• Shkera
    56
    Ma nek se napuše svi ti novinarčići sa svojim glupostima i lažnim vijestima.
  • scooniepenn
    4.7k

Istra definitivno placa igrace preko tih 4.000 mjesecno. To sam na vise mjesta procitao, dapace, imaju mislim prosjek ugovora odmah iza najbolje 4 ekipe.
  • Shkera
    56
    Istra ili Deportivo?

Ovo su podaci bruto HNL plaća koje je Index objavio prije godinu dana.
    30ak igraca je vjerojatno prosjek neki igraca pod ugovorom.

https://www.index.hr/mobile/sport/clanak/evo-koliko-koji-hrvatski-klub-trosi-na-place-igraca/2558759.aspx
  • scooniepenn
    4.7k

Tko je od turskih klubova bolji od nas? Pusti transfermarkt, budzete i imena igraca, vec kvalitetu ekipe. Galatasaray kao uvjerljivo najbolju tursku ekipu je u play offu izbacio Young Boys, a znamo da su onda Svicarci doslovno bili na samom dnu Lige prvaka. Dodaj jos eventualno Fener koji je li la s nama, premda ih se u nekom knock outu Europa lige uopce ne bih bojao, dapace. Besiktas i Trabzon su jos losiji. Turske klubove u Europi izbacuju redovno puno slabije ekipe od Dinama tako da se ne trebamo sami potcjenjivati.
  • scooniepenn
    4.7k

O placama Istrinih igraca kazem sto sam cuo. Koga zanima moze to sigurno saznati i iz prve ruke, ali i ovo sto si ti zalijepio ti pokazuje da im je na place u 2023. otislo preko 2.5 milje, po cemu su i ispred Lokse. Mislim da im je taj budzet u 2024. jos narastao, tako da mi nije uopce nerealno da Maresic, Loncar, Radosevic ili Majkic igraju za 130.000 do 150.000.
  • Shkera
    56
    Ma to je bruto, a i u to sumnjam, ali daj Bože da ti igrači imaju tolike neto plaće.

2.5 milje ako na samo 30 igrača podijeliš je 83 000 godišnje, što je 7000 eura bruto mjesečno.
  • Dzoni
    1.4k

Nezahvalno je uspoređivati kvalitetu turske lige po njihovim predstavama u Europi, pogotovo u knockout utakmicama jer tradicionalno zbog pritiska apsolutno svi se raspadnu i ne postignu ni pola onoga što mogu i trebaju postići, slično kao i reprezentacija im. Apsolutno sam siguran da Dinamo u Turskoj ligi ne bi se borio za titulu, plafon 3. mjesto s Besiktasom po kvaliteti igrača.
  • Teofil Kateran
    2.6k
    Pa rezultati se mjere na terenu, ne na papiru, a oni se u na terenu u europskim natjecanjima ne dokazuju. Isto tako bi trebalo biti da hajduk bez problema rješava Ružomberok i Gziru po tome, ali u realnosti nije tako.

Za Fener i Galatu se slažem da bi protiv nas vjerojatno bili favoriti, ali niti blizu tome da nemamo šanse, bilo bi to po meni dosta blizu 50-50 kada je Dinamo pravi. A Besiktas, Trabzonspor mislim da ne bi trebali nama biti neko mjerilo, Dinamo je zadnjih godina radio puno veće rezultate od tih klubova, usprkos višestruko manjem budžetu kojim se raspolaže.

Naravno da je njihova liga jača od naše, ali po meni bi se Dinamo definitivno ondje borio za naslov, razlika je u tome što bi ostali hrvatski klubovi redovno dobivali porcije od tamošnjih osrednjih klubova.
  • scooniepenn
    4.7k

To su klasicne floskule i izgovori. Teren je jedino mjerilo i ako se neuspjesi njihovih klubova ponavljaju kao uzorak onda to vise nije slucajnost, vec pitanje objektivne kvalitete. Dovesti hrpu preplacenih stranaca, od kojih je dobar dio veterana zvijezda na zalasku, nije jamstvo nicega. Ako ce u 9 od 10 dvoboja Dinamo, Club Brugge, Bodo, Kopenhagen ili Red Bull Salzburg izbaciti Galatasaray, Fenerbahce ili Besiktas onda pricati o pritisku i slicnim izgovorima za slabe je jednostvno bespredmetno.
  • Dzoni
    1.4k
    Definitivno se slažem da ih (ne)strategija u vođenju klubova ne vodi ondje gdje zaslužuju , ali svejedno mislim da bi kroz 30-40 utakmica tamo bili slabiji barem od vodećeg dvojca jer te zvijezde znaju prelomiti utakmicu jednim potezom, što bi falilo skoro bilo kojem klubu iz HNL-a. Može Dinamo biti na 2-3 utakmice ukupno jači od velikana iz liga petica, ali na kraju dana kroz puno utakmica protiv takvih ekipa se vidi razlika u budžetima, plaćama itd.
  • Bjelko77
    9
    Zna netko kaj se to trenutno snima na glavnom? Malo sam ostao gledati, i snimaju neku scenu di se sa stepenica pothodnika penju Boysi i pjevaju Ima jedno mjesto
  • shameless86
    284
    slali su mail za to snimanje ,za prijave tko hoce..moguce da snimaju reklamu za godisnje ?
  • BBBaranja
    3.5k

Dobio sam taj mail,otvorio ga odmah da udem i vidim o cemu se radi kad ono mjesta popunjena.
    Radilo se o 4.6 i 8.6., tako da je sigurno to.
  • NORTE
    16.2k
    Istra ili Deportivo?Shkera

Alaves. Kad kažeš Deportivo mi normalni mislimo na La Coruñu.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.