• deda
    41.4k
    Da ne govorimo kako je pobjeda u EL 450 tisuća, a bod u LP 700. Abnormalne razlike.
  • striko
    2.4k
    Zar nije pobjeda u EL 630 000?
  • deda
    41.4k
    Ne. 450 u EL, 400 u KL.
  • Fan
    1.5k
    Da ne govorimo kako je pobjeda u EL 450 tisuća, a bod u LP 700. Abnormalne razlike.deda

Razlika je ogromna, al po meni korektna jer LP je financijski 5 puta jača i isplativija.
    Prava prijenosa, sponzori, prodaja robe zbog popularnosti, veća ulaganja, veći klubovi...
    Ne može se Europa liga mjeriti s tim koliko god se mi tješili da nije tako velika razlika u kvaliteti.
    Mene više muči zašto je KL tako blizu EL sa financijske strane, a doslovno je treći razred nogometa sa drastično slabijim...pa svim komponentama, od popraćenosti do klubova.
  • Jurki
    19.7k
    Mene više muči zašto je KL tako blizu EL sa financijske strane, a doslovno je treći razred nogometaFan

Odlicno detektirano, nije problem razlika EL i LP, (makar je razlika 6-7 puta) vec EL i KL gde su financije tu negde.
    Isto tak moramo stvarno odigrati fantasticnu ligasku fazu da ulovimo makar lanjski koeficijent od 14 bodova.
  • vjeko1701
    19.1k
    Zato jer trebaju barem nešto da ju u najmanju ruku klubovi srednjeg ranga ozbiljno shvate. Da je tamo pobjeda nekih 120k a remi 40k, doslovce bi se isplatila samo klubovima iz najnižih liga.

LP malo disproporcionalno vuče EL a oboje disproporcionalno vuku KL. I to mi je ok.
  • NORTE
    20.3k
    zašto je KL tako blizu EL sa financijske strane, a doslovno je treći razred nogometa sa drastično slabijim...pa svim komponentama, od popraćenosti do klubova.Fan

Čak su im i ždrijeb spojili u jedan.
    Ulazak u LP je elita, ostalo je "mrvica i igara".
  • Droljo
    21.4k
    doslovce bi se isplatila samo klubovima iz najnižih ligavjeko1701

I super. Ili misliš da sve trebaju pozobat šeste ili sedme ekipe iz liga petice?
  • vjeko1701
    19.1k
    Nisam rekao niš o Ligi 5 nego klubovi srednjeg ranga. Znači ona B razina najboljih izvan lige 5.
  • Jurki
    19.7k
    Mislim kad bi se u EL dobilo milju eura za pobjedu da nebi nitko nis rekel.
    LP - 2,8 mil
    EL - 1 mil
    KL - 400k
    Ovo za ulazak, koeficijent i marketing pool da ostane isto.
    Bodovanje mi je isto malo diskutabilno.. u Lp samo da uđeš dobis 6 bodova. U EL moras potvrditi koeficijent.
  • Droljo
    21.4k
    Ne. 450 u EL, 400 u KL.deda

Večernji kaže drugačije:
    Pobjeda u grupnoj fazi ovog natjecanja donosi izdašnu nagradu, a Dinamo je na terenu zaradio svojih prvih 630.000 €. Svaki remi, za usporedbu, vrijedi 210.000 €. Ovaj iznos pridodaje se na već osiguranih 11,8 milijuna € koje je Dinamo inkasirao samim plasmanom u natjecanje, čime se ukupna zarada već sada popela na više od 12,4 milijuna €
    https://www.vecernji.hr/sport/evo-koliko-je-dinamo-zaradio-nakon-velike-pobjede-nad-fenerbahceom-1893467
  • Tvrdica McTvrdi
    2.4k
    Trebali bi jednostavno napravit da Lige petice ne igraju ECL i to je to, imaš realno super natjecanje i čak i mikro drzave dobiju osjećaj europe. Ovako ti upadne neki Chelsea koji preko kurca to izdominira, dobiju novce koji njima nisu dosta da pokriju bonuse igračima.
  • nemapredaje
    6.2k

A onda dobiješ Intertoto kup koji nikoga ne zanima.
  • Jurki
    19.7k
    zar se visak nedistribuirane love od nerijesenih utakmica ne dijeli onima koji su dobili utakmice u tom kolu?
    Pa je zato tolka razlika?
  • Droljo
    21.4k

Nemam pojma.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.