• Tongo Doumbia
    6.9k
    Od početka je ovaj transfer nekako bio kontroverzan i pun preispitivanja, odnosno podijelio je kompletno Dinamovo pučanstvo. Realno, sad je već jasno da on nije u planovima onih koji su slagali momčad za ovu sezonu, a indikator toga je ovih šest kola sa ni 20 minuta u HNL. Osim ako ste cijepljeni protiv razuma, pa će vam netko i dalje gurati onu staru “polako, puno je utakmica i svi čekaju svoju šansu.”

Meni se nameću, nakon svega toga, neka logična pitanja za struku. Dakle, imaš ovakvog igrača, čovjeka koji voli taj “kompaktni kaos”. Možda i jedinog koji igra na instinkt, sposoban je iznuditi nešto u gužvi, podapeti stopera ili odraditi nekakvu lažnu kretnju. I ti mu već drugu utakmicu u nizu, u kojoj si lovio rezultat, nisi dao ni sekundu.

Idealna situacija je bila po onoj kiši u Varaždinu. Ok, promašena strategija. Sinoć si pročitan kao “Vlak u Snijegu”, ne možeš probit dvojni C, dobiješ crveni na 1-2 i očekivano ideš pritiskat jer su ti svjesno prepustili loptu. I koja je ideja? Vadiš jednog od dva napadača za Vidovića (dugo smo čak i proveli s dvije špice na terenu za naše standarde) kojeg sad pak guraš na taj neki hibrid osmice i desetke. Dakle uveo si fizički limitiranog igrača, solidne tehnike, koji njihovu kontru i polukontru ne može ispratiti očima, i još si ga sklonio od gola 50 metara da “kreira” s Mišićem, tako što su igrali “ti meni - ja tebi” na centru pola sata ili koliko je već ostalo do kraja.

Idealna je situacija bila za dvije špice i Mudrog, ali nije se ni pokušao iskoristiti momentum. Drugi put u nizu. A valjda je doveden radi ovakvih situacija. Ili se očekuje da protiv Fenera zaigra od prve?
  • ElDorado
    5.9k
    Mudri je inače u Loksi znao igrati desno krilo
  • Paggini
    69.4k
    U Loksi valjda samo golmani nisu igrali desno krilo
  • Mali Zeus
    19.4k
    Protiv Varaždina je morao ući i jučer opet. To je igrač koji će ti izvući gol iz ničega, a jučer bi bilo idealno kad smo hvatali rezultat i kad je Varela slao slasne lopte u 16 metara, takve ubace tj. povratne Mudražija jede za doručak. Nejasno mi je i bizarno kaj mu se ne daju minute, ok da ne starta al ni kao joker s klupe.
  • Paggini
    69.4k
    Mudri je jedini naš dokazano igrač koji ima tu svemirsku sposobnost stvoriti nešto iz ničega, dvije godine u Loksi, kad se gledaju sažeci utakmica, uvijek je dvije tri situacije iz ničega stvorio. Ja razumijem da je kod njega problem ta neka nedefiniranost pozicije, ali kad loviš rezultat protiv bunkera, nema tu neke smislene taktike osim stvaranje volumena prilika, situacija, ubacaja, gušenja, a tu je on majstor
  • Keyser Soze
    16.2k
    Jučer i u Varaždinu su utakmice stvorene za njega, al valjda ne pokazuje dovoljno na treninzima.
  • Zagi
    11.6k
    Mudražija je lošiji Vidović. Skoro pa isti tip igrača.
    Kritizirati baš tu zamjenu i to par dana nakon kaj je ovaj protiv Predavca bio nevidljiv mi je baš onako, čudno.

Dva napadača i lutajuća desetka koja ne sudjeluje u igri? Sa igračem manje?
    Dobro tko bu pokrio sredinu?
    Kako bi branio dijagonalu?

Pa razbili bi nas.
  • Paggini
    69.4k
    Pa razbili bi nas.Zagi

Slazem se, ali nakon 2:0 ne da nisu imali ikakvu zelju za izlaskom van, nego da su mogli ubaciti jos 10 igraca, ubacili bih ih u 16 metara. U takvim situacijama, mislim da bi Mudrazija neki kurac izmislio
  • Mali Zeus
    19.4k
    Upravo to, kad smo ih stisli bilo ih je briga samo kad će opet moći netko od njih leći. I onda imaš situaciju di Vidović dobije loptu na negdje 10 metara i umjesto da je zavrne isprve ide štopati loptu i nekaj izvoditi. Mudražija to puca odmah.
  • Tongo Doumbia
    6.9k
    Da, sva sreća da ovako nisu razbili. Pa šta je napravljeno u prvom poluvremenu 11 na 11 s famoznim gladnima i okomitima ? I šta se to točno ima izgubit na 1-2 s crvenim, kad je sva utakmica prerasla u jedan nenogometni festival s obje strane?

Super je i to mjerilo utakmice s poštarima iz Bjelovara ili otkud su već. Zato su, eto, Villar i Vidović donijeli prevagu sinoć, nema šta.

Propao ti je jedan i jedini plan, jedino što možeš napravit je pokušat na improvizaciju nešto, a tu je Mudražija majstor.
  • Zagi
    11.6k
    Da, sva sreća da ovako nisu razbili.Tongo Doumbia
    Izgubili smo 2:1, nisu nas razbili. Razbio nas je recimo Kovin Slaven par dana nakon Jakirovog odlaska .
    Ili Bayern makar je to ipak drugi nivo ali tako bi izgledalo da imaš jednog igrača u sredini i nula na bokovima.
    Pa šta je napravljeno u prvom poluvremenu 11 na 11 s famoznim gladnima i okomitima ?Tongo Doumbia
    Ništa. Zato i jesu napravljene promjene i u drugu poluvrijeme smo ušli PUNO bolje , zabili gol ali Stojković ...
    Super je i to mjerilo utakmice s poštarimaTongo Doumbia
    Je. Igrač dinama bi se trebao poigravati sa takvim protivnicima.
    Ako to ne možeš, nisi za ovaj nivo.
    Razlika kako je tu utakmicu odigrao Zajc , a kako Mudražija je nebo i zemlja.
    Ta razlika je .. u klasi.
    Jedan ju ima, drugi ni u tragovima.
    Zato su, eto, Villar i Vidović donijeli prevagu sinoć, nema šta.Tongo Doumbia

Villar nije igrao protiv Predavca, Vidović zadnjih 10ak minuta.
  • Tongo Doumbia
    6.9k
    Napisao sam sinoć za njih 2, zašto si ignorirao ne znam.

Dvadeset i šest minuta Vidovića je podosta više od 10-ak. I to je tako nevidljiv uspio sjebat dobru šansu. Ako misliš na Goricu
  • Zagi
    11.6k
    Napisao sam sinoć, zašto si ignorirao ne znam.Tongo Doumbia

Tisuću postova je napisano od sinoć. Nemam pojma na kaj se referiraš.
  • Tongo Doumbia
    6.9k
    Kažem, napisao sam Villar i Vidović sinoć, misleći na utakmicu protiv Gorice.
  • Zagi
    11.6k
    Dobro.
    Sinoć je Villar startao , to je bila očita pogreška koju je Kova ispravio na poluvremenu.
    Možda je trebao i prije makar osobno nisam za te zamjene prije poluvremena jer onda kreće medijski fokus baš na tog igrača. Ovako ga bar malo sakriješ od te pljuvačine koja ionako ništa dobroga ne donese.
    Greška je Kovina, vjerujem da to više nećemo vidjeti.

Ako proba isto ponovno, izgubit će moje povjerenje isto kako je Jakir izgubio onom utakmicom protiv Lokomotive. Ne zbog poraza od 0:3 već inicijalne ideje koja je pokazala da ili ništa nije naučio ili naučeno nije imao hrabrosti primjeniti.
    Ostatak argumenta ti je pa ionako smo osvojili nula bodova, mogli smo svi u napad jedan je Hase.
    Lako je biti general poslije bitke, jel.

Ušla je jedna neimpresivna desetka umjesto druge neimpresivne desetke.
    Rezultat neimpresivan.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube