• MateG
    76
    Evo i moje želje po potovima

Kući Roma, u gostima Feyenoord
    Kući PAOK, u gostima Ferencvaros
    Kući Ludogorets, u gostima Sturm
    Kući Pao, u gostima Bologna
  • scooniepenn
    5.5k

Transfermarkt je orijentir svakako, ali kad pogledas vrijednosti npr. Rangersa i Celtica i nas brojke kazu jedno, a ja bi se uvijek kladio na nas. Celtic koji je level iznad Rangersa je izvukao bod lani protiv nas koji smo bili ozbiljno izranjavani ozljedama. Da smo bili kompletni ne sumnjam kako bi zavrsilo. U svakom slucaju nasa vrijednost na transfermarktu i snaga ekipe su u potpunom disbalansu. Evo super primjer iz kvalifikacija Lige prvaka, Fener malo ispod 300 milijuna, Benfica 333 milijuna. Tko je gledao obje utakmice mogao je vidjeti da je Benfica PSG za Turke, a po vrijednosti bi to trebalo biti li la. U stvarnosti Turci su 2 puta presli centar u uzvratu.
  • bbzg
    163
    Neki tip koji radi simulacije na uzorku od 30000 ponavljanja kaze da je statisticki ispalo najvjerojatnije da cemo igrati s:

Feyenoord
    Aston Villa
    Sporting Braga
    Celtic
    Sturm
    Nice
    Celta Vigo
    Go Ahead Eagles

Isti tip na temelju ELO ratinga i 30000 simulacija kaze da cemo zavrsiti 28. s 9 bodova.

Nakon zdrijeba ce ponoviti simulacije i update-ati prognozu.
  • crophantom
    1.9k
    kako je statistički moguće izračunati najvjerojatniji zdrijeb kad sa svakim iz svakog pota imamo iste šanse da igramo?
    Ok, kad se oduzmu ovi koji ne mogu međusobno, opet ćeš imati hrpu ekipa koje imamo identične sanse da izvučemo.
  • Ijayi Atiemwen
    3.6k
    Moja prognoza :

POT 1 - Real Betis, Feyenoord
    POT 2 - Viktoria Plzen, Maccabi Tel-Aviv
    POT 3 - Nottingham Forest, Freiburg
    POT 4 - Panathinaikos, Utrecht
  • Mlađi referent
    14k
    Lijepo se nadigravat s najjačima, ali ovdje se baš nadam lakom i ‘neatraktivnom’ ždrijebu.

Nova smo ekipa s trenerom koji ovu razinu još nije doživio, ne želim im neki težak poraz i defetizam oko njih. Bit će prilika za ovu ekipu da ruše najveće u budućnosti.
  • NitkoBitan
    31k
    kad sa svakim iz svakog pota imamo iste šanse da igramo?crophantom

Ne bih rekao da su bas identicne sanse igrati protiv svakog. Treba ubacit u kalkulaciju da ne mogu igrat medusobno klubovi iz iste drzave u ligaskoj fazi, pa je takvima malo veca vjerojatnost izvuc Dinamo.
  • crophantom
    1.9k
    Ok, ako gledamo 1. Pot samo, nema ni jedna država s 2 kluba. Zasto bi ikome onda bilo vjerojatnije izvući ikoga iz prvog pota?
  • bbzg
    163

Pa recimo Celta ne moze igrati s Betisom iz naseg pota pa je malo vjerojatnije da cemo igrati s Celtom nego s ostalim klubovima iz 4. pota.

Isto tak Go Ahead Eagles ne mogu igrati protiv Feyenoorda pa je malo vjerojatnije da cemo igrati s njima.

Jako su male razlike u vjerojatnostima tak da sve to nis ne znaci, al eto...
  • crophantom
    1.9k
    ma jasno, ali nismo mi jedini klub koji ima vise šanse da igra s njima. Ili kažem ti prvi pot, svak sa svakim moze igrati (osim ako nema nekih pravila za koje ja neznam).
    Tak da ove simulacije su mi ko da vrti simulacije za Eurojackpot pa posta kaj je najvjerojatnije...
  • CastAway1986
    3.9k
    POT 1 - Roma, Rangers
    POT 2 - Braga, Paok
    POT 3 - Nice, Ludogorets
    POT 4 - Genk, Utrecht
    Pa da vidimo oce se ista pogoditi
  • Infinity
    19.4k
    Dan je idealan za zelje i pozdrave. Jucer je netko postavio link za simulaciju zdrijeba i moram priznati da mi se ni jedna kombinacija koja je izasla nije svidjela. 5-6 puta sam ponavljao, vrijedi istaci da je svaki put zdrijeb dodijelio Zvezdu.

Da se ponovim, kao i svake sezone :lol: Zelim sto laksi zdrijeb.

Iz prvog bih Salzburg kuci i Rangers vani. Skoti djeluju ocajno i mislim da bi ih dobili na Ibroxu. Salzburg je isto tako u krizi i tri boda bi bila pod moranje.

Iz drugog kao najlakse gostovanje vidim Maccabi, jer to i ne bi bilo gostovanje. Ferencvaros ili Plzen kuci da ponovimo neke lijepe price.

Iz treceg je malo teze za probrati. Sturm, Ludogorets i Steaua, svejedno tko ce nam doci, a kome cemo ici. Ako nam se dva od ova tri poklope vidim tu 4 boda.

U zadnjem moramo preskociti ove iz lige petice, ponajvise zbog cinjenice da bi to trebao biti najlaksi pot. Go Ahead Eagles i Brann bi bili idealni za 6 bodova, takodjer nebitno tko ce nam doci, a kome cemo ici.

Bez obzira koga nam zdrijeb podario, mislim da nas nitko nece dobiti na Maksimiru, a isto tako ne vidim kao iznenadjenje ako u gostima negdje uzmemo bod, pa taman se ti timovi zvali Roma, Porto, Aston Villa ili Stuttgart. Ocekujem dobru sezonu, ali definitivno ne zelim zdrijeb u kojem ce nam svaku utakmicu bod biti realnost.
  • Kumerle
    1.4k
    The calendar of all matches of the league phase will be available at the latest on Sunday 31 August. — Uefa.com

Znam da će ovo dosta nas zanimati nakon ždrijeba.
    Kalendar utakmica i satnica će u sljedeća tri dana objaviti.
  • Dinamosaur
    2.5k
    slažem se sa ovim razmišljanjem, jedino mi je nepoznanica koje bi to ekipe trebali dobiti pa da zaključimo- evo, dobili smo najlakše protivnike (za prolaz)
    Edit- sad vidim post od @Infinity
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.