• fakin
    1.1k
    Ma bit ce tu slabijih protivnika kroz kvalifikacije koji ce proci.
  • bbzg
    113
    I jos jedna stvar, ova 3 boda koja se dobivaju za direktan ulaz u EL su "minimum", tj. ne dodaju se bodovima koje osvojis pobjedama i remijima.

Znaci tek nakon kaj osvojis 3 boda pobjedama ili remijima, tek onda pocinjes osvajat dodatne bodove.

Primjer od prosle godine:

Anderlecht je zavrsio 10. u grupi s 4 pobjede i 2 remija. Nakon toga su odmah ispali u knock-out fazi.

4 pobjede i 2 remija = 10 bodova
    10. mjesto = 3.750 bodova
    Ukupno 13.750 bodova

Znaci treba se dobro namuciti za tih 14 bodova...
  • jedan u nizu
    14.2k
    A jbg, nekad nam se ta najjaca godina mora brisati.
    Da ove godine skupimo 20 bodova, za 5 godina cemo brinuti kako da to odrzimo.

Mislim super je kada bi nas to guralo naprijed, i kada bi malo po malo razmisljali kako nadoknaditi 16 umjesto 14, ili 20 umjesto 16 bodova.
    Ali realnost je takva da ne mozemo imati 5 povijesnih godina zaredom.

Kada nam svih 5 godina u kontinuitetu budu imale jednako velik koef, (namjerno velik, a ne malen) onda cemo znati da smo uspjeli i da smo medu 'elitom'.
  • veselko tenžera
    4.8k
    lakši ždrijeb smo mi imali u ligi prvaka.
  • Dzoni
    1.7k

I ne bi trebala biti ovoliko jaka, ovo je samo prognoza gdje bi EL igrali svi favoriti i/ili nositelji kvalifikacija + naravno oni koji su direktno u EL
  • Bosskovitz
    18k

Ljudi podcjenjuju Europa ligu, no novim sustavom to je puno teze natjecanje od onog koje smo mi nekad igrali. Broj klubova je povecan, ispalo je 10-12 najslabijih momčadi a zamijenili su ih klubovi iz prvih 10 liga. Lige niže od 32. mjesta ne mogu više ni imati predstavnika u EL osim prvaka države.
  • prefontaine
    3k
    Kad čovjek čita vaše upise o EL, dođe mu žao što nismo u Konferencijskoj.

Osvojit ćemo koliko ćemo osvojit, bit ćemo onakvi kakvi ćemo bit, nemamo pojma ni di smo ni šta smo, a neki rade projekcije za iduću godinu...
  • Infinity
    19.1k
    Koliko je KL lose natjecanje, tako je EL stvarno jako i kvalitetno natjecanje. U prva dva pota imas svega 2-3 tima 'za baciti', ostalo sve klubovi razina Lige prvaka. I u zadnja dva pota je 5-6 klubova iz top 5 liga. Ta matematika nam govori da je preko 50% natjecatelja nivo Lige prvaka.

I to nam ne treba biti izgovor, jer smo i mi sami klub za Ligu prvaka. Smatram da nas nitko ne bi trebao dobiti na Maksimiru, pa ni ta Roma, Porto, Stuttgart, Bologna... Kuci moramo uzeti minimalno bod svakome. Nismo mi Rubin Kazan pa da se prasta neki kiks.

Zdrijeb nas moze zeznuti do te mjere da kuci igramo sve s ekipama gdje je X mozda i realan (Roma, Villa, Nottingham i Bologna), pa bi mozda tako mogli ostati bez plasmana dalje, ali sumnjam da ce se to dogoditi. Od te cetiri cemo vec nekoga i pobijediti.

Ja se nadam da ce kuci biti RBS, Slovan, Anderlecht i GAE, a u gostima Shakhtar, MTA, Qarabag i Sheriff. Prosetali bi se.

Najgora opcija bi po meni bilo da kuci igramo s Romom, Villom, Nottinghamom i Bolognom, a u gostima s Portom, Sportingom, Freiburgom i Stuttgartom. Tu se ne bi bas dobro proveli, ali sumnjam da ce nam se poklopiti takav zdrijeb, kao sto se nece poklopiti ni ovaj iznad.

Bit ce vjerojatno nesto izmedju i ocekivao bih neki 4-3-1 ili 5-2-1 omjer. Ne bih se iznenadio da ne dozivimo poraz, ali s druge strane ne ocekujem vise od dva.

Mislim da smo kvalitetna ekipa koja treba proci dalje, bit cemo vjerojatno medju 12, mozda i medju 8. Samo jedna stavka mi stvara sumnju, ali ju za sad uspijevam potisnuti. Do pocetka EL ce puno toga biti jasnije.
  • NoSkillan
    4
    https://www.instagram.com/p/DMhfaP_MsGb/?igsh=YWJyMGxoOGc2czFj
    evo projekcija kako bi trebali izgledati potovi prema simulacijama
  • Kumerle
    851
    Samo jedna stavka mi stvara sumnju, ali ju za sad uspijevam potisnuti.Infinity

Ako je ista kao i meni, onda je golman.
  • Jurki
    18.6k
    kad pogledas te potove.. bolje da nisam.
    El je postala tesko sranje od takmicenja.
    Mozes dobiti protivnike s kojima ces tesko igrati u svakom potu, neatraktivne protivnike, malo para.. jbg kaj je tu je.. probat proci dalje.
  • Fan
    1.3k
    Bit ce vjerojatno nesto izmedju i ocekivao bih neki 4-3-1 ili 5-2-1 omjer. Ne bih se iznenadio da ne dozivimo poraz, ali s druge strane ne ocekujem vise od dva.Infinity

Skidam kapu na optimizmu. U sezoni kad smo promijenili cijelu ekipu, ne znamo još kako ćemo uopće izgledat i kad uzmemo u obzir kakvu bolesnu grupu možemo izvuć...svaka čast.
  • prefontaine
    3k
    Skidam kapu na optimizmuFan

Isto.
    U trenutku kad ni sami ne znamo di smo i šta smo, očekivati 1 poraz u 8 europskih utakmica je...baš baš optimistično.
  • Bosskovitz
    18k
    Da parafraziram suborca s tribine - “Smatrat ću neuspjehom ako će mi godišnja vrijediti za sve tekme ove sezone.”

Kakav god ždrijeb bio, u ovom trenutku jedino kaj mislim da bih smatrao neuspjehom bilo bi da ne prođemo ni u doigravanje. Sve više od toga je dobrodošao bonus. Znam da momčad na to ne gleda tako i to je dobro, oni se moraju boriti kao da nema sutra, ali zaista sam uvjeren kako je cijela ova rekonstrukcija momčadi rađena kao dio višegodišnjeg plana u kojemu je za sljedeću sezonu zacrtano napraviti ozbiljniji rezultat u Ligi prvaka s uigranom momčadi iz koje neće otići nitko bitan, samo će se još dodatno pojačati tamo gdje će biti potrebno - kad ćemo biti u poziciji da budemo još atraktivniji za ozbiljna pojačanja.
  • ShanKu
    1.6k
    Dinamo se mogao do ove sezone potuć s svakim klubom u Europi, čak i onaj rezultat u Manchesteru je bil odličan (City 1-0), a sad stvarno nitko živ ne može procjenit kako budemo izgledali ove sezone :grin: nakon prvih par tekmi u HNLu budemo sve znali
12345Next
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.