• NORTE
    20.4k
    Trebali bi jednostavno napravit da Lige petice ne igraju ECL i to je to, imaš realno super natjecanje i čak i mikro drzave dobiju osjećaj europe.Tvrdica McTvrdi

KL bi tada postala beznačajna i još smiješnije natjecanje nego što je.
  • Tvrdica McTvrdi
    2.4k

That's the point, da bude zabavna malo istočnoj europi, skandinavcima, ljudima čiji timovi igraju, neki neutralac ionako ni sad ne će gledat utakmice i to uopće po meni ne bi trebao bit cilj. Mislim da rijetko tko neutralan gleda i EL prije završnice, kamoli ECL
  • periklo
    195

Evo i famozne tablice koju ćemo pratiti idućih par mjeseci…
  • prefontaine
    4k
    I onda netko pita zašto je važna Liga prvaka... Pa brate mili iz naše perspektive Liga prvaka je pod mus, a ako kojim slučajem ne može, onda je ECL puno bolja opcija od EL. Protivnici puno lakši, a bodovi i novci "u par deka"
  • veselko tenžera
    6.1k
    Postoje bonus bodovi za plasman među prva 24 u obje lige.
    U EL prvi dobije 6 bonus bodova, a za svako sljedeće mjesto se dobije po 0.25 manje. U CL se kreće od 4 boda pa prema dolje. U svakom slučaju jako mala razlika, pogotovo jer su slabije ekipe u CL.
  • NORTE
    20.4k
    ECL puno bolja opcija od EL. Protivnici puno lakši, a bodovi i novci "u par deka"prefontaine

Mi bi tamo bili jedan od favorita za europsku titulu.
    U ovoj sezoni najzvučniji klubovi koji mogu osvojiti KL su Fiorentina i Crystal Palace, time sam sve rekao.
    A tako će bit u svakoj idućoj sezoni, neće uvijek zalutati neko poput Chelseaja.
  • prefontaine
    4k
    pa da, zato i govorim, hipotetski gledano, s "istim" učinkom u EL i ECL imaš 2,3 boda i parsto tisuća eura više od EL, ali i neusporedivo, baš neusporedivo teže protivnike.

Mi se dobro moramo namučiti da budemo bolji po bodovima od one sezone u ECL, koju smo, barem što se grupne faze tiče, odigrali sramotno i jedva dalje prošli. Ukupno uzeli 9.000 bodova. Recimo ove godine u EL s učinkom 4-2-2 imamo 7.000 bodova plus bonus, ovisno o poziciji. Prošle godine je to bilo dovoljno za pozicije 8.-11. Znači između 4.250 i 3.500 bodova. Odnosno ukupno između 11.250 i 10.500. Puno premalo u odnosu na Miki Maus
  • Kujtim Shalla
    6.5k
    Burazi moji,sve te računice šta i kako možemo objesiti mačku o rep. Samo pobjede ,prolaz pa dokle nas to odvede. Koliko smo kalkulirali prošle sezone pa na kraju Rijeka uze naslov. Idemo po pobjede , jedino to je bitno.
    Mi moramo uzeti prvenstvo,i hoćemo. Od ovih ispred Bodø Glimt su ogromni favoriti za uzet titulu , Rangers nema šanse niti mislim da će uzeti nešto puno bodova u Europi, Kopenhagen nije siguran , teška i izjednačena liga , Olympiakos takodje nije siguran, Salzburg ,imamo mi šanse samo moramo pobjeđivati
  • prefontaine
    4k
    Ma naravno, nikad nisam bio pobornik toga ŠBBKBB i ŠĆBAB, već sam tek sad skužio kako je mala razlika... Jbg, ja navikao na nas u Ligi prvaka, pa se sad ne snalazim u ovim Europskim Kup UEFA-ma i Konferencijskim Intertoto ligama. Tu sam očekivao Rijeku, Varaždin, Slaven Belupo i slične ekipe
  • Kujtim Shalla
    6.5k
    Ma ja se nadam bodovima , a imamo puno jaču momčad nego prošle sezone , mi smo jači a konkurencija u HNL nas neće moći pratiti kad se još više uigramo. Realno je za očekivati i više bodova . Ali sve su tekme jebene ,tako da je sljedeća meni možda i jedna od najvažnijih
  • pencilneck
    994
    Kopenhagen samo moramo gledati. Ako njih prestignemo onda s titulom prvaka imamo upad direktno u Playoff LP, što nam je fenomenalna stvar. Pokupimo 4.29 milijuna bonusa, na jedan dvomeč smo od 30 milijuna, a ako i ne uspijemo imamo garantiranu EL.

Dakle navijati protiv Kopenhagena i ako oni ne uzmu previše u grupnoj fazi, imamo dobre šanse ih stići s bonus bodovima koji su nam na raspolaganju u EL.
  • Tvrdica McTvrdi
    2.4k
    Ma imaju oni prelagan raspored, po meni puno veća šansa da nebuju prvaci nego ovo
  • bbzg
    167

I Shakhtar moramo gledati jer imaju brutalno lagan raspored u ECL pa bi nas mogli prestici.
  • periklo
    195
    Bodo sinoć prosuo pobjedu u zadnjim minutama protiv Tottenhama, ali će nakon ovog kola povećati svoj europski koeficijent za 1.

U prvenstvu (koje je pri kraju) imaju bod manje i utakmicu manje od Vikinga - koji je prošlo kolo uzeo bod iako su imali 3:1 u 98. minuti :gasp:
  • Ludovic IX
    10k
    mi ako dobijemo sutra, povećavamo samo za 1.. ona tri su već na kontu?
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.