• Warrior
    0
    Kako to, kako to :grin: Zar nije bilo da je htio u južne krajeve i gotovo siguran posao
  • Omake
    11.4k
    Za juniore hajduga sviralo dva penala i crveni kontra Gorice. Neće im se biti teško prilagoditi seniorima hahah
  • NORTE
    18.6k
    Često puta su umanjivali dinamove europske uspjehe i eto naletio sam na nedavno objavljeni kratki video (reel) poznatog Osječanina koji je demistificirao (da ne kažem ismijao) "najveći uspjeh klupskog nogometa u povijesti Hrvatske".

Pa sam detaljnije pogledao tu sezonu LP 94/95 i evo činjenica.

Hajdug je 1994. ušao u skupine Lige prvaka gdje je bio jedan od 16 plasiranih klubova.
    8 klubova ušlo je direktno u skupine, a ostalih 8 kroz samo jednu odigranu rundu kvalifikacija ("playoff") i među tim kvalifikantima je bio i Hajdug.

Među 8 klubova koji nisu prošli tu rundu kvalifikacija ("playoff") bili su Avenir Beggen (prvak Luksemburga), Vac Samsung (Mađarska), Goteborg, Silkeborg.

Tad se za osvajanje LP moglo boriti ukupno 24 europska kluba, isključivo prvaci liga (a za usporedbu u aktualnoj sezoni 82 kluba sudjeluju u cjelokupnom natjecanju LP).

Hajdug je kao drugoplasirani prošao svoju skupinu u kojoj su bili Anderlecht, Steaua i Benfica.

Iz 4 skupine dalje je prošlo 8 klubova i tako ušlo u četvrtfinale.

Nije bilo osmine finala jer je nije moglo ni biti kad samo 16 klubova sudjeluje u skupinama.

Hajdug je nakon skupine ispao odmah na prvoj prepreci porazom 3:0 kod Ajaxa ("bez ispaljenog metka").

Prošli skupinu ispred Anderlechta i Steaue i odmah zatim ispali.
    "Uvik taj jedan gol". :cry:
  • FazeN
    1.5k
    Kako to, kako to :grin: Zar nije bilo da je htio u južne krajeve i gotovo siguran posaoWarrior

Je.
    Istra zato i odbija Hajduka jer može izvući ruglo love od ovih ostalih klubova. Zato je dobio i kapetansku traku da ga malo jos više naplate.
    Problem je što Maresic ne želi tamo iako mu ovi nude suludu lovu, želi samo Tovarima.
  • Tvrdica McTvrdi
    1.7k
    Ne razumijem tu opsesiju, mislim da je i Žaper isto se "vezao lancima" samo da završi dole. Ivušić eto napustio klub s kojim je bio prvak i vjerojatno će u Ligu prvaka da bi tu osvajao treća mjesta i ispadao od šiptara za manju lovu
  • FazeN
    1.5k
    Ja se slažem s tobom ali Marešić ne haha, iz prve ruke ti kažem samo želi u Hajduk, doslovno nigdje drugdje.
    Ni ja ne kužim ali ajde.
  • Warrior
    0
    Ali sviđa mi se što ipak ne bojkotira klub koji ga placa, kao sto bi napravilo 99% nogometasa, uredno igra, daje sve od sebe koliko sam gledao zadnju utakmicu i nije lazno ozlijeđen ili bolestan.
  • Filip85
    563
    Stvarno mi nije namjera braniti hajduk, ali format natjecanja je bio isti za sve. Da se nije dogodio Pakasin godinu prije možda bi i mi bili tamo...
  • Sajla
    12.6k
    slažem se s jednim - format je bio isti svima, pa možemo uspoređivati npr. rezultate iz 1980. i 1985. ali se ne slažem s onim što oni sad rade uspoređujući 1995. i danas. "vi nikad nećete doći u 1/4-finale LP!" je poklič očajnika koji je potpuno odstranjen iz stvarnosti.
  • Mlađi referent
    13.9k
    Tako se sjećam i tekstova od prije 12-13-14 godina, kad su pobjedonosno tvrdili da je Hajduk još uvijek jedini hrvatski klub koji je titulu osvojio bez poraza

Samo su eto zaboravili napomenut da je ta sezona imala punih 18 kola. I onda je došla 2014/15 pa ih se sad slabije čuje.
  • Pacho
    4k
    Nek ih gusi. Potpuno irelevantan i zaboravljen klub van granica bivse jugoslavije. Kada ovdje potegnem temu europskog nogometa, gotovo svi koji donekle prate nogomet su bar donekle upoznati s Dinamom dok za ove orjunaske nesretnike nitko nije ni cuo. A zasto i bi.
  • Filip85
    563
    Tako se sjećam i tekstova od prije 12-13-14 godina, kad su pobjedonosno tvrdili da je Hajduk još uvijek jedini hrvatski klub koji je titulu osvojio bez porazaMlađi referent

Kad to ?
    Moram priznati da se ne sjećam sezone sa 18 kola... :chin:
  • deda
    40.2k
    1950
  • Filip85
    563
    Ajoj :lol: Ja mislio oni pričaju o HNL-u, a gdje će suza neg' pod oko (u Jugu)...
  • Hnlovac
    3.1k
    da se nekim slučajem HNL u ratnim godinama igrala 3 kola i bila prekinuta nakon a tovari s nama dijelili 1. mjesto s 1 golom razlike više ta bi "titula" već bila napisana na onom juznom zidu Poljuda
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet