• Nema zaleđa Mikića
    2.4k
    i koga mogu izvuć u 2.pretkolu?dinamo u srcu

Zvezda dolazi na Rujevicu?? Pogledajte tko sve prijeti riječanima u drugom pretkolu LP.

Ocekujem par slicnih clanaka uskoro.
  • Tvrdica McTvrdi
    218
    Vidim da je već odgovoreno dobrim dijelom, ali više manje je poanta da moraš biti najbolje rangirani prvak od zemalja ispod 10 mjesta (Norveška, Grčka, Austrija, Škotska, Poljska, Danska, Švicarska itd). Mi počinjemo dosta ispod Bodo, Olympiakosa, Kopenhagena, tu negdje sa Salzburgom. I Rangers, ali za njih se nekako uzima da 90% ne će bit prvaci pokraj Celtica. Trebat će nam da Oly i Bodo ne budu prvaci jer to bez nekog polufinala ćemo teško stići, dok je za Kopenhagen i Salzburg realnije. Ovo je ovako pojednostavljeno :smile:
  • crophantom
    657
    haha, već je bilo :D
    Kad Rijeka ispadne u kvale za EL ubit će se novinari s indexa, onda ce morati navijati da Zvezda ispadne isto da može na naše klubove, a ne vjerujem da oni imaju srca navijati protiv zvezde.
  • criticus
    3.8k
    Uglavnom, bodo i olympiacos već sad imaju 7 odn olympiacos sa LP I 9 bodova više od nas. Kopenhagen je na 3,375 ispred nas a salzburg 2 boda ispred nas.Ludovic IX

Ono što nije zanemarivo je boriti se za slučaj od lani jer Norveška (Bodo), Grčka (Oly), Aus (Salzburg) i Škotska (Celtic) imaju mjesto u PO. Tako da se treba boriti najvjerojatnije sa Kopenhagenom da budemo ispred njih tako kad ovaj netko ispered nas ode direktno u LP da mi upadnemo u PO kao lani.
  • vjeko1701
    15.4k
    Slažem se. Dikretan plasman i nije baš realističan al bi zato preskok u PO mogao biti ostvariv. Samo sve ovisi kako ćemo uopće izgledati iduće sezone.
  • criticus
    3.8k
    Trenutno stanje (bez dodanih bodova za sljedeću sezonu):
    1.Glasgow Rangers 56.250 (CLQ 2, non CH)
    2.Bodø/Glimt 47.000 (CLQ PO)
    3.Olympiakos 46.500 (CL GS)
    4. FC København 42.375 (CLQ 2)
    5. Salzburg 41.000 (CLQ 2, non CH)
    6. Dinamo 39.000 (EL GS)
    7. Shakhtar 38.000 (ELQ 1)
    8. PAOK 37.250 (ELQ 3)
    9. Celtic 35.000 (CLQ PO)
    10. Ferencváros 34.000 (CLQ 2)
    Zvezda 34.000 (CLQ 2)

Nisam dodavao bodove za ovu godinu iako su tipa Dinamo i Oly osigurali svoje jer tipa Bodo i Celtic isto imaju osiguranu grupu samo neznamo jos koju pa bi to bilo polovično davanje osiguranih bodova.

Prvi cilj (uz biti prvak naravno :smile: ) je borba sa Kopenhagenom, Shaktarom, Ferencom i Ciganima. To nam garantira CL PO ako LP osvoji ekipa koja je vec osigurala LP.

Drugi cilj, hvatanje Rangersa, Bodoa ili Olya mi se cini nerealno pa cemo tu morati navijati da se u Skotskoj dogodi ocekivano, u Grckoj da prevagne na neku od drugih Atenjana ili Solunjana, a u Norveškoj da se dogodi čudo. Salzburg je uhvatljiv i s njim ćemo se nosat.
  • Hebimir Strašni
    76
    Baš to je pitanje, kakvu momčad ćemo složit jer nama najbolji igrači odlaze i sigurno ih nećemo sve adekvatno moći nadoknaditi u jednom prijelaznom roku. Mogli bi mi i gadno spustit koeficijent ove godine.
  • vjeko1701
    15.4k
    Koeficijent je već spušten gubitkom najbolje sezone u zadnjih 20 godina. Sad je pitanje koliko će se nadoknaditi ali ne treba biti nikakvo čudo da ne dostignemo najbolju sezonu u zadnjih 20 godina tako da oko toga nema takve drame.
  • pencilneck
    901
    BItan je relativan koeficijent, a ne apsolutni iznos bodova.

Boli me ona stvar je li nam koeficijent 35.000 ili 105.000, bitno je samo gdje smo u odnosu na glavne konkurente (FCK, Šahtar, Zvezda, itd.).
  • Chempers
    676

Bodo nije dobro startao u prvenstvu. 13 bodova iz 7 utakmica, Viking vodeći sa 26 bodova iz 11 utakmica. Dakle dobije li Bodo sve 4 zaostale bod su iza. Prošle sezone isto na knap osvojili naslov, tako da moglo bi biti zanimljivo u Norveškoj.
  • jedan u nizu
    13.4k
    Evo zanimljiva slika o zaradi svih europskih sudionika sva tri europska natjecanja.

Ukratko:

LP:
    Najveca zarada: PSG 137,9m
    Najmanja zarada Slovan 21,9m
    Medijan(18.klub) : 64,8m

EL:
    Najveca zarada: Tottenham 45,4m
    Najmanja zarada: FC RFS (Latvija): 6,3m
    Medijan; 15,7m

KL:
    Najveca zarada: Chelsea 22m
    Najmanja zarada: Fc Petrocub-Hincesti (Rumunjska) : 4,6m
    Medijan: 8,2m

495445704_1272561211200070_2775436678282414119_n.jpg?_nc_cat=1&ccb=1-7&_nc_sid=833d8c&_nc_ohc=Q9sMdGOHD2wQ7kNvwHSuHYt&_nc_oc=AdlKHVHUOqopQ2H24yil-EY9Sl6W06FR7f6XRKpH5aTIUejg9k2ZBaGWzyF_3OILMz8&_nc_zt=23&_nc_ht=scontent.fzag1-2.fna&_nc_gid=IayxYClqrXLFGw1Urzxo6g&oh=00_AfJrI4ZhylTbxwWgjrIKs6zUybTL4LJr6obKs5aL5VFR6A&oe=683FF117
  • shameless86
    264
    slovan i chelsea iste pare :lol:
  • dinamo u srcu
    2.2k
    Evo članak iz sportskih sa datumom ždrijeba i prvim utakmicama. Iskreno se nadam da sva četiri kluba mogu do euro skupina. Mislim da upravo zbog loše sezone ali izjednačene da će nas svi iznenadit i dat će bit top klubovi i brutalna gostovanja za sve skupine i klubove.

Moje želje:
    Varaždin vs Maribor
    Hajduk vs AIK
    Rijeka vs Lech Poznanj
    Dinamo vs Stutgart, Bologna,Aston Villa,Mydtjylland u gostima
    Basel, Lyon,Anderlecht,Rangers, doma

20250531-081437.jpg
  • Lox
    16
    Rijeka ce tesko proc al nije nemoguce. Iako su dobili petardu, Olimpija se cini kao najlaksa (malo paradoksalno) medu ovima.
  • Infinity
    18.5k
    Ja svima zelim da dodju u grupu, da se liga malo digne, ali i da se konkurencija ne moze tek tako posvetiti domacem prvenstvu.

Nama u grupi zelim kuci Shakhtar, Salzburg, Plzen, YB, Anderlecht, Ludogorets, Go Ahead Eagles i Celtu. Mislim da ih na Maksimiru moze sve dobiti.

U gostima bilo koga iz prvog pota, Slovan, Maccabi, Qarabag, Legiju, Lech i FCB. Tesko da bi na nekom od ovih sest gostovanja domacin protiv nas bio favorit. Ocekujem da nam nece dobro sjesti gostovanja kod ekipa iz prvog sesira, ali to najvise ovisi o igrackoj krizaljci koju sklopimo.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.