• San Lorenzo
    20.6k
    Da su ruke bile na drugoj strani, uvjeren sam da bi već danas imali izvanrednu press konferenciju na Opus areni, a suđenje bi bilo jedino o čemu bi se pričalo narednih tri dana.
  • Efes Pilsen
    12.2k
    To su vec i najavili ove sezone. Neko ulaze u pojacanje neko u "strucnjake" za sudenje.
  • Kristijan992
    565
    Teško je 100 posto tvrditi za te ruke. Što se tiče druge ruke, tu se sjetim Riatovskove na Školjci pretprošle godine kad je dirao rukom kad je sebe pogodio jer ruka se ne sudi ako se lopta odbije od samog igrača (što je i tu bio slučaj), ali nekako mi se čini da je ruka Osijekovog igrača puno više bila u tom nekom "neprirodnom položaju" i odvojena od tijela, znači po meni 50:50. Ali jbg, VAR suca zove samo kada su 100% sigurni u krivu odluku pa je možda to presudilo da Erceg ne ide gledati...Što se tiče prve ruke, s jedne strane je Osijekov igrač po meni nepropisno zaustavio loptu koja ide prema golu, ali jedina olakotna okolnost Osijeku je što je iz neposredne blizine bilo. Meni je i okej da se ne sude ovakvi penali, ali uz uvjet da isto vrijedi za sve, posebno za Tovariju. Da se njima nije sudilo, već bi LJPV sazivao presice i mediji bi urlali. Mislim da je Erceg trenutno naš najbolji sudac i možda jedini koji ne pada pod utjecaj okoline, posebno na školjci kada se mnogi useru.
  • Crni86
    13.7k
    ruka u duelu s BeljomPaggini

Po meni je ovo cisti penal. Ruka u neprirodnom polozaju, sprijecio loptu da ide dalje i da ga se Beljo oslobodi. Sprijecio je izglednu situaciju za postizanje gola.

Ona druga ruka po meni nije ruka. Od tijela u ruku, to vec znamo da se ne sudi.
  • Ludovic IX
    9.4k
    neznam jel od prvog kola ima i analiza suđenja al ako ima, zanima me što će reći za tu prvu ruku. nema tu odbijanja od igrača osijeka u ruku već direktno od belje u ruku igrača osijeka tak da to pravilo di penal nije ako se odbije od igrača u njegovu ruku, tu otpada. ovdje se može reći da nije mogao maknuti ruku na vrijeme i da je bio u skoku pa je ruka u nekom prirodnom položaju ali rijetko kad igrač stavlja ruku u neku neprirodnu poziciju kad skaće već mu ruka poleti zbog neke inercije i sl.
  • Filip85
    415
    , tu se sjetim Riatovskove na Školjci pretprošle godine kad je dirao rukom kad je sebe pogodio jer ruka se ne sudi ako se lopta odbije od samog igračaKristijan992

Suđena je jedna takva ruka protiv nas na Maksimiru protiv Varaždina. Bernauer je sam sebe napucao u ruku, srećom Nevistić je obranio.
  • Orc123
    12.9k
    Ona druga situacija ne moze biti nikako penal jer je od tijela u ruku ali ona prva ima elemenata ali ja ne zelim Da se takve ruke sude ni za nas ni protiv nas...nadam se da ce se drzat kriterija tog cijele sezone i za sve klubove.
  • Blueshadow86
    3.9k
    Gledajući snimku, možda je i Beljo malo "kriv" što se nije gledala ta ruka. On je taj koji je najbolje vidio situaciju i što se točno dogodilo, a on je nastavio dalje kao da se apsolutno ništa nije dogodilo pa su i suci ostali imuni na to.
    Znam da suci trebaju reagirati bezobzira na sve, al ono... možda je i dijelom do ovoga, tko zna... :smile:
  • Crni86
    13.7k
    Beljo je jasno sugerirao Ercegu ruku. Bila je i tiha provjera
  • Blueshadow86
    3.9k
    Moguće, ali nisam to vidio. Na snimci jedino vidim da nema nikakve reakcije dok igrač Osijeka igra rukom.
  • Zagi
    11k
    Ona druga ruka po meni nije ruka. Od tijela u ruku, to vec znamo da se ne sudiCrni86

Ne sudi se ali zašto. Duh tog pravila je valjda da se ne sude penali kada te protivnik napuca u duelu i tebi se fliperom odbije u ruku kaj realno nemreš kontrolirati niti imaš vremena izreagirati.

Ali ovdje imaš centaršut koju putuje dvije sekunde i branič bez pritiska krivo štopa i odbije mu se u ruku.
    Jbg dragi, trening i popravi štopanje prsima.

Jer ako tumačiš pravilo da kod bilo kojeg odbijanja nema ruke , onda svako ovakvo štopanje ulazi u "nije ruka " teritorij.
    Prema tome, ako branič štopa loptu i rukom ju namjerno usmjeri prema golmanu opet nije penal.
    A to je onda rukomet. Zapravo niti u rukometu to ne smiješ.
  • Jos-Optimus
    6.8k
    e to, ovo je bila ruka zbog tehničkog neznanja, a ne zbog nesrece
  • mali M
    8.2k
    Ali ovdje imaš centaršut koju putuje dvije sekunde i branič bez pritiska krivo štopa i odbije mu se u ruku.Zagi

Ovaj dio i mene zato muči. To nije odbijanjac ili napucana u brzini nego frajer sam samcat pokušava zaštopati i pogađa sam sebe u ruku dok vraća golmanu..
  • DrRatoljub
    59

Isto kad se igrač koji je skroz sam napuca u ruku. Po meni mu nitko nije kriv, ali ovako je to bar pravilo koje možeš konzistentno primjenjivati.
  • rioda
    9.5k
    Trebalo bi otvoriti jednu zasebnu temu u kojoj bi se bez komentiranja postavljalo sve situacije iz kola u kolo, pa da lakše pratimo (ne)dosljednost i sudački kriterij
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.