• Tvrdica McTvrdi
    327
    Realno jedini kamen spoticanja je ovo da dva ulaze u najviši rang
  • austrijanac
    7.1k
    Nek stave da Dinamo II može ispast i sve ok.

Ako ispadne, u 3. rangu nek plaća tipa 250k umjesto dosadašnjih 450k ili koliko spominju.

I riješeno sve.
  • chago13
    203
    Možda tovari to ruše u dogovoru s Zmijavcima, pošto nemaju tih 450 tisuća za platit
  • Fan
    1.1k
    Možda će ovo bit nepopularno, ne znam, ali po meni, Rudeš je apsolutno u pravu.

Dinamo i Hajduk jesu najjači, ali ne bi trebali imati pravo mijenjati cijeli sustav natjecanja u tako kratkom vremenu (nije baš preko noći, ali zna se na što se misli).

Također je dobro pitanje što bi se desilo da druge godine Rijeka želi ući sa svojom B ekipom u 2. ligu? Zar bi ulazak trebao vrijediti isključivo ove godine i nijedne druge? Glupost.

A najveća, notorna glupost je da B ekipe ne mogu ispast u niži rang. Kome je to palo na pamet?

I za kraj, jedan od, meni osobno, zanimljivijih aspekata lige je bio doigravanje 9. iz prve lige i 2. iz druge lige za promociju/ostanak i podržavao bih da se to vrati.
  • deda
    37.4k
    Ne plaćaju Dinamo i tovari keš već se lova uzima od tv prava, ista stvar je s kaznama HNSa.
  • Crni86
    11.1k
    https://sportske.jutarnji.hr/sn/nogomet/hnl/klubovi/rudes/legendarni-vatreni-bio-na-sastanku-s-bobanom-te-dogovorio-kljucan-uvjet-za-ulazak-dinama-i-hajduka-u-prvu-nl-15590645

Kako doznajemo, predstavnici Rudeša Stipe Čondrić i Josip Šimunić sastali su se u Maksimiru sa Zvonimirom Bobanom sa željom da mu objasne kako bi B momčadi Hajduka i Dinama trebale prihvatiti mogućnost da ispadnu iz lige, što je bio glavni uvjet Rudeša da prihvati širenje lige.

Boban je ispred Dinama odmah prihvatio stav ljudi iz Rudeša, vrlo brzo je to napravio i Hajduk, pa je ključni problem oko ulaska B momčadi u Prvu NL napokon riješen. Realno je mogao biti i puno ranije, jer očito ni Dinamo ni Hajduk nemaju problem s tim da im momčadi ispadnu u niži rang ako se pokaže da neće imati potrebnu kvalitetu. Tako je napokon u cijelom nogometnom svijetu. Samo je to trebalo kvalitetnije iskomunicirati.
  • crophantom
    739
    Meni je ovo priopćenje Rudeša jedno od normalnijih koje sam pročitao u HR nogometu u dugo vremena, ljudi su u pravu. HNS je ko obično napravio cirkus, a Rudeš tu postavlja logična pitanja.
    Bit će mi drago ako se uspije riješiti da Dinamo 2 igra prvu NL, ali Rudes tu nije bad guy već ovi genijalci iz HNSa koji to rade 5 do 12.
  • Droljo
    16.6k
    genijalci iz HNSa koji to rade 5 do 12crophantom

Ak su već tak radili trebali su donesti odluku i dekretom ubacit b ekipe. Kome se ne sviđa nek igra bih ili slovensku ligu. Šalu na stranu, nadam se da će se dogovoriti.
  • scooniepenn
    4.7k
    Sve u dopisu Rudeša ima smisla, ali dio o većoj protočnosti neovisno o uvjetima za 1. ligu je žešća glupost. Stari moj, ako ne zadovoljavaš uvjete za 1. ligu kako bi ju točno igrao. Bi li se postojeći prvoligaši možda trebali odreći dijela svojih prihoda od TV prava/generalnog pokroviteljstva da bi netko mogao participirati u najjačem stupnju natjecanja. Ako ti je trogodišnji plan igrati 1. HNL onda se potrudi da na razini 3 godine dovedeš uvjete na razinu adekvatnu za igranje 1. HNL.
  • Teofil Kateran
    2.6k
    Svakako bi najbolja opcija za sve bila širenje lige na ligu 16 jer se ne treba više ni ponavljati koliko su druge ekipe većih klubova bitne za razvoj igrača od kojih će neki sigurno kasnije imati ulogu u tim klubovima i reprezentaciji, a bit će i mnogo onih koji se neće nametnuti, ali će biti svejedno kvalitetni igrači za klubove poput Istre ili Varaždina.

Nije velika razlika u kvaliteti između 1. NL i 2. NL i stoga se proširenjem ne smanjuje sama kvaliteta lige, ali samim širenjem će svaki klub imati u jednoj sezoni 4 protivnika više nego do sada.

To je dodatno širenje jedinstvenih liga na državnoj razini ako se ta odluka provede sa 26 klubova u 2021/22 na 42 kluba u 2025/26. Mislim da bi dugoročno to moglo ipak povećati kvalitetu nogometa u 1. NL i 2. NL jer opet dosta klubova se prije borilo samo na nekoj regionalnoj razini dok je to sada u sve većoj mjeri na državnoj.

Bilo bi još bolje da klubovi imaju zdraviji razvoj, da se ulaže pomalo u infrastrukturu, tu bi svakako i HNS trebao više doprinijeti pa da se i riješi taj problem desetog kluba u HNL-u koji u zadnje vrijeme uđu i ispadnu.

Hrvatski dragovoljac se raspao, sada je završio 12. u 2. NL, Rudeš se raspao sada je završio 9. u 1. NL, Šibenik ispada u 3. NL - Jug. Nažalost ne vjerujem da će Vukovar imati nešto svjetliju budućnost jer se u zadnjih par sezona samo dokazala teza da RH ima 9 stabilnih prvoligaša.
  • Bosskovitz
    16.7k
    Kako doznajemo, predstavnici Rudeša Stipe Čondrić i Josip Šimunić sastali su se u Maksimiru sa Zvonimirom Bobanom sa željom da mu objasne kako bi B momčadi Hajduka i Dinama trebale prihvatiti mogućnost da ispadnu iz lige, što je bio glavni uvjet Rudeša da prihvati širenje lige.Crni86

Ako je to glavni uvjet, mislim da se oko njega može dogovoriti. Nije to nerazumno. Generalno, smeta mi taj stav HNS-a koji u svemu ovome glumi neutralnoj birokrata, kao da mu nije u izravnom interesu da se razvijaju najbolji hrvatski talenti. Preko 40% trenutnog rostera repke je igralo u Dinamu, preko 15% je igralo u Hajduku - pa valjda ti je u nekom interesu da guraš ideju koja se svugdje u svijetu dokazala kao najbolja za razvoj mladih igrača?

I za kraj, jedan od, meni osobno, zanimljivijih aspekata lige je bio doigravanje 9. iz prve lige i 2. iz druge lige za promociju/ostanak i podržavao bih da se to vrati.Fan

I meni, ali to bih uveo samo uz postrožavanje kriterija za infrastrukturu. Tužno mi je bilo s navijačkog aspekta gledati borbu za prvu ligu između Vukovara i Opatije, a ni jedan klub nema uvjete za prvu ligu i igrat će utakmice pred par stotina ljudi u Vinkovcima, odnosno na Kantridi da je Opatija prošla. Ista stvar je bila sa Zrinskim i igranjem na Gradskom vrtu prošle godine, sreća hrvatska pa se taj cirkus urušio.
  • Crni86
    11.1k
    Generalno, smeta mi taj stav HNS-a koji u svemu ovome glumi neutralnoj birokrata, kao da mu nije u izravnom interesu da se razvijaju najbolji hrvatski talenti.Bosskovitz

Jos gore isti taj HNS je zakuhao ovu stalu ukidanjem, isti taj HNS je cekao zadnji tren da se pokrene ta rasprava. Moglo se krenut u razgovor s klubovima pocetkom godine pa da se svi upiti do kraja sezone rasprave i dogovore detalji. Amaterski i neozbiljno odradeno od strane saveza.

Ali prema ovome su se i uspjeli dogovorit, sad je samo pitanje da li se moze jos jednom ici na glasanje ili je pre kasno.
  • Nogo
    6.7k
    Neuspjeli pregovori oko Prve NL

• Sastanak HNS-a o proširenju Prve NL na 16 klubova, iniciran od strane Dinama i Rudeša, propao je zbog nedostatka suglasnosti.

• Samo četiri od dvanaest drugoligaša pojavila su se na sastanku, odbacujući prijedlog Dinama i Hajduka da njihove B momčadi uđu u ligu uz plaćanje od 400.000 eura.

• Dinamo i Hajduk stoga će svoje B momčadi zadržati u Drugoj NL, a klubovi iz Bjelovara (Mladost Ždralovi i Bjelovar) neće biti uključeni u Prvu NL.

• Prva NL će ostati s 12 klubova, a u ligu su pristupili Karlovac i Hrvace, dok je Vukovar promoviran, a Zrinski Jurjevac ispao.

https://www.germanijak.hr/nogomet/vijesti/germanijak-doznaje-propao-dogovor-na-sastanku-u-hnsu-pojavila-se-tek-cetiri-kluba/146446
  • hardek
    4.6k
    Mene zanima šta će bit ako naši osiguraju promociju? Nadam se da Rudeš i ekipa centa neće dobit u tom slučaju.
  • Dzoni
    1.4k
    Nema se zašto kriviti Rudeš, HNS je taj koji nije spreman na kompromis i koji je prouzročio cirkus time što je ukinuo 2.momčadi u 2.ligi i vratio ih na horuk te tako sad napravio ogromno sranje gdje pola ekipa ne zna gdje igra za 2 mjeseca. Nek uživaju u plodovima svojih retardiranih odluka
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.