• Krizy
    58.4k
    DATUM ROĐENJA: 15.11.2006.
    MJESTO ROĐENJA: Šibenik
    VISINA: 192cm
    TEŽINA: kg
    NOGA: Desna
    BIVŠI KLUBOVI: HNK Šibenik
    POZICIJA: Napadač (Desno krilo, Ofenzivni vezni)
    BROJ: #24
    UGOVOR:
  • jedan u nizu
    13.8k
    Di je Dabac? :gasp: :gasp: :gasp:

ŠTO SE TO DOGAĐA LJUDI ?!?!? :gasp: :gasp: :gasp: :gasp: :gasp: :gasp:
  • wolfgang14
    2.5k
    ako je istina da pičiš u vukovar na posudbu, sretno! Natrpaj 10 golova i vrati nam se, u zadnje vrijeme je neka nestašica s napadačima. DZIS
  • skener
    4k
    Šibenskog talenta u svojim redovima željeli su vidjeti Atalanta, Sparta Prag, Salzburg, prije toga i Werder i Rijeka. No, Dinamo je bio najkonkretniji, a takvim epilogom prezadovoljan je i Lovre.

“Presretan sam takvim ishodom ove transfer priče. Svaka čast svim navedenim klubovima, ali Dinamo je Dinamo”, odmah nam je iz prve potvrdio zadovoljstvo potpisom za Dinamo mladi hrvatski reprezentativac.

U Maksimiru su ga dočekali velikani hrvatskog nogometa predvođenim legendarnim Zvonimirom Bobanom, i malo je reći da je impresioniran svime.

“Apsolutno, na svakom koraku se vidi Dinamova veličina, od stadiona, organizacije kluba, uvjeta, razgovora. Od prvog kontakta, preko liječničkog pregleda do završnog potpisa, sve je to ostavilo jedan veliki dojam na mene.”

Čime ga je „kupio“ Dinamo?

“U prvom redu to je njihov plan, budućnost. U razgovoru s trenerom Kovačevićem, potom Zvonimirom Bobanom, i sportskim direktorom uvjerili su me da žele stvoriti još jači kolektiv, koji će počivati na mlađim igračima, i to me uz sve ovo ostalo, ugled, povijest, tradiciju, navijače privuklo u Dinamo. Oni mene vide u svojim kako sadašnjim, tako i budućim planovima, i to je za svakog mladog igrača velika stvar. Uostalom, ostajem u HNL-u, u našem okružju kojeg sam upoznao igrajući za Šibenik.”

Lovru puno ne uzbuđuju ni priče kako će brzo iz Maksimira negdje na posudbu, vjerojatno u Vukovar 1991.

“Ne zamaram se time, ja sam se stavio na raspolaganje treneru Kovačeviću, priključio se pripremama, u planu je odlazak na bazične pripreme u Sloveniju gdje jedva čekam početak rada, susret s novim suigračima i da se pokušam nametnuti. Ali, ako se pokaže da je za sve najbolja opcija odlazak na posudbu, nemam ništa protiv. Dapače, mlad sam, tek mi je 18 godina, željan sam igre, napredovanja i sigurno sam maksimalno motiviran. Najvažnije je da sam Dinamov igrač, i sve ću napraviti da se dokažem, i zaigram za prvu momčad Dinama, koja se stalno bori i osvaja domaće trofeje, igra u Europi, Ligu Prvaka…”

Kakav je osjećaj biti dio uistinu velike niske velikih šibenskih nogometaša koji su igrali za Dinamo; od Ratka Kacijana, Krasnodara Rore, Gorana Jurišića, Ivana Ninića do novije ere Schildenfelda, Rukavine, Ademija, Bulata…

“Velika čast u prvom redu, ali i jedna obveza i izazov. Sve su to veliki igrači, velikani koji su ostavili duboki trag u Dinamu. A ja mogu samo sanjati da ću pokazati barem dio toga, i opravdati svoj dolazak u ovako veliki klub.”

Kula, kako ga zovu proteklu sezonu pamtit će i po nastupima za mlade hrvatske selekcije, a vrhunac je bio poziv izbornika Ivice Olića za U21 reprezentaciju.

“Kao što ste rekli, sezona kao iz snova za mene, potpis za Dinamo, nastupi za U21, U19 selekcije, me nešto nezaboravno. Još prošle godine igrao sam za juniore Šibenika, prije toga kadete… Ovom prilikom zahvalio bih se svim svojim trenerima; od Škole nogometa „Joso Bego“ iz Šibenika, prvim trenerima Bobanoviću i Petroviću, potom svim trenerima iz HNK Šibenik, koji su me vodili. Sanjao sam o debiju za prvu momčad Šibenika, potom prvi gol… Sve se to realiziralo, ali ne letim u oblacima. Možda kako kažete ide dosta brzo taj moj razvoj, ali sve sam to zaslužio na terenu, radom na treninzima, utakmicama.”

Velika žal u ovoj nezaboravnoj sezoni ostaje ispadanje Šibenika u niži rang, a potom i potpuni krah kluba sa Šubićevca izbacivanjem u 3. NL jug.

“To je nešto što nikako ne mogu prežaliti, nismo zaslužili tako završiti, posebno što se nas igrača tiče. Borili smo se kao lavovi, nismo se nikad predali, malo, jako malo je nedostajalo da ostanemo u ligi… Nažalost, sve se urotilo protiv. Žao mi je suigrača, koji su sve dali da Šibenik izbori ostanak… Krivo mi je i zbog naših navijača. Nadam se da će se Šibenik brzo osoviti na noge, podići i krenuti prema vrhu, gdje mu je po svemu mjesto.”

Nadamo se da će i Lovre svoj raskošni talent razviti posve i u Dinamu, potom i u hrvatskom dresu. Za to ima sve potrebne reference…

https://sportklub.n1info.hr/nogomet/shnl/novi-napadac-dinama-za-sk-otkrio-sto-ga-je-privuklo-na-maksimir-svaka-cast-svima-ali/
  • Shkera
    393
    Kažimo kako Lovre dolazi iz prave sportske obitelji, otac Jure prije 30 godina igrao je za prvu momčad Šibenika, ratnih 90-ih, u generaciji Klaudija Vukovića, Ive Bulata, Gorana Tomića, Ivice Matasa…Stariji brat Ante hrvatski je odbojkaški reprezentativac, igra za Ribola Kaštela. A najmlađi brat Ivan Marin igra za mlađe pionire Šibenika. I, kažu svi da je ekstra talentiran. Zaista sportska obitelj od glave do pete. Rekli bi neki „geni su vražja stvar“.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.