• Jos-Optimus
    5.8k
    rekao bih 2:1 za Dinamo u odnosu na Hajduk
  • NORTE
    16.2k
    Još nam fali stadionBosskovitz

Kad se to izrealizira, najprije novi u Kranjči, a onda i novi Maksimir onda bismo relativno bezbolno preživjeli čak i par godina bez titule ako se kod rivala pojave neke generacije poput "Kekove Rijeke" ili i oni financijski ojačaju, koliko god to onda oprečno zvučalo jer ćemo tada konačno imati infrastrukturu kao preduvjet dosad neviđenog rasta.

Rad odgovornih ocjenjivat će se nogometnim uspjehom, ali u slučaju neuspjeha i dalje ćemo biti apsolutni vrh našeg nogometa i europski značajan klub.

Naravno, ozbiljnim nadzorom, statutom, rezultatima i odgovornošću koja se stalno evaluira nam se nikad neće smjeti ponoviti mamić ili marić, da nam se ne bi dogodio Schalke, klub koji je imao baš sve preduvjete i svejedno propao (bez navodnika).
  • PetkoDaniOršaGol
    254
    Uz Dinamo sam od pete godine. Doživio sam i preživio Canjugu i Četnika Glavatog i sve bolesnoće koje su ta razdoblja nosila. Koliko god bilo trzavica i negativnosti u ovom recentnom razdoblju, koje su i na kraju krajeva normalne u stvaranju nove priče, posljednje dvije sezone su renesansa. Grad doslovce diše s klubom. Ne prođe niti dan da se ne spomene ili da se ne raspravlja o svim sitnicama u svim razinama funkcioniranja kluba. Tekme, analize, revija, fan shopovi, obilasci stadiona, druženje po kvartovima, legende u klubu, kvizovi na stadionu, staro i mlado u dinamovim obilježjima na dane kad tekma nije ni blizu, zajedništvo, nova Kranjča, novi Maksimir, cijele obitelji na tekmama, klinaca i limača na Zapadu, protiv Belupa si mogao nakupiti dvije jasličke i dvije predškolske grupe bez jebemti :) ... Pa samo da se gleda koliko se klub otvorio prema svojim navijačima, pa to je već dost... bit će sve OK. Nemre biti loše. Novi Maksimir će zaokružiti cijelu priču taman dok Zvone i ekipa poštelaju sve do u detalj. Čekaju nas lijepa vremena. Naš Dinamo polako postaje ono o čemu sanjam godinama.
  • Omake
    9.1k
    Hipotetski Bobanov Salary Max

Poenta ovoga nije napadanje nikoga, pogotovo ne agente i igrače , (možda malo bivše Sde). Poenta je, kao i uvijek, moja osobna znatiželja. Par puta se kroz novine provuklo da će Boban uvesti kao maksimalni ugovor od 850 tisuća eura. Na prvu mi je to djelovalo malo, pogotovo za današnji nogomet. S porezom je to oko 640 tisuća dobiti. Onda sam išao na capology pogledati kako se taj iznos odnosi s drugim top 10 ligama. Našao sam samo brojke za, Premier League, Serie A, Ligue 1, La Liga, Bundesliga, 1. Turska, 1. Portugalska, Eredivisie. Na to dodao još engelski Championship i MLS. U tim država je porez prakično duplo veći nego u Hr. Uzeo sam hipotetski porez od 45%. Raspon u tim državama je 45-49%, osim u Turskoj gdje je 40%. Iznimka je i Italija. Mislim da po njihovom novom zakonu, od 2. sezone provedene u Italiji, vrhunski sportaši plaćaju 21%. Uglavnom dobit od 640 tisuća u ovim državama je u govor od 1,16 mil godišnje.

291IOYy.png

U svim ligama osim Premier League to je iznadprosječna plaća. U Ligue 1 ste s tom cifrom bliže 70. percentilu nego 60., i to opasno. U Nizozemskoj i MLSu bi bili među deset posto najplaćeniji. Ne bi bila loša lova za klub koji dominira 21. ligom u Europi.

Hipotetski, recimo da netko u Dinamu ima 1,5 mil kada se odbije porez. To bi s 45% bilo 2,73 mil godišnje u ovim drugim ligama i bili biste jedan od najplaćenijih igrača van lige 5, a u ligama 5 debelo iznad prosjeka. Ponovno, nije loša lova za klub iz 21. lige na svijetu!!

1dayr3K.png
  • Brusa
    3.4k
    Netko je napisao tu nekidan da je Baturina sa 400 tisuća, jedan od najslabije plaćenih. Meni je to suludo (ne da je to Baturina), nego da je to jedan od najslabijih ugovora. Ispada da koga god potpišemo u startu mu damo najmanje 400-500k. Također i broj ugovora, koji se tu da iščitati koji se kreće oko 1 milijun (ili više) koji imamo u ekipi mi je isto suludo visok.
    Nadam se da ovi mladi igrači za koje se piše da dolaze, će imati primjerenija primanja, jer mislim da u belupu, istri i sl. nemaju preko 100k godinje. Ne vidim zašto bi im mi dali odmah 4, 5 puta više u startu.
    Možda ja ne shvaćam sva ta kretanja i te sve stvari. Dopuštam.
  • Dzoni
    1.4k
    Zato će mu se ta "mala" plaća vratiti kroz bonuse u transferu ovo ljeto
  • Shkera
    56
    kojih 100k godisnje, to samo Dinamo, Hajduk, Rijeka i Osijek mogu dati, s tim da osim Dinama ova tri kluba samo nekolicini igraca.
    U ostalim klubovima je 50k plafon negdje rekao bih što bi bilo 4000 eura mjesečno, odlična plaća za Hrvatske prilike.
  • rokikaciga
    1.8k
    Loksa je prije davala preko 100 takoder. Sumnjam da je sada manje. Mudri ima 95 tis prosle godine. Mislim da po statusu njih par jos ima vise npr Karacic
  • Shkera
    56
    95 nije 100 :razz:

Mislim da su to neke kombinacije pojedinaca, a i Loksa nesto prodaje za razliku od Slavena te je Mudri ipak igrao Ligu Prvaka s Kopenhagenom i nije klinac kao Jagusic s jednom solidnom sezonom.
  • Brusa
    3.4k
    Evo, sad npr. Mudražija, ako ima tako kao što pišete oko 100k u loksi. I ako dolazi kod nas. Jel mu treba odma dati 400-500k? Mislim da ne, da bi to suludo bilo. 250k uvrh glave. Ako može drugdje dobiti više, slobodno. I sretno i sve najbolje mu bilo.
  • criticus
    3.9k

Posalji ovo Petkoviću na mail.

Pa neko je već pisao da je rang Ivanusecu sto ima u Feynoordu negdje malo više nego sto je ima u Dinamu. Problem je lige. Jasno se vidi iz omjera Turske i ostatka liga van liga petice. A mi nismo ni blizu Turske lige po kvaliteti. Ok, ima dosta losih klubova, al prvih 4-5 su kvaliteta iznad Dinama il tu negdje.
  • kibic
    1.2k

Fala na analizi i trudu. Zanimljivo i dobro sročeno.

Kod MLS-a, postoji li tzv. salary cap, koji su Ameri znali imat u drugim sportovima? Prvo mi pada na pamet NHL.
    Kakav je odnos te plaće u usporedbi s austrijskom il poljskom ligom?
  • Omake
    9.1k
    MLS je vjerojatno najkompliciranija liga na svijetu. Ima milijun pravila i stalno se nešto mijenja. Koliko ja znam, MLS, kao i npr NBA imaju soft cap. Znači postoji granica, ali se može preći u određenim uvjetima. Za MLS je 6 mil godisnje po ekipi. Ali imaš i 3 designated spots, kojima možeš dati koliko ti srce poželi. Postoji još pravila po kojima se može preći ta granica. Momčadi koje pređu tu granicu plaćaju Luxury Tax. Taj novac se dijeli između ostalih ekipa u ligi. Ne znam točno kako ide za MLS, ali u NBA se taj Luxury tax eksponencijalno povećava ako ekipa godinama zaredom pređe salary cap. Golden State je najbolji primjer. Salary Cap u NBA ligi je 148 mil, a njima je uz to vlasnik ove godine morao platiti i 176 mil Luxury Tax. Ako ozbiljno ne skrešu budget, sljedeće sezone su im salary plus luxury cap oko pola milijarde dolara (za momčad koja vjerojatno nema šanse za titulu). Ili će skresati plaće za 30tak milja ili će gazda morat platit 500. Nema labavo.

NFL u drugu ruku ima hard cap, oko 300 mil godišnje po ekipi.
  • Keyser Soze
    13.8k
    Kaže Olivari da se do nove godine planiraju novi izbori u Dinamu.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.