• Crni86
    15.5k
    Ma ja mislim da upravo zato se nece ni izbacit. Bar ne za ovu sezonu, tako imaju najmanje neugodnosti.
  • scooniepenn
    5.6k

Hvala na informaciji. Ne znam da sam ikada čuo da se klub praktički kažnjavao zato što je drugi klub diskvalificiran. I to ne samo u nogometu. Ti potencijalno dobiješ 1 bod, a oduzeta ti je prilika da osvojiš 3. Jedna od većih besmislica, čak i za UEFA-u je previše. Kaznio si 8 klubova zato što si odlučio diskvalificirati njihovog protivnika, jer svi klubovi imaju priliku osvojiti 24 boda. Mi i ostalih 7 klubova koji s njima igramo realno samo 22 ili 23, jer ne vjerujem niti u 0, a bome niti u 3 da je realno dobiti kroz ovaj glupi prosjek.
  • Mathiasovi Chageri
    6.5k
    Ja ne bih rekao kažnjavanje, mislim da je ovaj sustav prosjeka zapravo najbolji mogući jer ne možeš nekome dati 3 boda unaprijed, stavljajući sve ostale u nepravedan položaj.

Mi imamo tu dva problema konkretno, to što je u pitanju Maccabi Tel Aviv i to što je on u drugom potu. Zamisli si drugi scenarij, da je UEFA iz nekog razloga odlučila izbaciti Celtic, PAOK ili Lyon, nama bi to odgovaralo jer potencijalni prosjek od dva boda iz te utakmice nam je jako prihvatljiv, umjesto da idemo na Toumbu ili u Glasgow.

Drugi scenarij, zamisli da je Maccabi umjesto u drugom, bio u zadnjem potu, onda bi nam bilo isto tako okej dobiti prosjek bodova jer je logično da će ekipe iz prvog pota u gostima nabiti Brann, Utrecht, GAE ili PAO, pa će taj prosjek biti vrlo vjerojatno u rangu 2,5 - 3,0.

Dakle, mi imamo nesreću samo što je Maccabi u drugom potu.
  • scooniepenn
    5.6k

Možemo mi razgovarati o tome da nije isto iz kojeg pota dolazi klub koji se potencijalno izbacuje i to je činjenica. Jednako tako, stvar je semantike zoveš li to kažnjavanjem ili uskraćivanjem. No, čim ti nemaš mogućnost uzeti svih 24 boda uvjeti nisu jednaki za sve odnosno ti u startu ne ovisiš sam o sebi, što je osnova bilo kojeg sporta. Zato je za mene 3:0 bez borbe jedino ispravno, jer je svaki klub mogao potencijalno izvući Maccabi, kad već taj klub nisi izbacio ranije pa uveo zamjenu uoči ždrijeba.
  • NitkoBitan
    31.8k
    Celtic - Roma
    Victoria Plzen - Porto
    Ferencvaros - Rangers
    Braga - Feyenoord
    Crvena Zvezda - Lille
    Fenerbahce - Aston Villa
    Lyon - Salzburg
    PAOK - Betis
    periklo

Bilo bi fora kad bi neko matematicki predvidio prosjecan broj bodova iz ovih utakmica i prosjecan broj bodova Dinama iz utakmice protiv Maccabija (procjena kroz vjerojatnost ostvarivanja sva 3 moguca ishoda).

Ja nekako mislim da bi prosjecan broj bodova iz ovih utakmica bio izmedu 1.5 i 2.0 sto bi nam donijelo 2 boda. Jedino bolje od toga je pobjeda protiv Maccabija. Gostovanje u srbiji, moguce ozljede i zuti kartoni... mislim da nam vise odgovara njihovo izbacivanje kojim bismo realno dobili 2 boda.

Uostalom kad smo kod gostovanja u srbiji otkazivanjem istog bismo bili postedeni svog medijskog cirkusa koji bi isao u paketu sa tim.
  • Filip85
    897
    Ne pratim toliko sukob u Gazi, ali što se točno tamo promjenilo u odnosu na euro kvale u kolovozu da se dan - dva prije početka ligaške faze raspravlja o izbacivanju Izraelaca ? Odluka koja vidimo može donijeti košmar u onom sportskom smislu...ak ih nisi izbacio nakon kvalifikacija, ostavi ih onda...
  • mensi
    39
    Mislim da to što su nedavno Velika Britanija, Francuska, Kanada Australija i Portugal (ako se ne varam) priznale Palestinu kao samostalnu državu.
  • Tvrdica McTvrdi
    2.3k

Ništa, nego je Izrael napao Katar i sad Katar lobira. A između ostalog i ova priznanja sad kreću
  • Droljo
    21.2k
    što se točno tamo promjeniloFilip85

Birokrati su odlučili da su ih dosta poubijali i da je možda previše djece umrlo od gladi a malo su i Katar napali...
  • periklo
    152

ChatGPT kaže između 13-16 bodova, sto bi nama donijelo između 1,6-2 boda.
  • Dinaminjo
    1.7k
    Protiv ovog clanka bi se mogla dic i kolektivna tuzba mozda, jer su klubovi kaznjeni nekakvim prosjekom bez imalo svoje krivnje.

Znaci da dobijes 2,9 bodova u negativi si u odnosu na onog tko je osvojio 3 boda

Klub(ovi) koji ispadnu
  • rokikaciga
    5.8k
    Problem je sta su napali narod koji je u najmanju ruku jednako bogat. Boli njih patka za neduznu djecu i civile
  • dd29
    808
    Kakva glupost to s prosjekom, od mora gluposti od strane uefe ovo je jedna od najvećih

Čuj naši bodovi ovise od drugih, šta dinamo briga kako će npr feyenoord odigrat tamo protiv nekog desetog, ako feyenoord dobije imamo 11, ako remizira imamo 10 itd, nema veze s vezom, plus šta je s novcima za potencijalnu pobjedu itd

Samo donošenje odluka dan prije nego maccabi treba igrati je presmiješno, najbolje da donesu odluku dok ovi budu u avionu na pola puta

Po meni, ako se već dogodi izbacivanje maccabija dan prije (što je van svake pameti) onda nek nađu neki zamjenski klub ili rezultat 0-3, a ne ovaj cirkus
  • NitkoBitan
    31.8k
    Znaci da dobijes 2,9 bodova u negativi si u odnosu na onog tko je osvojio 3 bodaDinaminjo

Pa nemres dobit bodove na decimalu :rofl:

1, 2 ili 3 boda okruglo. Prosjek se zaokruzuje na cijeli broj.
  • Tom Hanks
    4.1k
    Za izbacivanje iako ga ne očekujem
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention