• masacusec
    5.6k
    Jbg, nemrem više pomaknuti auto.
  • Patak
    3.5k
    A kaj nije on u sudskom procesu izgubio praktički svu imovinu od onog svog poslovnog partnera Eleza u poslu s kobasicama iz Italije pa je tako morao i vilu prodati mislim Modriću jer ga je ovaj htio ovršiti na cjelokupnoj imovini i blokirao mu sve račune? Znam da Boban žalio kasnije, možda je ipak dobio sve te sudske postupke...
  • gaTeDZG
    1.7k
    Trenutno smo na 14 :)
  • veselko tenžera
    4.5k
    Lipanj 2025. godine je genijalan mjesec za Dinamovce. Mislim da se većina zakopava u transfere, ali ne registiria na koliko razina se pozitivne promjene događaju. Veće, manje, organizacijske, medijske, strateške, operativne... Ovo govorim kao totalni autsajder kluba, ali kao netko tko prati što mediji izvještavaju o klubu i povezuje točkice. Bobanom sam fasciniran od najranijeg djetinjstva, vjerojatno je prvi igrač za kojeg sam čuo i koji mi je do danas ostao najdraži igrač bez sekunde dileme. Osim genija na terenu, toj percepciji je pomogla činjenica da je uvijek bio više od igrača. Karijeru mu pratim otkad znam za sebe i njegov itekakav potpis vidim u svemu ovome što se događa.

Jedna sličica iz te karijere koju sam pročitao u njegovim kolumnama dobro opisuje kakav je to lik i s kakvim vukovima je ispekao zanat. Tiče se finala LP u Ateni. Boban dolazi nakon oporavka od ozljede koljena i sam nesiguran koliko može. Međutim, sam sebi kaže - kad sam stigao dovde, neće me neko koljeno spriječiti da zaigram u finalu LP. Malo sebično, pogotovo jer su tada bile samo 3 zamjene, ali jbg, ljudi smo. Zadnji trening prije finala, on s pola gasa, samo pazi da se slučajno ne ozljedi. Trening završava, on prvi prema svlačionici moleći Boga da se dočepa tunela. Međutim, par koraka dalje začuje glas kojeg nije želio čuti. Naravno, Mister Capello - gospon Boban, ostanite još malo. Komentar je išao u stilu - računam da kreneš od prve, ali moram biti siguran da možeš, ne želim potrošiti izmjenu u 7. minuti. Ako se dobro sjećam, dao ga je na milost i nemilost kondicijskom treneru ili nekom od pomoćnika. Tu kreće dril, puni šprintevi, promjene pravca, rotacije, skokovi... Sve moguće što zdravom čovjeku dovodi do raspada koljena. Zvone je sve to izdržao, koljeno je podnijelo ok. Capello je komentirao - odlično, sutra pametno, pusti Sergija nek vodi loptu, sam će ti ju dati :smile:. Ostalo je povijest.

Što ovime želim reći? Pa otprilike to da Boban nije samo intelektualac i arhetip velikog kapetana kakvim ga većina doživljava. Ima škole "u školi" i "oko škole", Boban je obje završio s odličnim. Ono što Cro Cop lucidno naziva "prodaja ku*cologija" je nešto što je moglo proći Mariću i Zajecu, ali i nešto što više u Dinamu ne prolazi.
    To je samo jedna od slika karaktera koji sada vodi naš klub. Došao ovaj ili onaj, otišao isto tako - manje je bitno. Na najvažnijoj poziciji u klubu je naša najjača karika i Bogu hvala da je tako.
  • Mali dioničar
    17.7k
    Međutim, sam sebi kaže - kad sam stigao dovde, neće me neko koljeno spriječiti da zaigram u finalu LP. Malo sebično, pogotovo jer su tada bile samo 3 zamjene, ali jbg, ljudi smo.veselko tenžera

Nisu nego dvije.
  • skener
    4.5k
    Bio je član Dinamove uprave, ali i kršio zakon. Evo koliko novca zbog toga mora vratiti Modrim

Bivši član uprave Dinama Danijel Tomačić tu funkciju u maksimirskom klubu nikada nije smio ni obnašati! Naime, u posjedu smo presude Općinskog radnog suda u Zagrebu koji je ugovor Dinama i Tomačića proglasio ništetnim.

Podsjetimo, Tomačiću je u studenom Dinamo uručio izvanredni otkaz nakon što je otkriveno da je tadašnji član uprave paralelno bio i delegat na niželigaškim nogometnim utakmicama, ali i na utakmicama Hrvatskog nogometnog kupa (Samobor - Lokomotiva), natjecanja kojeg igra i Dinamo.

Prema Zakonu o sportu, Tomačić je bio u sukobu interesa. Kad su za to doznali ljudi iz Dinama, promptno su reagirali i u studenom smijenili Tomačića, koji je u klub kao član uprave ušao u ožujku 2023. godine, što znači da je na toj poziciji, kršeći Zakon o sportu, bio čak 20 mjeseci.

Tomačić je po ugovoru član uprave trebao ostati do ožujka 2027., pa je ovaj sudski rasplet financijski dobar za Dinamo, jer maksimirski će klub uštedjeti na njegovoj plaći koja je bila oko 5000 eura neto mjesečno, odnosno otprilike 8000 eura bruto.

Budući da je ugovor proglašen ništetnim, Tomačić će, postane li presuda pravomoćna, morati vratiti svih 160.000 eura, a neće mu pripasti ni 250.000 eura koje je tražio od Dinama zbog prijevremenog raskida ugovora. Postane li presuda pravomoćna, na Tomačiću će klub iz Maksimirske 128 uštedjeti nešto više od 400.000 eura.

Tomačić se nije mirio s otkazom, ali od početka je bilo jasno da ima male šanse preko suda osporiti odluku Izvršnog odbora Dinama, koji ga je smijenio lani.

Ukupno je, paralelno radeći u Dinamu, bio delegat na čak 57 utakmica pod ingerencijom Hrvatskog nogometnog saveza. Tuženik Tomačić u iznošenju svoje obrane kao svjedoke želio je Mirka Barišića i Vlatku Peras (nekoć njegove suradnike u Dinamu), no sud je to odbio.

A baš spomenutu Peras uskoro također očekuje pravna bitka s Dinamom. Naime, bivša šefica također je dobila izvanredni otkaz, pa će ga sudski sporiti...
  • Bosskovitz
    17.3k
    Moram priznati, spušiti 400.000€ jer si išao zaraditi još dodatnih 200€ kao delegat je možda najgluplji potez za kojeg sam čuo, a da nije iz neke crne britanske komedije.
  • masacusec
    5.6k
    Ako je posrijedi isključivo to, gdje je uz lukrativni posao člana uprave najjačeg hrvatskog sportskog kolektiva, u ilegali zarađivao "za kavu", onda je riječ o osobi s dijagnozom intelektualne insuficijencije, ilitiga kak bi u narodu rekli: glup ko kurac!
  • Dr Hofmann
    3.2k
    Kakve smo mi moralne vertikale imali u klubu pa to je strašno. Ali barem smo bili prvaci
  • masacusec
    5.6k
    Mirka Barišićaskener

Imam osjećaj da to fosilno smeće od mumije nije procesuirano jer čekaju njegov sudnji dan, ala joža manolić
  • Jurki
    18.2k
    ne sekiram se ja za njega.. bu mumija dosel u Manoliceve godine.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.