• dinamozivivjecno
    2.8k
    na webshopu ga ima, ja danas narucio.
  • Gradjanski Dinamo
    568

U pravu si. Hvala za info. Onda bu mi došla pošiljka ovih dana. :grin:
    Čudno mi je da klub nije najavio novi broj kao i svaki do sada. Do sad je išla najava minimalno jedan dan prije dolaska u shop.
  • Sljeme
    3.1k
    Jel izašla nova revija?
  • Gradjanski Dinamo
    568

Sad ozbiljno. Kaj je s revijom? Kasni s izlaskom već drugi mjesec. Hoće bit uskoro?
  • doubletrouble
    1.5k
    pa objavili su jucer da ce od ponedjeljka bit dostupan novi broj
  • NVKOD
    6.5k
    Apsolutno volim čitati dReviju jer ima pregršt zanimljivih tema koje se ne mogu pronaći na internetu, ali ono što me izuzetno živcira je more gramatičkih i pravopisnih grešaka. Nitko nije savršen, jasno mi je, ali počelo je prelaziti granicu ukusa. Ljudi moji, ovo je službeni časopis kluba, manje grešaka vidim po Zoni nego tu. Zar nitko ne pročita ono što je napisao ili se sve radi preko one stvari, samo da se napravi? Evo primjera iz jedne revije:

revija.jpg

Ajde da se jednom dogodi da su riječi povezane, pregrmio bi, ali ovoliko grešaka i to unutar jednog odlomka teksta je stvarno previše! Gotovo pa svaki tekst ima neku pogrešku da to jednostavno postane žalosno. Ako se već upustilo u izradu revije, zar je tako teško isprsiti se i platiti lektora? Ili ako se već ne želi njega platiti, da se barem pročita dvaput napisan tekst...
  • Damir1986
    302
    I onda kad ja velim u drugom kanalu da je skandalozno da voditelj tog projekta bude glavni za PR napadne me se.
  • rioda
    9.7k
    Koji je to broj?
  • NVKOD
    6.5k

Broj 8, ožujak. Grešaka ima u svakoj reviji pa sam išao malo prelistati starije čisto da nađem one super kriminalne. Ova baš upada u oko.

Sve greške nema smisla nabrajati, ali da se zapitaš tko tu radi budalu od čitatelja...
  • NKDZ86
    5.3k
    ja da sam izdajem reviju, imao bi manje grešaka, ovo je top level bolikurč...
  • rioda
    9.7k
    Broj 8, ožujak. Grešaka ima u svakoj reviji pa sam išao malo prelistati starije čisto da nađem one super kriminalne. Ova baš upada u oko. Sve greške nema smisla nabrajati, ali da se zapitaš tko tu radi budalu od čitatelja...NVKOD

Aha, mislio sam da je najnoviji broj, njega još nisam pročitao.

Kao netko tko uređuje nešto sličnog formata Dinamovoj reviji, mogu ti reći da ovaj primjer koji si poslao nije uopće nužno greška urednika ili nekog tko radi na njoj. Sve podcrtane greške su zapravo spojene riječi, to se meni jednom dogodilo. Potvrdili smo print nakon lekture i korekture, a tiskara je u pripremi za tisak na jednoj stranici slično ovome spojila dosta riječi.
  • NVKOD
    6.5k

Ok, jasno da može tiskara nešto krivo napraviti, proizvodnja nije uvijek savršena, ali s obzirom da se ovakve i slične greške stalno događaju, onda je problem ili kod osobe koja to radi ili do tiskare. Ako je do tiskare, mijenjaj tiskaru.

Ne znam kako to ne može dirati onoga tko je odgovoran za reviju. I da se zažmiri na takve tiskarske greške, ne možemo reći da je tiskara kriva kad je u tekstu napisano "naibitnija utakmica", a to je samo banalan primjer. Hej, pa ovakve stvari znaju klinci u 2. osnovne... ili ne znaš osnove hrvatskog jezika ili ti jednostavno nije stalo. Pobogu, nek si uključe autocorrect, jednostavno ne želim misliti da netko ne zna napisati "najbitnija utakmica".
  • Jos-Optimus
    7k
    i skroz gore "začeTCi"
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.