• mokoxax468
    1.4k
    Da, to je samo za projekt papirologiju rušenja Maksimir, ne i cijena samog rušenja. Nisam nigdje našao točno cijenu, no vjerujem da se radi o milijunskim iznosima
  • shameless86
    654
    sa ssc foruma :

U onoj studiji isplativosti je pisalo da ce rusenje kostati oko 13 milijuna eura
  • crophantom
    1.5k
    Jel u planu da se rušenje i pripreme za gradnju rade paralelno? Posto ce stadion ići malo juznije kolko sam skuzio, pa ako se južna tribina koja najmanja sruši prva, dio pripremnih radova moze krenuti. Tu bi se uštedilo sigurno par mjeseci.
    Ili je plan da se sve sruši i odveze pa tek onda gradnja?
  • C@ptain Koons
    185
    Ili je plan da se sve sruši i odveze pa tek onda gradnja?crophantom

Nisam upućen ali bi rekao da će ovako biti.
  • Kumerle
    1.1k

Šteta, ne znam zašto se kao i za Kranjčevićevu ne ruši i gradi odmah izvođač s najboljom ponudom.
    Ako nešto postoji da ne mogu, angažirat će vanjske suradnike i uvrstit to u izračun.

Ovako me je brine da će srušit Maksimir i onda ništa od novog stadiona na kraju.
  • Simke
    498
    Možda zbog uštede vremena. Ne znam koliko je moguće završiti sve procese i natječaje za gradnju stadiona do trenutka kad će Kranjča biti gotova, a ovako bi se barem moglo krenuti s rušenjem odmah. To je barem moja teorija
  • Papastrumf
    18.2k
    Šteta, ne znam zašto se kao i za Kranjčevićevu ne ruši i gradi odmah izvođač s najboljom ponudom.Kumerle

Zato što natječaj za izvođača ne može izaći prije početka 2027. godine ni na koji način. Ovako se ipak malo vremena može uštediti.
  • crophantom
    1.5k
    koji je onda realan plan za zavrsetak ukoliko ne bude prevelikih odgoda u procesu dalje? 2029. Kak je reko gradonačelnik izgleda nemoguće ako se u 2027. Planira natječaj za izvođača.
  • Dinamosaur
    2.4k
    Bit ce na rtl dnevniku prilog o kranjci i novom maksu
  • NitkoBitan
    30.3k
    Zato što natječaj za izvođača ne može izaći prije početka 2027. godine ni na koji način.Papastrumf

Kako to? Koji je konkretan razlog?
  • Thor
    454
    Prije nego krene rusenje volio bih da znamo kako ce se graditi novi i kak bu zgledal i da ima sve dozvole za gradnju. :pray:
    A i da mozemo uzeti komad travnjaka ili sjedalicu svoju ili neki suvenir svetog nam Maksimira za koje nas vezu jebene bitne uspomene. Nadam se da ce se to omoguciti. :pray: :smile:
  • mali M
    8.4k
    Bit ce na rtl dnevniku prilog o kranjci i novom maksuDinamosaur

Daj nek neko zaljepi ovdje kasnije link gdje će se to moć pogledati poslije
  • Dino
    4.2k
    Mislim da za rusenje Maksimira nisam ni malo spreman. Puno se tu emocija i sjecanja stvorilo da ne pustim neku mijesanu radosnu/tuznu suzu
  • mali M
    8.4k
    Mislim da za rusenje Maksimira nisam ni malo spreman.Dino

Čovječe ja tu svaki dan prolazim par puta.. samo će me stisnuti oko srca dok ću godinama gledati gradilište...
  • jedan u nizu
    14.7k
    Kako to? Koji je konkretan razlog?NitkoBitan

Treba vremena da produ svi natjecaji i zalbeni procesi prije toga.

Natjecaj za izvodaca je zadnji, uz natjecaj za nadzor.

Prije toga treba proci arhitektonsko urbanisticki natjecaj, vrijeme izrade tog projekta, zalbeni procesi i to, pa onda i natjecaj za izvedbeni projekt, vrijeme koje ce trebati da se to napravi, zalbeni procesi i to.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.