• jedan u nizu
    15.5k
    ne dižen ih s ničin, ali iz dalmacije san i znan kako oni dišu povodom toga i u mentalitetu im je Vikend - utakmica i po mom mišljenju to neće izgubit i kad se vrate na -10 u 11. misecu iz razloga jer su to izgradili i naučeni su tako. A Zagreb i ljudi i iz Zagreba nisu (zbog svih nabrojanih razloga) i možemo se samo lagat u suprotno trenutno.don

Ako gledas kulturoloski, mi i Split smo poprilicno razliciti u nekim stvarima.
    Nema osobe koju znam a da je u nekom trenutku otisla zivjeti/raditi/boraviti u Split a da nije rekla da je tamo toliko lezerno i toliko usporen tempo naspram Zagreba da je to nevjerovatno.

Nacin zivota u Zagrebu je puno uzurbaniji i stresniji nego dolje. Ljudi nesto vise rade u Zagrebu, drugaciji su poslovi, drugaciji je tempo zivota. I kada ti imas uzurbaniji tempo zivota i kada nemas vremena za sebe cijeli tjedan, onda na utakmicu nedjeljom gledas malo drugacije.

SD županija nema veliku nezaposlenost, ali ima veliki udio stanovnistva koji ne radi, ali ne trazi posao i ne vodi se kao nezaposlen. Ljudi puno vise zive od turizma, i nemaju poslove 7-15 i onda pola godine drkaju kurac i ispijaju kave na rivi, pa je i odlazak na utakmice i pomalo ritualan.
    Naravno da i u Zagrebu ima neradnika, ali je razlika od Dalmacije vise nego ocigledna.
    A to je samo jedan od brojnih razloga zasto mi uopce i raspravljamo ovdje.
    Zato je meni usporedivati zagrebacku i splitsku publiku malo promaseno jer su to dva razlicita svijeta

O razlozima i razlicitostima njihove posjete na Poljudu i nase na Maksimiru bi se moglo napisati nekoliko knjiga siguran sam. Nema jednostavnog odgovora, nego je to jako kompleksna situacija.

Makar se i ja slazem da je zagrebacka publika razmazena.
    Ali ne u smislu da nece kisnut, nego u smislu da 20 godina suvereno vladamo hrvatskim nogometom.
    Pa svatko bi u toj situaciji bio razmazen.

Tko je vise razmezen? Dijete koje ima sve igracke i bogate roditelje, ili dijete koje je odraslo u siromasnijim uvjetima i bude presretno kada dobije jednu igracku godisnje?
  • NerminB
    3
    Ja razumijem ljude koji idu ali i koji ne idu po ovakvom nevremenu iskreno. Ja, licno, da sam tu isao bih da padaju lopte sa neba medjutim drugi ne razmisljaju tako. Tuzno je u svakom slucaju da jedan stadion u 2025. tj. gotovo 2026. godini nema jednu tribinu natkrivenu.
  • Purgeri
    1.2k
    Eto nije sutra nego danas pa možeš otić.

I da, većina Dinamovih navijača je razmažena i prekomotna i pred nama su godine izgradnje kulture odaska na utakmice, bodrenja i podržavanja kluba bez obzira na okolnosti.

Naravno da nije problem u onima kojima ne odu na 10% utakmica, nego u onima koji ne odu na 90% a smatraju se navijačima Dinama. I valjda je jasno da je svakom istinskom Dinamovcu koji je unutar 100km od stadiona i nema jako, jako dobar razlog za izostanak danas mjesto na Maksimiru, danas pogotovo
  • Salva
    2.9k
    a zašto želi pokisnit Marko (primjer) a ne želi Ivan? Obojica su navijači Dinama. Jedan će bit na stadionu a drugi će gledat isprid TV.don

Zato što je Marko zagriženi navijač Dinama i ne smeta ga makar granate padale po onoj ruini od stadiona.

A ti ako očekuješ da imamo 10000 takvih, onda ne znam šta da ti kažem.
  • NitkoBitan
    32.1k
    Da, isto je kisa na 10 stupnjeva na kojoj poberes upalu pluca i pljusak na 25-30 stupnjeva koji te moze samo osvjezit.

Uostalom cisto informativno, danasnja posjeta ne ide u nas prosjek posjete.
  • marcio amoroso
    46.3k
    “Gostovanje” kod lokse na kiši 3 tisuće.
    “Gostovanje” kod Lokse na lijepom vremenu 5 tisuća.
    Domaća protiv lokse na kiši 6 tisuća.
    Domaća protiv lokse na lijepom vremenu 9 tisuća.

To je realnost.
  • Mathiasovi Chageri
    6.5k
    Ja danas neću biti na stadionu, ne zato što sam razmažen, nego zato što mi ne pada na pamet kisnuti za kriminalce.

Ove sezone sam već kisnuo za naš klub, na našoj domaćoj utakmici, to mi nikad neće biti problem, ali mi ne pada na pamet danas dati 10 ili 20 eura kriminalnom klubu sa vrlo upitnom pozadinom, sa mafijašima koji komentiraju suđenje i sve to još po teškom pljusku koji ne prestaje cijeli dan i hladnoći.

Zaboli me živo što je to naš stadion, to je službeno gostujuća utakmica i ne osjećam niti trunku grižnje savjesti.
  • Paggini
    72.5k

Aj nek si ti to nama napisao :lol:
  • ‘nuladva’
    206
    nego zato što mi ne pada na pamet kisnuti za kriminalce.Mathiasovi Chageri

Nisam znao da su nam igraci kriminalci
  • ToTo96
    149
    i onda se vi na forumu pitate gdje je problem hahaha eto covjek vam iskreno napisao, sta vas to jos ceska? Idite na miru, navijajte, pustite druge, gledajte sebe
  • Miro93
    2.8k
    Kad se otvara stadion?
  • Purgeri
    1.2k
    Sjajno razmišljanje. Inače ovo je možda najkorisnija tema na zoni jer otkriva sve o kulturi odlaska na utakmice Dinamovih navijača.

Kad toliko izgovora za neodlazak na Dinamovu utakmicu ima ovdje gdje bi trebali biti zagriženiji navijači Dinama od nekog prosjeka, onda je sve jasno di smo.

Jedan ne ide bodriti svoj klub zbog kriminalaca iz suparničkog kluba (!), drugi strahuje od upale pluća, treći "ne želi pokisnut", četvrti je postao meteorolog i ima sve aplikacije da utvrdi koliko će kapi kiše pasti za vrijeme utakmice... Došli smo do toga da se ljudi ovdje skoro pa hvale da ne idu na utakmicu i ponosno "argumentiraju" zašto je to dobra odluka, to dosta toga govori
  • Mathiasovi Chageri
    6.5k
    i onda se vi na forumu pitate gdje je problemToTo96

Upravo to, tu se piše o razmaženim Zagrepčanima, publici, Splićanina, ja doslovno napišem da ja konkretno ne idem jer mi ne pada na pamet svoje novce davati Pripuzu i ekipi i opet ne valja.

Ne bi čovjek ugodio Dinamovim navijaču nikad.
  • don
    16.2k

istina, takva je i cila dalmacija, highlight tjedna je ispijat kave sa cvikama na rivi i sve je ležernije, grad je manji, lakše se dođe do stadiona.. Svi su temperamentni, ovdi se ljudi zapale kad netko da neki intervju i to je dosta ljudi razlog više za doć na utakmicu. I onda to povuče i neke ljudi koji inače ne bi došli i eto, dobiješ 25 tisuća ljudi po kiši.
    A kod nas kad srušimo veći klub u Europi ne zapali toliko ljude da dođu na stadion.
    U Zagrebu iman dojam da ljudi moraju planirat dan prije kako doć do stadiona a u Splitu ljudi pješke dolaze. Sve su to razlozi zbog kojih je takva razlika u posjeti, ali na kraju dana, ko te pita? Brojke su upisane, pare su zarađene

Naravno da nije problem u onima kojima ne odu na 10% utakmica, nego u onima koji ne odu na 90% a smatraju se navijačima Dinama. I valjda je jasno da je svakom istinskom Dinamovcu koji je unutar 100km od stadiona i nema jako, jako dobar razlog za izostanak danas mjesto na Maksimiru, danas pogotovo
    1m
    Purgeri

upravo to, osobno znam jednog poznanika koji je iz Zagreba, navijač je Dinama, nerijetko gubi živce isprid TV-a ali ne ide često na utakmice jer ne osjeća potrebu otić na svaku. A najbolje da će ić sad po kiši, zamisli tek koliko ih je takvih.

A ti ako očekuješ da imamo 10000 takvih, onda ne znam šta da ti kažem.Salva

nitko ne očekuje 10 tisuća na ovakvom vrimenu i na ovakvom stadionu ali ovih 2k je sramotna brojka.
  • Tvrdica McTvrdi
    2.6k
    Ove rasprave o posjeti mi postaju kao vječno komentiranje nedjeljom zake je tak malo ljudi, poglavito mladih na misi. Ono daj ideš zbog sebe, kaj te boli di su ostali, nek si biskup razbija glavu di su vjernici
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.