• Crusades
    19.2k
    Znaci jedna utakmica od valjda deset. Prije Kovine. Maestralno.
  • Noel
    16.3k
    Kakvih mrtvih 19/27 bodova. Takvo srozavanje ocekivanja i spustanje letvice mi je veci poraz od onog sinoc.Pacho

Složit ću se sa ovim. 19 od 27 bodova je loš start u sezonu. Nismo mi Slaven Belupo ili Hajduk da možemo bit zadovoljni sa tim bodovima. 2 poraza i 1 neriješeni rezultat u 9 kola može bit dobar početak sezone samo za tu razinu klubova ali ne i za Dinamo. Nije to ni smak svijeta ali je loš početak sezone u HNLu.
  • Blueshadow86
    4.2k
    Još bi i progutao te poraze i tih 19 bodova da smo koji bod više u odnosu na drugoplasirane tovare, al ovi jadnici imaju ISTO bodova kao i mi.
  • Bosskovitz
    19.3k
    Najpametnija stvar koju sam si priuštio ove sezone je ignor Zone i društvenih mreža u otprilike 24 sata nakon utakmice, bio to Fener ili sad Loksa. Razina ekstrema u koje pojedinci uspjevaju otići posve je suluda. Naravno, navijači smo, nismo racionalni i pretjerana reakcija posve je očekivana, ali koliko neki dopuštaju da ih utakmica izbaci iz takta i da kompletno ignoriraju cijeli kontekst prostora, vremena i situacije...

Jučer nije bila dobra utakmica. Svi to znamo i nitko nije sretan zbog toga. Kad se pred sezonu šeretski govorilo "bit će uspona i padova, ovo je posve nova momčad i trebat će vremena da stvari sjednu na svoje mjesto" - govorilo se o ovome. Gorica je bila sramotna utakmica po svemu i iz nje su izvučene pouke - Lokomotiva nije bila ni približno takva utakmica: voljni moment nije bio problem, imali smo dosta nesreće, trener je (po mišljenju mnogih, pa i mene) nedovoljno rotirao... ova utakmica postat će problem ako se ovo ponovi i ako se iz nje ne izvuče pouka.

Logikom stvari ova momčad bit će samo bolja, neće biti lošija. Ajmo imati malo strpljenja (pomalo je tragikomično da ovo pišem dok smo prvi u prvenstvu i prvi u Europa ligi) o kojem smo pisali cijelo ljeto jer niti imamo lošu momčad niti loše igramo - imamo amplitude za koje smo znali da ćemo ih imati.
  • Navijač Dinama
    10.6k
    zar bi trebali uvijek u hendikepu dobivat i to derbije u ST? Po čemu?

Lijepo je dobit, pogotovo u derbiju, ali vjeruj da je puno ružnije kad ugled prosipaš protiv cicija kao što su Loksa i Gorica od kojih si nekoliko klasa iznad dal u financisjkom, dal rosterom, imenima, ma po svemu i za koje nemaš opravdanje, jer su te protivnički treneri u svakom odučili i nadigrali.

Logikom stvari ova momčad bit će samo bolja, neće biti lošija. Ajmo imati malo strpljenja (pomalo je tragikomično da ovo pišem dok smo prvi u prvenstvu i prvi u Europa ligi)Bosskovitz

Logikom stvari, gdje smo i šta smo, ako nam konverzija koja je malo i nadrealna u ovom trenutku(gol Bakrara, Beljin krompir protiv Fenera, oba gola Lisice i drugi gol Ljubicica recimo) stane? Nastavit cemo kao inače zabijat? Mi nemamo uhodan sistem, kad prvi primimo gol smo dobro reagirali samo protiv Maccabija.

Šta ćemo ako ovi porazi nisu slučajnosti nego sezona postane kao prošla, tko će onda biti krivac, Boban, Kovačević, Dabac, ili isključivo prokletnici ujedno majstori lake šetnje(igrači) kao prošle sezone?.

Stpljenje? Imaš pravo. Prvi smo, i nisu nas uopće Gorica i Lokomotiva školovali, niti smo se nesastali sa loptom protiv Rijeke cijelo poluvrijeme, protiv Varaždina od 45.e do 70e. minute. Kao i što nismo uopće sklepali u ekipu 20-ak milja, a školovali nas Pozo, Čuić, Subotić, Bošković, Marina i Frane jebeni Maglica.

O čem pričamo..
  • NORTE
    20.4k
    Gorica je bila sramotna utakmica po svemu i iz nje su izvučene pouke - Lokomotiva nije bila ni približno takva utakmica: voljni moment nije bio problem, imali smo dosta nesreće, trener je (po mišljenju mnogih, pa i mene) nedovoljno rotirao... ova utakmica postat će problem ako se ovo ponovi i ako se iz nje ne izvuče pouka.Bosskovitz

Sve rečeno, a i za nesreću si u pravu, od stative Bennacera kojom smo odmah mogli izjednačit do tragikomične greške prije svega golmana koja je Lokomotivu iz ničega dovela do penala za 2:0.
  • Ijayi Atiemwen
    4.2k
    IMG-5034.jpg

Statistika naših golmančina od prošle sezone. Potpuno mi je neshvatljivo kako Zvone nije vidio ovdje debeli problem i nije doveo golmana na ljeto. Ali dobro, još se to može ispraviti na zimu. U svakom slučaju prijelazni rok je odrađen jako dobro, za odličnu ocjenu je trebalo naći pouzdanog golmana
  • Jurki
    20k
    nije stvar u amplitudama, i to je sport nekad i zgubis jbg.
    Nije problem kaj smo zgubili, vec je problem da ce jednu skupinu igraca iscijediti do kraja, a druga skupina ce biti vrlo nezadovoljna i to s razlogom.
    Ako jedan npr Villar, Vinlof, Rpg, Soldo, Vidovic ne mogu rijesiti jednu Loksu, onda mi imamo puno veci problem od poraza jucer.
  • Pacho
    7.7k
    I ja se nadam da ce Kova shvatiti neke stvari nakon ovoga, ali Dinamo ima preveliki budzet, predobar roster i previsoka ocekivanja za to da bi bio poligon na kojem se trener od 50 godina uci osnovama.

Meni se cini da je on radi straha i pritiska iznimno kratkovidan i zivi od utakmice do utakmice bez plana i vizije kako stvoriti rotaciju koja bi ti trebala iznijeti najzajebaniji dio sezone kada stalno igras dvije utakmice tjedno. Moguce da je racunao na stvaranje opipljive prednosti prije nego sto Europa krene, ali sad je kreirao situaciju u kojoj nema niti jasno definiranu rotaciju i zamjene u formi (uz par iznimaka) niti zalihu bodova koja bi ti dala prostora za disanje i eksperimentiranje.
  • Purgeri
    1.2k
    A najveći problem je to što ni ta skupina koju će iscijediti ne može izbjeći poraz od Lokomotive pa onda nema rezona ne ići u ove utakmice (barem djelomično) s drugom skupinom
  • hardek
    6.8k
    Šteta da nisi umjesto Čavline ubacio Filipovića ovdje. To je mjerodavnije s obzirom da je on ostao u kadru
  • Bosskovitz
    19.3k
    Šta ćemo ako ovi porazi nisu slučajnosti nego sezona postane kao prošla, tko će onda biti krivacNavijač Dinama

Sve što pišeš je stvar tvoje percepcije, radiš logičku grešku jer cherrypickaš situacije kako bi ih prilagodio svom narativu. Od 12 službenih utakmica izvukao si dvije i pol + 25 minuta protiv Varaždina; ljut si, odlučio si da je ovo za k i sad je odjednom sve za k: sad i kad igramo dobro - igramo slučajno dobro, kad zabijamo - zabijamo krumpire; kad pobjeđujemo - pobjeđujemo na sreću. Nakon pobjede nad Maccabijem komentirao si "rutinska pobjeda, svi su bili na nivou", nakon poraza od Lokomotive ispada da smo protiv Maccabija igrali za k i pobijedili nekom suludom srećom - o čemu pričamo?

7 mjeseci prije kraja sezone, prvi u prvenstvu i prvi u EL, nakon poraza pričamo o tome što će biti ako ne budemo prvaci? Stvarno? Možda da damo otkaz treneru Kovačeviću? Ili da Boban da ostavku? Ili da Mišića potjeramo da trenira s juniorima? Ili da zovemo dr. Browna da nas vrati u prošlost kako bismo napravili drugačiji prijelazni rok pa probali opet? Koje je tvoje genijalno rješenje ovog tragičnog, užasnog trenutka u kojem se trenutno nalazimo?

I nemoj me shvatiti krivo, ne branim nikoga niti mislim da je sve divno i bajno niti da dok smo prvi nitko ne smije ništa prigovarati neovisno o realnosti. Ali stari moj, nije ni blizu takav užas kako ti to želiš predstaviti.

Nije problem kaj smo zgubili, vec je problem da ce jednu skupinu igraca iscijediti do kraja, a druga skupina ce biti vrlo nezadovoljna i to s razlogom.Jurki

Potpuno se slažem, mislim da treba više mijenjati. Imalo je smisla u početku sezone mijenjati malo jer smo "na silu" morali uigrati ekipu, sada već treba više rotirati i nadam se da je naučio iz ovoga.
  • hardek
    6.8k
    Ne znam zašto je ljudima toliko problematično tih 2:2 s Varaždinom u gostima. Zajebano gostovanje koje smo realno trebali pobjedit da je VAR bio u funkciji.

Meni je veći problem Gorica a najveći problem jučer Lokomotiva. Gorica prihvaćam da možeš kiksat jednu doma i da u toj utakmici izvučeš neke pouke za budućnost. A realno i ovu tekmu bi vj okrenuli da nije bilo crvenog Stojkovića.

Jučerašnja tekma je meni najproblematičnija od svih. Guranje istih igrača do iznemoglosti bez obzira što smo igrali u četvrtak u Srbiji i putovali preko noći i došli u Zagreb u petak ujutro. Ne samo to, nego Kova double-downa i kaže da rotacija nije problem. 2 velika problema su raubanje istih 13 igrača do iznemoglosti, ozljeda i definitivnog pada forme zbog akumuliranog umora i apsolutno shvatljivo nezadovoljstvo igrača s klupe. Na klupi su zakopana neka jaka imena plaćena puno para i oni će prije ili kasnije okrenuti leđa treneru a on će ih izvaditi iz naftalina kada dođe do ozljeda prvotimaca i na njihovim leđima ćemo se spašavati.

Sad dolazi pauza od 2 tjedna gdje se donijela odluka da se neće igrati prijateljske utakmice, nakon toga Osijek i Malmo. Znači to su još 3 tjedna gdje igrači s klupe osim garbage timea neće vidjeti terena. Kova se mora adaptirati.
  • jakov1
    1.1k
    Burnley je potrošio ovu sezonu 130m eura, City 200. Burnley vrijedi 220m, City 1.2 milijarde. Jasno je da je razlika velika, ali ni približno velika kao Dinamo i Lokomotiva.
    Dinamo je ovu sezonu spičio 20,25m eura ili koliko već na transfere, a Lokosi u zadnjih 5 godina 300k (da, dobro si pročitao)..
    Fan

Ignoriras dva fenomena, premije za najbogatije i opadajuce prinose.

City moze sve rasprodati i krenuti slagati ekipu kvalitete Burnleya, ali i uz najbolji skauting ce platiti puno vise jer a) svi znaju da imaju i b) ako City zeli igraca, znaci mora da vrijedi i nitko ga nece pustiti jeftino.

Druga stvar je da City moze sloziti ekipu kvalitete Burnleya ili potrositi 5 puta vise za ekipu 5% bolju, ali tih 5% im omogucava sansu za trofeje dok ju Burnley nema. Medutim, u medusobnim ogledima su i dalje 5% bolji i svaka utakmica moze bez problema otici na stranu Burnleya.

Isto je i s Dinamom, samo u manjim razmjerima.
  • Navijač Dinama
    10.6k
    ljut si, odlučio si da je ovo za k i sad je odjednom sve za k: sad i kad igramo dobro - igramo slučajno dobro, kad zabijamo - zabijamo krumpire; kad pobjeđujemo - pobjeđujemo na sreću. Nakon pobjede nad Maccabijem komentirao si "rutinska pobjeda, svi su bili na nivou", nakon poraza od Lokomotive ispada da smo protiv Maccabija igrali za k i pobijedili nekom suludom srećom - o čemu pričamo?Bosskovitz

I dobili smo rutinski. Jučer nam se desilo isto kao i Gorica, nadigrani smo realno, kao i ove utakmice koje sam naveo i pitao te, logički, što ćemo ako nam konverzija stane, odnosno prestanemo postizat golčine i pol, za primjer, Lisica koji je bio top i protiv Maccabia, Belupa i Osijeka, jučer, derbi i Goricu se nije vidio, osim gola Varaždinu, isto nista tu tekmu.

7 mjeseci prije kraja sezone, prvi u prvenstvu i prvi u EL, nakon poraza pričamo o tome što će biti ako ne budemo prvaci? Stvarno? Možda da damo otkaz treneru Kovačeviću? Ili da Boban da ostavku? Ili da Mišića potjeramo da trenira s juniorima? Ili da zovemo dr. Browna da nas vrati u prošlost kako bismo napravili drugačiji prijelazni rok pa probali opet? Koje je tvoje genijalno rješenje ovog tragičnog, užasnog trenutka u kojem se trenutno nalazimo?Bosskovitz

Govorim da smo se i prošle sezone kad je sezona bilo u isto ovo vrijeme(pobjeda 5:1 nad Loksom) govorili nema mjesta paniki i cekamo da sve sjedne na mjesto, da "pojačanja" (sramota je Coordobu, Mbukua, Torrentea, kasnije i Kangu) nazvat pojačanjima, pa smo dobili k... kolega.

Genijalno je riješenje(bar neko moje) da treba upozoravat na vrijeme, kritizirat kad je loše(u granicama) pohvalit(u granicama, ne treba pretjerivat i sektašit) dok ne bude kasno.
    Hocel Boban opomenit Kovačevića ili netko blizak njemu a u upravi kluba, svejedno mi je, ali ako će Kovačević učit se na Dinamu, ali i učit svaku utakmicu iz pogrešaka, ne popravljat se, a pogrške postanu vidljive stalno, a ne neke slučajnosti, jebiga. Onda nismo se mrdnuli ništa iz vremena Cannavara, Kopića i sličnih anti talenata od trenera.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet