• NORTE
    17.5k
    @Paggini
    Sjećaš se da sam htio otvoriti temu o najvećem mitu hrvatskog nogometa - famoznih "30 tisuća navijača Osijeka" na stadionu 'dinamo', ali nemam vremena kao prije za detaljnije istraživanje i pripremu teme s raznim slikama i sl.

Kao uvod u razbijanje najvećeg mita naletio sam na ove slike jer se dogodilo na današnji dan.

Polufinale kvalifikacija za prvu ligu

Zagreb - Famos Hrasnica
    Gledatelja oko 50.000!

23.6.1973.
    002_zagreb_famos-768x269.jpg
    003_zagreb_famos-768x540.jpg
    004_zagreb_famos-768x524.jpg
    mrzlja-1.jpg

Kratkim guglanjem vidim da je na finalu kvalifikacija protiv Osijeka bilo 64.168 gledatelja / prodanih ulaznica.

Pretpostavljam da je protiv Famosa Hrasnice pola Maksimira bilo iz Osijeka, a druga polovica iz Hrasnice.

Taj mit je sigurno zanimljiv i @BluePhone67 i @Mali dioničar
  • SAS1987
    17.9k
    Kratkim guglanjem vidim da je na finalu kvalifikacija protiv Osijeka bilo 64.168 gledatelja / prodanih ulaznica.NORTE

Ne vide se slike :smile: I prije godinu dana smo imali istu raspravu... sledjeći put za šankom uz rakiju :lol:

...Službeno je rekord Maksimira 64.138 gledatelja na tekmi Zagreb - Osijek (1973) a prodanih ulaznica je bilo 48.802.

U glavi imam podatak da je za Dinamo - Santos bilo prodanih cca 55k karata a službena posjeta je bila "više od 64k" sto pise i na sluzbenoj stranici Dinama...

https://www.zonadinamo.com/discussion/comment/427594
  • barbax
    390
    U svibnju kreće urbanističko-arhitektonski natječaj za izgradnju novog Maksimira

https://www.vecernji.hr/sport/jesmo-li-korak-blize-velikom-projektu-u-zagrebu-navijaci-dinama-bit-ce-odusevljeni-1848814

Ode i lipanj, nema natječaja...

Ima kakvih vijesti o kampu?
  • mali M
    8k
    To ide onaj soon cat meme
  • NORTE
    17.5k
    Tak imam rad svoj grad.
    jUx1aMa.jpeg
    r1Fy8jQ.jpeg
  • Bosskovitz
    17.6k
    Kako će kadar s prve fotke biti lijep kroz koju godinu kad tu bude fini, moderni stadion, a iza njega ova beskrajna Maksimirska šuma... nismo ni svjesni kaj imamo.
  • Derby
    458
    Kako su samo nasrali taj bazen nasred parcele.

Osim što treba biti fin i moderan, ja bih volio da novi stadion bude poseban po nečem. Ovo je prilika i gradu da dobije nešto prepoznatljivo, nešto što potencijlno može biti glavna turistička atrakcija, u razini katedrale.

Volio bih da arhitekt bude neko zvučno svjetsko ime. Volio bih da ima neku poveznicu sa Maksimirom kako god se nekad kasnije zvao, da je povezan sa ZOO i šumom, možda neka šetnica kroz krošnje od stadiona do šume/zološkog, ukopati maksimirsku da imamo ravnu pješačku zonu kako bi se park i stadion povezali...
  • Ludovic IX
    9.2k
    konobar na tekmi je u SAD sasvim normalna stvar. moje sektor na tekmi bullsa je imao svog konobara i lik je stalno prolazio i provjeravao jel kome što treba
  • mokoxax468
    1.3k
    Ja se isto nadam da će arhitektonski biti novi simbol grada. Ne želim Lego ili Ikea stadion, sastavi kao svi, želim nešto unikatno, prepoznatljivo, da se danas/sutra prodaje na magnetićima turistima uz druge znamenitosti Zagreba poput uspinjače, crvke sv. Marka, HNK i katedrale.
  • Dino
    4k

Ja bi da stadion bude u neogotickom stilu, tamnoplave boje. Briem da takvog apsolutno nijednog nema nigdje na svijetu. Hocu da se gostujuci igraci i navijaci preplase same pomisli da moraju uci na takvo mjesto. A kad onda tek sjednu pa cuju navijanje i akustiku...

IMG-2699.jpg

Evo, recimo zamisli da moras uci na stadion koji ovak zgleda. (Nije poanta katedrala nego sam stil gradnje)

To bi vjerojatno kostalo milijarde, ali eto ulozis jednom pa imas sto godina :grin:
  • NitkoBitan
    28.9k
    želim nešto unikatno, prepoznatljivo, da se danas/sutra prodaje na magnetićima turistima uz druge znamenitosti Zagreba poput uspinjače, crvke sv. Marka, HNK i katedrale.mokoxax468

Sprdali smo se sa plavim vulkanom. Velik si Milane...
  • rioda
    9.2k
    Volio bih da ima neku poveznicu sa Maksimirom kako god se nekad kasnije zvao, da je povezan sa ZOO i šumom, možda neka šetnica kroz krošnje od stadiona do šume/zološkog, ukopati maksimirsku da imamo ravnu pješačku zonu kako bi se park i stadion povezali...Derby

Vezano uz ovo, top mi je rješenje stadiona u Debrecenu, čija lokacija je prilično slična našoj u Maksimiru, zbog parka i zoološkog vrta u blizini.

klub-stadionfoto-1024x725.jpg

Fora mi je kako je složena šetnica koja direktno iz parka vodi na ovaj plato ispred stadiona. Vidi se na slici desno. Nisam uspio naći neku bolju sliku, ali dojam uživo mi je bio baš fenomenalan zbog toga.

Siguran sam da bi se u praksi to moglo izvesti i kod nas, a bilo bi to puno financijski prihvatljivije od ukopavanja Maksimirske koje bi bilo idealno rješenje. Ukopavanjem bi se dobila pješačka zona koja povezuje park i Maksimir, no ni ova nadzemna šetnica mi ne bi bilo mrsko rješenje
  • SAS1987
    17.9k
    Perfektan design stadiona u Maksimiru ne posto... :lol:

csm_7__Die_Kongresshalle_heute__2020__Hajo_Dietz__e7c52b90d6.jpg

luftaufnahme-kongresshalle.jpg
  • miro
    6.9k
    Malo bi još ove 2 zgrade razdvojio prema van...
    :lol:
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.