• periklo
    171
    Upravo kreću dvije tekme koje su nam bitne - navijamo za Pafos i Slavijh :clap:
  • Fan
    1.5k
    Pafos crveni od 25., bit će čudo ako ih Olympiacos ne rasturi.
  • periklo
    171
    Evo gotove obje tekme, i jedni i drugi igrali X - sto je generalno okej vijest.

Olympiacos je imao sat vremena igrača vise, a i bez toga su bili favoriti.

Bodo je došao do boda u 90. minuti, ali opet, nije strašno.

Još bolja stvar je sto su im ove utakmice maltene bile najlakše u čitavoj Ligi prvaka, u idućih 7 kola im slijedi ovakav raspored:

Olympiacos

• Arsenal (u gostima)
    • Barcelona (u gostima)
    • PSV (doma)
    • Real Madrid (doma)
    • Kairat Almaty (u gostima)
    • Leverkusen (doma)
    • Ajax (u gostima)

Bodø/Glimt

• Tottenham (doma)
    • Galatasaray (u gostima)
    • Monaco (doma)
    • Juventus (doma)
    • Borussia Dortmund (u gostima)
    • Manchester City (doma)
    • Atlético Madrid (u gostima)

I dalje će biti jako teško nadoknaditi razliku i stići ova dva kluba i biti ispred njih dogodine, ali sve u svemu, dobri rezultati večeras.
  • Fan
    1.5k
    Kopenhagen - Leverkusen 2:2
    Šteta što nije poraz, ali dobro je kako je moglo završit jer je Kopenhagen 2 puta vodio.
  • periklo
    171
    A evo i njihovih preostalih utakmica - naizgled nešto lakši raspored od Olympiacosa i Bodo/Glimta:

København

• Qarabağ (u gostima)
    • Borussia Dortmund (doma)
    • Tottenham (u gostima)
    • Kairat Almaty (doma)
    • Villarreal (u gostima)
    • Napoli (doma)
    • Barcelona (u gostima)
  • Fan
    1.5k
    Ništa od ovog meni naizgled nije lakše...
    5 od 7 jaki klubovi lige petice i zajebani Qarabag u gostima.
  • periklo
    171
    Rezultati naših glavnih konkurenata u EL za direktni ulaz u LP dogodine:

Rangers - izgubili 0:1 doma protiv Genka
    Salzburg - izgubili 0:1 doma protiv Porta
    PAOK - neriješeno 0:0 doma protiv Maccabija
    Celtic - neriješeno 1:1 u gostima protiv Zvezde
    Ferencvaros - neriješeno 1:1 doma protiv Viktorije Plzen
    Crvena Zvezda - neriješeno 1:1 doma protiv Celtica
    Basel - izgubili 1:2 u gostima protiv Freiburga
    Maccabi - neriješeno 0:0 u gostima protiv PAOK-a

Sve u svemu - vrlo dobre vijesti, od 12 glavnih Dinamovih konkurenata koji se natječu u LP i EL pobijedio je samo Qarabag. Još 3 kluba igraju KL idući tjedan - Shaktar, Slovan i Legia.
  • Chempers
    865
    Kad bi se bar nekako dokopali 4. pretkola to bi bila premija. Ma samo nek mi pobjeđujemo, ostalo šta bude bude, ove godine branimo stvarno masu bodova.
  • Infinity
    19.7k
    Skupit cemo mi tih 17 bodova, uvjeren sam, samo je pitanje koliko ce ih protivnici skupiti i kako cemo biti plasirani.
  • Vratite nam Istok
    635
    Gledajmo ovu sezonu kao ulaganje u budućnost. Mozda i ne uspijemo osigurat direktan plasman u LP, ali bi bio super temelj za sljedece godine kad ne bismo morali hvatati po 15-20 bodova da ostanemo na nuli.
  • Raul
    301
    Koliko smo dobili bodova za pobjedu?
  • vjeko1701
    19.1k
    2 za pobjedu al ona je fora da prvo treba "obraniti" ova 3, tako da mislim da ukupno još ništa.
  • bbzg
    167

Nismo nikakve bodove dobili jer prvo trebamo "obraniti" 3 boda koja smo dobili za ulazak u EL.

Tek nakon kaj obranimo ta 3 boda nam se pocinju dodavati dodatni bodovi.
  • Klenx
    8.8k
    Nismo nikakve bodove dobili jer prvo trebamo "obraniti" 3 boda koja smo dobili za ulazak u EL.bbzg

Jedno u nizu od, po meni, stvarno glupih pravila što se tiče UEFA-e kada su u pitanju koeficijenti.
    Bonus za ulazak u LP nosi dosta, 6 bodova na koeficijent i daljnji bodovi se odmah skupljaju.
    Recimo za 7 bodova za koeficijent u LP trebaš ući u LP i imati 1 remi.

Za 7 bodova u EL trebaš ući u EL i imati 3 pobjede i remi.
    Razlika u kvaliteti između ta dva natjecanja ipak nije tolika da je potrebna tolika razlika u rezultatima za isti broj bodova za koeficijent.

Ako su htjeli na taj način malo izravnati EL sa ECL iz razloga što ECL ima dvije utakmice manje u grupnoj fazi bez obzira što su protivnici znatno lakši u redu, ali po meni se onda isto pravilo treba primjenjivati i na LP.
    Iako ni samo po sebi ne bi trebalo ni postojati.

Ulaz u LP - bonus 6 bodova
    Ulaz u EL - bonus 3 boda
    Ulaz u ECL - bonus 2,5 boda

Smanjiti bonus za ulaz u ECL na 1 ili 2 boda, i peglaj dalje u svim natjecanjima pa koliko osvojiš - osvojiš.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.