• crophantom
    1.8k
    Ima neko pristup ovom do cijelog intervjua na 24 sata?
  • Nogo
    9k
    https://www.24sata.hr/sport/najspremniji-igrac-dinama-misic-i-villar-su-po-mom-gustu-znam-da-cu-se-izboriti-za-minute-1070891

Marko Soldo: U svakom sam klubu napredovao korak po korak, vjerujem da će tako biti i u Maksimiru. Potpuno sam posvećen nogometu, dajem se cijeli na treninzima i utakmicama, a rad uvijek dođe na naplatu

Konkurencija u Dinamu? Stvarno je velika, tako i treba biti. Mišić je tu glavni na 'šestici', puno novih igrača može igrati 'osmicu', a ja čekam priliku i konkuriram za obje pozicije. I kad god dobijem priliku, kao i do sada u karijeri, želim dobro iskoristiti svoje minute, kaže nam Marko Soldo (21).

Mladi nogometaš Dinama jedan je od onih koji su uvodni dio sezone proveli u drugom planu, Soldo je za sada sakupio 12 prvoligaških minuta, ali i asistirao Kulenoviću za konačnih 3-0 protiv Istre. Dosad je branio boje Šibenika, Gorice i Osijeka, bio je i kapetan hrvatske U-21 reprezentacije. A tko ga se od Dinamovih veznjaka posebno dojmio?

- Rekao bih da su Mišić i Villar baš igrači po mom guštu, volim takav tip igrača. Sviđa mi se defenzivna igra Mišića, pa i kako se on ponaša na terenu cijelo vrijeme, a kod Villara me impresionirala njegova igra s loptom u nogama. Tu me stvarno iznenadio. Ali svi su igrači na visokoj razini, zato su i igrali u velikim klubovima - kaže nam Soldo pa nastavlja:

- Zadovoljan sam svime što mi se događa u Dinamu. Sve ide u dobrom smjeru, malo po malo dobivam i sve više minuta. Trudim se iskoristiti svaku minutu provedenu na terenu, svaka mi odigrana sekunda u dresu Dinama predstavlja čast i zadovoljstvo. I baš uživam u tome, svatko sanja jednog dana biti igrač Dinama.

Dinamo je sjajno otvorio sezonu, vjerujemo kako se sad u svlačionici lakše diše...

- Pa onako, sve je kao do sada. Svjesni smo kakvu kvalitetu imamo u svojim redovima, dobro smo kliknuli u svlačionici, dobro funkcioniramo na terenu i izvan njega. Kvalitetno treniramo, posvećeni smo treninzima i utakmicama, za sada sve izgleda dobro. Iskreno, nije da nismo očekivali ovakav start sezone. Kad su svi posvećeni istom cilju i kad se radi na ovakav način, uspjeh je zagarantiran.

'Potpuno sam posvećen treninzima'
    Vi ste prvi od mnogih pojačanja ovog ljeta stigli u Dinamo. Jesu li vas iznenadile mnogobrojne promjene u momčadi tijekom ljeta?

- Malo me jesu iznenadile, ali ujedno su bile očekivane. Svi smo znali da se neke promjene moraju dogoditi, stiglo je vrijeme za smjenu generacije. Vjerujem da je to trebalo učiniti baš sad, svi su se dečki dobro uklopili u novu momčad, sretan sam što sam dio te priče. I vjerujem da ćemo nizati dobre rezultate.

Zanimljivo, ni u dosadašnje sredine (Šibenik, Gorica i Osijek) niste stigli sa statusom zvijezde, ali svugdje ste se izborili za željene minute...

- Tako je bilo od mojih početaka. I kad sam došao u juniore Dinama, pa u B momčad, Šibenik, Goricu, Osijek..., svugdje sam išao korak po korak. I siguran sam kako će takva priča biti i u Maksimiru. Radim maksimalno, potpuno sam posvećen treninzima, treniram jako puno, dajem se cijeli na svakom treningu ili utakmici. I to uvijek dođe na naplatu. Samo morate svoju priliku dočekati spremni.

Dinamo će u rujnu početi i novu europsku avanturu, tad će "modri" biti u stalnom pogonu četvrtak - nedjelja, tu će biti više prilika i za igrače iz drugog plana. Tako je bilo i prošle sezone, ali su onda igrači iz pričuve podbacili pa je Dinamo upao u velike probleme.

- Tako je. Poslije ove reprezentativne stanke brzo će početi i natjecanje u Europi, tu će biti mnogo utakmica. Važno je da imamo širok roster, svi će kad-tad dobiti priliku. Samo je treba i iskoristiti. Jasno je da strpljivo, kao i neki drugi igrači, čekam 'svojih pet minuta', pa kada dođem na red, moram biti u svojem najboljem izdanju. I vjerujte, znam da ću biti.

'Dinamu je uvijek cilj naslov prvaka'
    Soldi ne smeta biti na terenu svaka tri-četiri dana...

- To je najljepše, ha, ha. Stvarno vjerujem da ćemo jednako uspješni biti i kad počne Europska liga. Tad će biti puno utakmica, igrat ćemo i domaću ligu i EL, sve su to dobri i zahtjevni dvoboji. Volim kad se igra puno utakmica u nizu, kad je zahtjevan raspored. Široki smo, imamo kvalitetu, bit će prilika za sve nas.

Dinamove su ambicije uvijek kristalno jasne...

- Sve znamo, prvenstvo je najvažnije. I primarni nam je cilj biti prvak Hrvatske. Jasno, Dinamo uvijek ide na sve trofeje, cilj je igrati i proljeće u Europi. To su ciljevi koji su uvijek ispred Dinama, toga smo svi svjesni. I to je nešto što se nikome od nas ne treba posebno objašnjavati. Pritisak? Sigurno je tu veći pritisak nego u nekim manjim klubovima, Dinamo mora pobjeđivati u svakoj utakmici. Ni remi gotovo nikad nije dobar rezultat.

Soldo je nastavio...

- Sad nižemo dobre rezultate, pa se i ne osjeća takav pritisak, sve ide kako treba. Meni je u prijašnjim klubovima bilo drukčije, Dinamo stalno ide na pobjedu, u nekim drugim sredinama ipak nije tako. Zna se što predstavlja Dinamo, kakav je to klub. I čim istrčite na teren, znate da morate pobjeđivati. Iskreno, meni to odgovara.

'Svi se moramo ugledati na Luku Modrića'
    Kakva imate očekivanja od ove sezone?

- Samo želim pomoći momčadi što je više moguće. Pokazati treneru i njegovom stožeru da sam uvijek tu kad me zatrebaju, pa da se malo po malo nametnem, ustalim u prvoj momčadi i igram po 90 minuta. Ali najvažniji je Dinamo. Naše pobjede i osvojeni trofeji. I da se treneri stvarno u svakom trenutku mogu osloniti na mene.

Soldo je igrač velikih trkačkih kapaciteta, na utakmicama u prosjeku pretrči 12,5 kilometara, nerijetko i mnogo više. Prema testiranjima je jedan od najspremnijih igrača Dinama, iznadprosječan u raznim parametrima. A tko su mu kao klincu bili nogometni uzori?

- Kao dječak i ja sam najviše pratio one igrače koji driblaju, Ronaldinho mi je bio sjajan u tome. Ali kako sam postao stariji, sve sam više počeo pratiti Luku Modrića. Po igri, profesionalizmu, cjelokupnom odnosu prema nogometu..., on je taj na kojeg bi se svi mlađi nogometaši trebali ugledati - završio je Soldo.
12Next
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube