• hardek
    5.1k
    Vidović, Stojković, Živković isto upadaju. Svakako mislim da će se to pravilo još korigirati kroz sljedeću sezonu
  • deda
    38.3k
    Meni ovo nema smisla za profesionalnu ligu. Ne znam jel su klubovi konzultirani oko toga.
  • Pip
    182
    Mislim da ne jer ak sam ja dobro shvatio ne smiju imat navršenih 21 1.7., a oni sad imaju već 21 navršenu.
    Kažu na tribini da nije nitko konzultiran.
  • vjeko1701
    16.3k
    Apsolutna ludost za najviši rang natjecanja.

Znači neka neki klub ima 3 igrača na različitim pozicijama koji upadaju u taj kriterij i realno imaju kaj raditi u najvišem rangu natjecanja. Jedan ti igra u prvih 11, ozlijedi se. Ti onda moraš napraviti dvije zamjene - ozlijeđeni U21 za njegovu stariju zamjenu i neozlijeđeni igrač za drugog U21.
  • hardek
    5.1k
    Ako je tako onda stvarno nisu normalni, nema šanse da ovo prođe samo tako. Ovo što je Omake napisao sa ukupnim brojem minuta u21 igrača u sezoni ima puno više smisla.

Npr. ukoliko ekipa ne ispuni određenu kvotu u21 minuta u sezoni gubi xy bodova na kraju sezone. Ekipa se najviše u21 minuta dobije neku financijsku naknadu.
  • deda
    38.3k
    Ma srušit će to klubovi. Ne možeš tako igrati ozbiljan nogomet. Pa moji u trećoj ligi već jedva sastavljaju momčad s 3 u-21 igrača. Jednostavno nema toliko kvalitetnih mladih igrača da ne bi imao tešku kvalitativnu neravnotežu u momčadi.
  • vjeko1701
    16.3k
    Prema napisanom kriteriju, ovo su trenutno igrači koji nam upadaju u U21

Screenshot-2025-07-02-at-22-21-03-GNK-Dinamo-Zagreb-Club-profile-Transfermarkt.png
  • miro
    6.8k
    Ovo je jedno od najglupljih pravila za koje sam čuo
  • Tvrdica McTvrdi
    916
    Kada bi barem postojala udruga prvoligaša koja bi se brinula za natjecanje pa nebi ovog bilo...tužno je da ovakav komentar pišem sad treći put u 2 tjedna. Zvuči na prvu apsurdno, ali ako smo razvojna liga koja živi od razvoja i prodaje igrača stvarno je onda za zapitati se ako je klubovima toliki problem da igra jedan igrač u21
  • vjeko1701
    16.3k
    Profesionalna smo i "elitna" liga u državi. Najviši rang natjecanja. Ako netko želi plaćati 20 30+ igrača da se ovdje natječu, nema razloga da se to brani.

To na stranu, neka bude jedan U21 al ovakva pravila dovode do nekih potpuno besmislenih situacija kakvu sam gore napisao di ti efektivno radi izlaska jednog igrača, bilo radi ozlijede, bilo radi umora, moraš raditi duplu zamjenu.

Također, kontraproduktivno je ako u nekoj ekipi imaš par igrača koji znaju da moraju igrati. Kakav je to poticaj na razvoj?

Povrh svega, igrači ne moraju biti niti domaći pa se tako ni ne potiče razvoj igrača za reprezentaciju.

Tipičan HNSov potez, kao da su napravili facebook anketu i onda uveli pravilo na temelju toga.

0 vizije, 0 inovativnosti, 0 promišljanja
  • jp23
    3.2k

To sa igranjem mlađih od 21 godinu, ovisi o načinu implementacije. Ako se baš vode primjerom Ekstraklase, onda ima određeni fond minuta (3000 minuta) koje moraju igrači mlađi od 21 godinu odigrati u sezoni (računa se za sve njih skupa), i ako to ne naprave, klubovi plaćaju financijske penale na kraju godine. I to mi je donekle prihvatljivo, jer ne forsiraš klubove da im uvijek igra klinac, te čak i moš akumulirat dodatne minute ako više mladih igra istovremeno. Ali ako će baš ići na ovo da uvijek mora biti igrač mlađi od 21 u sastavu ekipe, onda su nažalost degenerici.

I da, zanimljivo je kako Ekstraklasa razmatra odustajanje od kažnjavanja ekipa kojima ne bude ispunjen taj fond minuta, nego samo da nagrade ekipe koji ispune te uvjete :sweat:

Edit: Nisam samo siguran jesu li već dogovorili ukidanje kažnjavanja ekipa za narednu sezonu ili za onu iduću
  • vjeko1701
    16.3k
    Ako se baš vode primjerom Ekstraklase, onda ima određeni fond minuta (3000 minuta) koje moraju igrači mlađi od 21 godinu odigrati u sezoni, i ako to ne naprave, klubovi plaćaju financijske penale na kraju godine.jp23

Puno razumnije pravilo. Al jbg, razlika njih i HNS-a.

Ali ako će baš ići na ovo da uvijek mora biti igrač mlađi od 21 u sastavu ekipe, onda su nažalost degenerici.jp23

Ma velim, doslovce ko da su lika koji vodi društvene mreže pitali koji je najčešći prigovor u komentarima i onda sproveli najčešću "sugestiju" iz komentara.
  • NORTE
    17.1k
    Četiri plus jedan jednako je sedam.veselko tenžera

Četiri milijuna eura je odličan posao za njih.
    Bit će para za privuć nove igrače.
  • rioda
    9k
    Npr. ukoliko ekipa ne ispuni određenu kvotu u21 minuta u sezoni gubi xy bodova na kraju sezone.hardek

Ovo bi bilo još gluplje
  • Zagreb1992
    2.4k
    HNS se lako počinje ugledati na HKS sa zaštićenim godištima ...strašno kako će oni sjebati nogomet do temelja kroz par godina
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.