• Kumerle
    1.1k
    Snimka-zaslona-2025-08-09-005820.png

Treće kolo, a već drugo gostovanje kod jednog od tri najveća rivala - Rijeka na Rujevici.
    Nakon dva odlična navijačka i igračka izdanja očekujemo s nestrpljenjem i ovu utakmicu.
    Subota 16.08. u 21 sat derbi kola protiv ekipe s kojom smo igrali 103 puta te imamo 59 pobjeda, 24 neriješena ishoda i 20 poraza.
    U prošloj sezoni, koju želimo iz HNL aspekta zaboraviti što prije, imali smo 1 pobjedu, 1 poraz i 2 neriješena ishoda s nepovoljnom gol razlikom.

Zanimljivost ususret ovom dvoboju je da će joj prethoditi 47 godina od slučaja Tomić koji se dogodio 12.8.1978., a zbog kojeg je nelegalno dodijeljen naslov Hajduku u sezoni 78./79.

Dinamo je u 1. kolu te sezone gostovao na Kantridi protiv Rijeke koja je u svoj sastav uvrstila Edmonda Tomića, igrača bez prava nastupa zbog suspenzije iz prethodnog kluba. Dinamo (Dinamov tehnički direktor Zorislav Srebrić) je prije utakmice upozorio Rijeku na to, ali Rijeka se oglušila.
    Tomić je čak asistirao za pogodak u utakmici koju je Rijeka dobila 2:1. Dinamo je podnio žalbu, a FSJ je utakmicu prvotno registrirao kao 3:0 za Dinamo, što je donijelo plavima jesenski naslov s bodovnom prednošću nad Hajdukom.

No, uslijedio je preokret: FSJ je preinačio odluku i vratio pobjedu Rijeci 2:1, oduzevši Dinamu dva boda i dodijelivši naslov Hajduku. Komisija za propise FSJ i Sud udruženog rada proglasili su ovu odluku nelegalnom i potvrdili da je Dinamo ipak prvak te godine, no FSJ nikada nije proveo ovu presudu u svojem arhivu, a naslov je ostao pripisan Hajduku.

Ovo je poznato kao „slučaj Edmond Tomić“, jedan od najvećih skandala u povijesti jugoslavenskog nogometa, jer se radilo o izravnoj intervenciji sustava koji je Dinamu oteo naslov prvaka nakon 24 godine, a Dinamo je službeno taj naslov trebao dobiti već 1979. Dinamov trener tada je bio Vlatko Marković. Iako je sud odobrio Dinamu pravo na naslov 1983. godine, službeno je ostao nepriznat.

Vratimo se na sljedećeg suparnika, Rijeka ima danas utakmicu s Osijekom u gostima pa leti na uzvrat u Irsku gdje moraju stići 1:2 pa dočekuju nas doma, raspored nam ide na ruku i moramo to iskoristit, pogotovo ako Osijek pobijedi što očekujem.

U svakom slučaju, priželjkujem veliku borbu i pobjedu na Rujevici i dokaz da smo sada jedan novi, dinamičan, borben i jak Dinamo koji će osvetiti prošlogodišnjih 0:4 na što uvjerljiviji mogući način, a nadam se i novoj utakmici bez primljenog pogotka na uvijek teškom gostovanju.

Svi u Rijeku!
    1. Idete li na tekmu? (145 votes)
        Da
        12%
        Ne
        88%
    2. Koji ishod priželjkujete? (145 votes)
        Pobjeda
        94%
        Izjednačeno
          4%
        Poraz
          1%
    3. Promjene u sastavu u odnosu na prva dva kola? (145 votes)
        Da
        69%
        Ne
        31%
    4. Treba li startati Kule od prve minute? (145 votes)
        Da
          7%
        Ne
        93%
    5. Treba li startati Stojke od prve minute? (145 votes)
        Da
        76%
        Ne
        24%
    6. Ocjena prve dvije tekme (145 votes)
        5
        20%
        4
        69%
        3
        10%
        2
          0%
        1
          1%
  • Crusades
    17.6k
    Kumerle ide u hendikepu! Gdje ste ostali otvarači tema?? :razz:

Nadam se doktorskoj predstavi cijele ekipe, a ne ziheraškom igranju na X kao prošle sezone od strane bivšeg trenera nakon ulaska u LP.
  • Dani Olmić
    1.9k
    Stojkovica bi obavezno stavio u prvih 11 … A Kuleta bi opet uveo oko 60-70 min - tad je on najkorisniji i najopasniji

A Stojkovica bih mozda cak stavio za Ljubicica - mislim da je Villar-ova mirnoća i tehnika na lopti bitna za tu tekmu

Obrana ostaje, krila isto - eventualno Hoxhu za Vidovica, al samo eventualno
  • Paggini
    63.4k
    Ja napisao 3500 rijeci o tekmi da @Kumerle otvori...

GADLJIVO
  • njurci10
    138
    ja bi Stojketa umjesto Vidovića...
  • NitkoBitan
    30.1k
    "Koji rezultat prizeljkujete?", pa logicno da svi prizeljkujemo pobjedu haha. Formuliraj pitanje da ljudi odgovaraju na to kak misle da ce tekma zavrsit.
  • Dani Olmić
    1.9k
    moguće je i tu opciju uzet u obzir ali nekako sumnjam da ce Vidovica stavit na klupu nakon postignutog pogotka i cinjenice da je 2x zapoceo tekmu

A nekako imam dojam da on ima kredite kod kovacevica
  • vlatkomarkovic
    1.8k
    Treba Stojke startati ne znam umjesto koga, da li ga nastaviti gurati na 8icu, pa umjesto Ljube ili na krilo umjesto Vidovića koji je bezobzira na gol bio nevidljiv. No definitvno negdje za njega u prvih 11 mora biti mjesta.

Da Beljo nije zabio onda Kuli prednost ovako bi dalje dao Belji prednost. Vidovića ili na 10ki probati ili na klupu, najmanje pokazao.

Možda ne bi bilo loše vidjet Zajca, Godu, Galesica mozda, RPG lijevo? Desna strana mora biti ista.
  • Borovljanin
    273
    Volio bih vidjeti sredinu Mišić - Ljubičić - Stojković. Sve ostalo može ostati. Villar može ući s klupe kada u igru još uđu i Kule i Hoxha. Tada bi mogao dijeliti neke dubinske lopte kada Rijeka totalno padne energijom.
  • GOAT
    3.8k
    "Koji rezultat prizeljkujete?", pa logicno da svi prizeljkujemo pobjedu haha. Formuliraj pitanje da ljudi odgovaraju na to kak misle da ce tekma zavrsitNitkoBitan

Evo otvori čovjek temu, napiše tekst i opet ne valja hahah, pomozi sirotu na svoju sramotu fkt si pretolerantan kumerle :lol: :lol:
  • Kumerle
    1.1k
    Fakat jesam, pisao je u 2 ujutro, vjerojatno pripit pa mu neću uzet za zlo.
    Nije rezultat već ishod i vidiš da nije 100 posto za pobjedu, imamo mi svoje unutarnje neprijatelje pa samo na anketi da vidimo koji je to postotak :lol:

Kako bi ti formulirao pitanje? @NitkoBitan Ionako je to više statistički nego za poticanje rasprave, za to ima slučaj Tomić, prošlosezonskih 0:4 i moje mišljenje da gube od Osijeka i da će teških nogu i slabog morala dočekat nas.
  • Tvrdica McTvrdi
    1.5k
    Mislim da ne gube od Osijeka. Malo svi kao da imaju amneziju. Šarani zadnjih 3 sezone svaku protiv nas izađu ko prime Liverpool, a protiv svih ostalih u ligi su ko Metalac. Triput su nas dobili, a završili 7i. Predviđam 1-1, čisto radi domaće energije i potrosenosti ajkula, inače bih rekao 1:2
  • vjeko1701
    17.3k
    Isto mislim da ne gube od Osijeka. Neki dosadni remi ili pobjeda u zadnjih pol sata.
  • Dani Olmić
    1.9k
    Osijek ce dobit Rijeku.
  • Crni86
    13.9k
    Protiv Vukovaca sam mislio da stojke treba uc umjesto villara, ali sada bi ostavio vezni red villar,ljubo, miske. Trebat ce nam stabilnost u rijeci i da sakrijemo loptu.

A onda ako ih necemo slomit do 60. neka ude stojke da promjeni tempo tekme i da ih se smlavi nakon tekme u irskoj.
  • mali M
    8.3k
    crni točno sam o tome razmišljao, neka prvo ovaj vezni red smiri tempo i zaustavi Rijeku i onda kao i do sada ubaciš "divljake" sa abnormalnim tempom i dokrajčiš ih..
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet