• cibona
    6.1k
    Da, odužilo se sve to. Provjerio sam i stube su se krenule obnavljati još krajem prošle godine. Čak su otkazali i tradicionalnu utrku po schlosserovim koja se odvija svake godine u travnju/svibnju i prebacili je na početak listopada. Po svemu sudeći izgleda da se ove godine neće ni održati...
  • ElDorado
    5.6k
    Inače ovu kuću na vrhu Schlosserovih kupio je Stanić. Nekad je tu bila francuska ambasada. Lik ju je doslovce iskasapio.
  • miro
    7.4k
    baš sam prolazio tamo i pričam frendu, pa koja seljacina ovo radi...
  • Zagreb1992
    2.6k

Dolje je drugačije kod nji ..ako si na Hajduk mislio ..Kod njih grad Split daje možda i veću lovu jer je vlasnik kluba...
  • serbus
    5.3k

[img]http://20250828-135456.jpg

Gore nego ukrajinski front.
    Tu di je kamenje bi trebale biti stube ali gazda može sve čudi me da se sad Tomo ne veže lancima na oduzeti prostor građanima.
  • Dino
    4.3k
    Meni je drago da tu te stenge isle u obnovu jer sam nasao puno lakse rute za popeti se na Salatu, ali bih svejedno da ih dovrse vise :lol:
  • Netkos
    17

Kažu da bi trebale do kraja godine:

završetak je prolongiran do kraja godine, a razlog kašnjenja je, kako su naveli iz Grada, novootkrivena činjenica da bočni zidovi stubišta nisu armiranobetonski već betonski, što znači da ih je potrebno dodatno ojačati armaturom kako bi bili stabilniji.

https://www.vecernji.hr/zagreb/raskopali-ih-pa-shvatili-da-ih-treba-ojacati-evo-kada-ce-biti-gotove-schlosserove-stube-1884594
  • mali M
    8.5k
    srećom našli su opravdanje za kašnjenje :lol:

Ma mi smo u kvartu navikli da smo jedno veliko beskrajno gradilište i prihvatili smo da je to sada kako živimo... :sweat:
  • NORTE
    19k
    Prošao sam po novoasfaltiranoj Ilici, to je prestrašno i sramotno šta su nam napravili izvođači, doslovno svaki šaht je ulegnut.
  • miro
    7.4k
    jel stavljen završni sloj? Mislim, nekak sumnjam da bi to tak očigledno fulali
  • Droljo
    20.7k
    Ja sam mislio da to mora tako biti. Kod nas isto. Kompletno se sve novo radilo (kanalizacija i sve) i gdje nisu ulegnti odmah, propadnu kroz dan dva. U cijelom gradu su doslovno svi ulegnuti. Pomirio sam se sa time jer očito je to neizvedivo sa sadašnjom tehnologijom. Možda kroz 100-200 godina smisle način da šahta bude u ravnini sa asfaltom. Ili, nedajbože, kao u svijetu da se u bankinu ukuca... SF
  • Ludovic IX
    9.7k
    kad nemaš političara u ulici ko ja.. kod mene, svi sahtovi sa strane. nisu uopće na cesti tj urezani rubnici i onda sahtovi odvojeni od ceste
  • jakov1
    860
    Ma dobro, pa sahtovi ulegnuti po 5 cm su tradicija. Ili kad se asfalt oko sahta slegne pa saht strsi. Izvodaci ocito asfalt tretiraju kao tepih ili knauf, a ne materijal koji ima svoju tehniku postavljanja ovisnu o milijun parametara. Beton se vise ne mijesa lopatom na zemlji ili od oka u mjesalici, ali asfalt je izgleda jos uvijek na toj razini.

Negdje sam vidio da na celicnim mostovima bruse zavare na plocama na koje se postavlja asfalt zato sto bi se te neravnine nakon milijun prolaza pocele osjecati i na povrsini, ali valjda je takva razina detalja rezervirana samo za mega projekte.
  • Sajla
    12.7k
    Ili kad se asfalt oko sahta slegne pa saht strsi.jakov1

To se najčešće događalo kad bi se koji kamion asfalta slegnuo na nekoj drugoj lokaciji, npr. ako nekome treba asfaltirati dvorište ili prilazni put :rofl:
    Priprema se napravi savršeno, šaht strši iz podloge taman koliko treba za predviđenu kubikažu asfalta, nadzorni ing sve potpiše, pa kad se krene raditi pokoji kamion "zaluta" na putu do gradilišta...
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet