• Dino
    4.3k
    Evo malo fotki kak su školski dani zgledali u našim osnovnima. Svaka čast ako netko uspije sve prepoznati. Preuzeto s insta: @zagrebackidogadaji

IMG-3713.jpg

IMG-3714.jpg

IMG-3715.jpg

IMG-3716.jpg

IMG-3717.jpg
    Moja osnovna :grin:

IMG-3718.jpg

IMG-3719.jpg
  • Crusades
    18.8k
    Za prvu mislim da je možda OŠ Stenjevec.
  • duksy
    447
    OŠ Stenjevec je tadašnja Ada Prica.
    Ovo je OŠ Dragutin Tadijanović, tadašnji Edvard Kardelj.
  • Crusades
    18.8k
    Je je, u pravu si :up:

Miješam te dvije jer znam da je na jednoj od te dvije grafit od Stenjevčana.
  • Tvrdica McTvrdi
    2k
    Koje je ovo razdoblje ?
  • Shane
    208
    Zadnja fotka je OŠ Augusta Šenoe.
  • Dino
    4.3k

To je na Tadijanoviću grafit. Upravo sam se konzultirao sa starijim članovima obitelji koji potvrđuju da je ovo prvo definitivno tadašnji Edvard Kardelj.

Peta po redu je OŠ Josipa Jurja Strossmayera.
  • Chess96
    243
    Horvati na Knežiji su druga po redu. Jedna od najstarijih škola u Zg, a žalosno je da i danas izgleda gotovo identično.
  • Jaro
    10.7k
    danas izgleda gotovo identično.Chess96

Zato Tadijanović/bivsi Kardelj ne igleda jednako - isto tako nazalost...
  • Sajla
    13k
    moje osnovne škole tu nema iako su neke iz susjednih kvartova tu, ali sam u tom postu na IG pronašao svoju srednju :smile:
  • ZgDLions
    1.5k
    Jel netko išao u školu dok je bila ispod istočne tribine stadiona, ja sam išao nešto kasnije.
    :smile:
    http://osagm.hr/povijest-skole/
  • Dino
    4.3k

Nažalost, bio sam malo lijen prenijeti sve fotke :sweat:
  • Dino
    4.3k

Rekao bih meduratno razdoblje s obzirom na to da su samo dečki na slici, a sumnjam da su u ranije vrijeme imali fotoaparat (1864-1867).
  • Goncalo Santos
    811
    20.9.2025. u 11h na Trgu bana Jelačića održati se PROSVJED ZA SPAS HRVATSKE KULTURE.

Osbno bih pozvao i zamolio sve zonase i dinamovce neovisno o tome kojih su politickih uvjerenja da dodu podrzati ovaj prosvjed. Vrijeme je da se neke stvari prekinu dok nije kasno i dok ne zavrsimo kao francuska svedska njemacka i druge europske drzave.

Podrzite prosvjed zbog svojih obitelji i najmilijih, da se mozemo svi sigurno kretati ulicama, sluziti javnim prometom, uzivati navecer, djeca da se mogu igrati...

Nemojmo cekati da postanemo stranci u vlastitoj zemlji, nema nas puno, cesto smo u sukobima medusobno, ujednimo se bar u ovome. Hrvatska pripada nama, kroz stoljeca su nasi predci polagali zivote za domovinu, nastavimo braniti nasu zemlju od ove invazije koja je planski potaknuta da se unisti nas identitet.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet