer. Pricamo o liku koji je dosao s problemima u stopalu. Moze li neko predvidjet do kada ga se moze raubat bez posljedica?
  • The Undertaker
    8.9k
    Booring mu je na jobu i ima previše free time
  • Zagi
    12.3k
    Većina nas priča o RPGu u kontekstu rotacije Valinčiću. Vidljivo je da ga umor sustiže.
    Netko mora upotpuniti tu poziciju. Umor, ozljede, treći karton u europi, četvrti u HNLu...
  • ElDorado
    6.3k
    Piše se tu svašta ali po meni mi imamo dva osnovna problema: golmana i neuključenost odličnih igrača u rotaciju: Vinlof, Galešić, Villar, Vidović, Varela, Stojković pa i Soldo i Mudražija. I zbog oba problema ćemo jebat ježa ako se Kova ne dovede pameti. Ako recimo vezna linija Bennacer-Villar-Vidović nemre protiv Lokse onda ne znam kuda guramo. I nije mi jasna ta koncepcija bez 10ke u HNLu.
  • Krizy
    62.5k

Pipl mast trast Ronaël Pierre-Gabriel
  • Smotanihaker
    937
    Onda nam mora i KTC igrati jer i on trenira kao luđak.
  • prefontaine
    4.3k
    to te gospon Čačić treba
  • Špan
    82
    Tko tebi više dopusta pisat kretenarije jebo te nastupas s visoka i seres doslovno po svakom drugom igraci koji je u našem kadru ili ima svaki neke mane. Stalno kao neke informacije ti imas i insajdere nikad se doslovno nista pokazalo točnim nije. Koliko si puta posrao igrace kad gube a hvalio kad vode. Strasno kakvu negativnu atmosferu lako stvoris stari moj. Naravno da nam treba drugi bek i nikog ne boli trenutno k sta je napravio RPG ili kome se obratio prije godinu dana jbt. Bjelica je svoje pokazao i rekao tako da sto bi bilo relevantno bilo sta njegovo ionako nije trener skoro godinu dana. Nitko ne sere po Morisu ali mi trebamo alternativu. Daj me nemoj….
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet