• Droljo
    16.3k
    Nema tog svemira u kojem je Garcia odbio Dinamo zbog Hajduka. Ajmo biti realni.

Dinamo je jači klub, više plaća, igra europska natjecanja, osvaja trofeje, ima više prilika za dokazivanje i uz sve to je opet trenersko radno mjesto koje je sigurnije te manje hektično od onog u Hajduku
    Bosskovitz

A možda ga boli k za to sve i hoće živjeti na
    moru..

On je spor. Nama je problem kad stoperi stoje na centru i protivnik krene u kontruLudovic IX

Čorluka, Terry, Virgil van Dijk spori ko blato, ali znaju se postaviti i uvijek beka imaju uz sebe u tim situacijama.
  • Klenx
    7.8k
    Zajebalo se. Sad je vrijeme da se krene popravljati.

Par misli ovako za kraj sezone.
    Ova sezona, vjerujem svakom normalnom navijaču Dinama bila je psihički nemoguće iscrpljujuća.
    Teška za gledati, teška za pratiti, teška za preživjeti. Kao da nije trajala devet mjeseci. Kao da su one tekme s Qarabagom neka ne toliko bliska povijest.
    Svaki vikend neka nova frustracija, nove kombinacije, novo čekanje tuđih rezultata.
    I sad kad je gotovo ko za kurac još uvijek nije gotovo.
    Jer još ovisimo o tome hoće li Rijeka nakon više dana alkoholiziranja i slavlja uzeti Kup. Direktna grupa i prvi pot Eurolige ili 2. pretkolo kvalifikacija Konferencijske lige sa ipak dobrim brojem mina u pretkolima za tako ranu fazu sezone.
    Prva europska tekma krajem 9. mjeseca ili sredinom 7.
    Nebo i zemlja. Financijski, sportski, statusno. Čekamo rasplet na koji ne možemo utjecati, što dodatno pojačava gorčinu i težinu ove sezone.

Lako je sada biti general nakon bitke, ali izgleda da je ulazak u Ligu prvaka prošle sezone dao je lažni osjećaj sigurnosti. Novi ljudi koji su koji mjesec prije toga došli u klub, u upravu i Izvršni odbor, ljudi koji su realno bez ikakvog iskustva u nogometu, krivo su procijenili startnu poziciju Dinama vjerojatno i uslijed raspada kojeg su konkurenti u ligi doživljavali na svakom polju prošlo ljeto.
    Pomislili su da je sustav čvrst, da je momčad stabilna, da takav sustav može istrpiti i Marka Marića koji prijelazni rok dok se ne isprofilira neko realno mišljenje o njemu.
    A on se pokazao kao potpuni promašaj. Kao jedan od najvećih promašaja u modernoj povijesti kluba.
    Natovario svlačionicu bezveznim strancima sa ogromnim ugovorima, pokušao prodati još prošlo ljeto Sučića i Baturinu za smiješnu cifru, složio totalno disfunkcionalnu momčad, doveo šarlatana za trenera.
    Nemoguć nesposobnjaković i prodavač magle.
    I nije on jedini kriv i ne smije biti kriv. Zajedno s njim, zajebali su i oni koji su ga slušali. Oni koji su ga pustili da radi po svome, da prodaje maglu i dovodi sve te polovnjake. I Zajec, i IO i NO, svak tko je popušio njegovu priču. Vjerovali su mu jer nisu znali bolje. I to je najveći grijeh ove sezone, što nitko nije prepoznao kako klub lako može otići u kurac dugoročno.
    Euforija zbog Lige prvaka i dobri rezultati tamo zamaskirali su krhost i gubitak kompasa.

Srećom pa je bilo ipak mrvicu poštovanja prema imenu Dinamo i gdje se u zadnji tren povukla karta Zvonimira Bobana. Čovjeka koji nije došao po titule ni funkcije, nego jer zna i osjeća što Dinamo jest i što mora biti. Čovjeka koji ipak neke stvari o nogometu i zna.
    S njim je realno stigla i nada da se ovo sve može pročistiti i klub vratiti na pravi put.
    Dajte mu metlu. Nek čisti. Do temelja ako treba. Nitko nek mu se ne petlja u posao, i neka svatko tko nije dostojan imena Dinamo drhti što će biti s njim. Na kojoj god funkciji bio.

Strašno je kako naša momčad izgleda na terenu. Bez obzira na imena, bez obzira na plaće, bez obzira na tržišnu vrijednost, osim tovara svaka druga momčad na terenu u HNL-u u svojoj igri ima više smisla od naše. Imaju pokušaje kretnje igrača bez lopte, imaju pokušaje otvaranja. Okej, loši su, zato i jesu tu di jesu, ali neki pokušaji se vide.
    Kod nas? Jedan primi loptu, ostali stanu. Gledaju. Kao da ne znaju što slijedi, kao da se prvi put vide. Teška stajaćica.
    Jesam li zadovoljan izborom trenera i ovim prvim najavama nekih transfera?
    Iskreno i ne. Kovačević nesumnjivo ima znanje, ali bojim se da bi ga Dinamo mogao "pojesti".
    Kad tad će doći situacija sa 2-3 povezana kiksa ili koji loš europski rezultat.
    Boban će ga tu morati zaštititi ako toliko vjeruje u njega. Jer mi Kovačević sam ne djeluje kao netko tko bi mogao hendlati bombardiranje i pritisak medija, navijača i rezultata u tom trenutku.

Sad kreće ono najvažnije. Temeljita rekonstrukcija momčadi.
    Ne šminka, ne kozmetika, ne još jedno polovično krpanje. Ovo mora biti ozbiljan rez, do kosti.
    Lisice, Soldi, Mudražije. Jasno je u kojem smjeru će Boban ići i kakvi profili igrača će se tražiti. Ali nadam se da su to sve samo rotacijske opcije. Rotacijske opcije koje su u svakom slučaju bolje i prilagođenije Dinamu nego Kange, Mbukui, Cordobe, Oliverasi i takvi.

Trebat će nam još dva tri "Ljubičića". Igrača u zrelim godinama i sa nekim pedigreom da to sve u konačnici ima smisla.
    Vjerujem Bobanu. Znam da zna više od mene, i više od svih nas koji pišemo po forumima, grupama i kafićima. On je živio nogomet na najvišoj razini, osvajao, vodio, odlučivao. I došao je doma jer mu je stalo, a ne jer mu treba. Kome ćemo vjerovati ako ne njemu?

Čeka nas ljeto kaosa. Dva mjeseca spekulacija, naslova, “ekskluziva” i lažnih transfera. Forumskih insajdera, što novih, što starih. Bombardiranja Germanijaka, Sportskih, 24 sata.
    Tironi, Ničota, Olivari, Lesički. Svakih šest sati novo ime. Nekad smiješno, nekad zanimljivo, a većinom prenapuhano. I o svakom će tema "transferi" napisati 10 stranica. I naravno, znamo kako to ide. Ako ne dođe netko tko se preziva Mbappe, Salah, Saka, Wirtz ili Musiala većina foruma će reći da “to nije dovoljno za Dinamo”. I to je okej, emocije su velike, frustracija se nagomilala ove sezone, sad je trenutak da damo Bobanu prostora.
    Moramo vjerovati Bobanu da zna što radi, da ima plan, da vidi ono što mi ne vidimo i da zna kako Dinamo vratiti tamo gdje pripada. Ne samo rezultatski, nego identitetski. Da opet budemo momčad s karakterom, s igrom, s ponosom. Jer ako ne vjerujemo čovjeku koji je toliko puta dokazao tko je, kome ćemo onda?
    A bit će prometno, sve najave su da će biti prometno.
    Očekujem bar 10 igrača po smjeru, i dolaznom i odlaznom.

Da se završi malo i u pozitivnom tonu.
    Kranjču neću spominjati. Prezadovoljan sam kako je to krenulo, i vjerujem da će Strabag to odraditi kako odradi i sve, kvalitetno i u roku.

Jedna druga stvar.
    Ima vas tu mlađih, ima vas starijih, neki možda nisu prošli sve frustracije događanjima u i oko kluba zadnjih 15, a i više godina.
    Ne znam koliko ste svjesni, ali Dinamo sada prvi put ima nešto što nije imao nikad u svojoj HNL povijesti.

Prostor za dugoročnu pozitivu i napredak. Nebo je granica.

Jučerašnja reakcija tribina na kraju utakmice, moram reći da mi je bila neočekivana.
    Nije bilo zvižduka, nije bilo psovki. Nije bilo svega onog što su igrači itekako zaslužili za ovakve predstave ove sezone.
    Dobar dio stadiona je ostao, pljeskao i pjevao Dinamu.
    Da, nije prvi. Da, zajebao je i bacio nam tonu frustracija ove sezone.
    Ali je konačno naš. Imamo čovjeka na čelu kojeg smo svi sanjali da će doći. Imamo alate za izbacivanje svakoga tko u budućnosti pokuša zgaditi ime Dinamo svojim navijačima.
    Po prvi puta imamo dugoročnu perspektivu rada i napretka na polju povezivanja kluba sa svojim navijačima.
    Nakon preko 30 godina nema sukoba s navijačima, nema rovovskih borbi po kuloarima, nema namjerne podjele navijačkog puka, promjena i borbi za ime, nema gazdinog dobra, nema trenera koji žive blizu stadiona, harmonika i cigana na utakmicama, osuđivanih kriminalaca, karata za kunu, Šoića, Canjuge, Horvatinčića, Mamića, Vrbanovića, Perasice, Antolića, jebanja u mozak, maltretiranja, rikverca, višesatnih presica, džigerice i davanja urina.
    Čeka nas samo rad, odgoj i učenje novih generacija koje dolaze hrvatskom, purgerskom i plavom identitetu.

Razumijem da smo nekad frustrirani kako je na Lokomotivi, Istri ili Gorici samo 6-7-8 000 ljudi.
    Nemojte zaboraviti da je ovaj klub zadnjih ponešto godina izgubio skoro 10 generacija novih navijača.
    Klinaca su pamtili i odrastali s gornjim pojmovima koje su nadomještali sa Messijem, Ronaldom i Neymarom. Barcelonama, Realima i Cityjima.
    I ove sezone je baš bila vidljiva razlika. Po gradu je more dresova, zastavica na autima, klinaca s Dinamom na usnama.
    I zbog svih njih što su došli, i novih koji će tek doći više ne smijemo zajebati.
    Neka 10 novih generacija zavole Dinamo kao nitko do sad. Za sve one koji nisu imali priliku jer je svom putu nisu ni dobili.

Pa će klubu i brojke 10-15 000 gledatelja na bezveznim utakmicama i 70-80 000 članova biti "just another day in the office".
  • Nemrem igra Dinamo
    3.5k

Stari, hvala ti na ovak dubokim, inspirirajućim tekstovima.

Ja nisam nekaj rječit za tipkovnicom, ali potpisujem u slovo ovo kaj si napisal i mogu samo dati lajk, jedno hvala i nasmiješiti se s ponosom.

Volio bih kada bi se na forum vratila neka stara imena (Graž, Neki tip...) koja su isto ovako inspirirala nas Zonaše, pozdrav im ako čitaju :smile:

Očekujem uz ovo sve kaj si napisao i rad na novom statutu pa da bude kao na onom transu - Novi statut, novi stadion - za budućnost bez granica :heart:

A za buduće generacije ne brinem, jer ima puno onih koji, kao i ja, odgajaju male Dinamovce kojima u žilama teče plavo...
    IMG-20250525-WA0030.jpg
  • dzis
    1k
    Nismo uzeli naslov, ali ja nikad mirniji po pitanju svojeg kluba. Kao sto je vec netko naveo konacno da imamo svoj klub i da nas ne moraju zamarati i muciti popratne stvari oko kluba koje se nikad vise nebi i nece dogoditi. Koliko je samo naslova tu bilo da su osjecaji bili pomjesani. Da li da slavim ili ne?

Uvijek neka gorcina u zelucu..ali ajde gotovi smo sa time!

Prva sezona naseg dinama je neuspijela,ali dolazak Zvone u klub je meni najveca pobjeda vjerovatno u doba mojeg zivota.
    Imamo covjeka na celu kluba koji osjeca i zivi plavu boju.Istim ili vecinim intezitetom nego i mi sami. Stavite si to malo u glavu i bit cete mirni kao sto sam i ja.

Idemo sad promjenit generaciju,naslovima zatvorit nas stari Maksimir i sampionski otvorit Novi. Za buducnost bez granica.

Volim te DINAMO!!!
  • Noel
    11.8k
    Gledam malo tko sve ide ove godine u Konferencijsku ligu. Tragedija. Mainz ,Rayo Valecano, Fiorentina, Notingham, Strasbourg.. to su najjači mogući suparnici. Ove poluamatere neću ni spominjat. Bit će otužno pratit Dinamo u toj ligi.

Dok gledam Ligu prvaka nikad jača imena po meni. Bila bi to nevjerojatna scena za Dinamo. Šteta.

Europska liga je nekako po mjeri i kad bi ušli direktno u nju to bi bi jackpot. Nadam se da Rijeka uzima kup.
  • OsamŠest
    5.1k

EL ili KL idealno za uigravanje nove ekipe, vraćanje naslova i novu Ligu prvaka u sezoni 2026/2027 :smile:
  • Facke
    5.9k
    Zakaj nije bil neki oprostaj za Ristovskuga i za Mohu?
    Rile je odigral 185 utakmica za nas a Moha 143 utakmice.
    Ili sam ja neki propustil?! Steta, decki su te zasluzili.
  • Thor
    210
    čestitam :clap: :clap: svaki komentar je kao i uvijek suvisan! Potpisujem,zivio! :victory: the and! :heart:
  • NORTE
    15.9k
    Ovo je bruka. Netko u uredu je odgovoran za ovo.Infinity
    Zelim glave na pladnju, jer smo igrali ocajnu sezonu.Infinity

Mislim da je Zajecova funkcija takva da njegov odlazak s pozicije iziskuje nove izbore.

Preostaje jedino Skender koji je bio drugi najžešći Marićev navijač u trenucima prije otkaza Bjelici, postavljanja Cannavara i sramotnog prijelaznog roka.

Od nekakvih promjena u uredima realno nema ništa i treba se okrenuti novoj stvarnosti dinama s Bobanom.

Boban je ujedno i spasioc ove vrhuške i atmosfere oko kluba.
    Neki su prošli lišo i sakrili se iza Bobana.

Od revolucija sada nema ništa, prihvatiti realnost i nadati se puno jačem dinamu koji gazi u ligi i prolazi u "nokaut" fazu EL.
  • keppi
    362
    D.Skender odlazi?
  • NORTE
    15.9k
    Eto u odgovoru na post sam "prozvao" čovjeka maloprije i napustio je dinamo.

Po mom mišljenju 2 od 3 najzaslužnija za nepojačavanje momčadi (u zimskom roku), u pravom smislu, a samim time i dinamov konačni neuspjeh u sezoni, više nisu u klubu.

Odlazak trećeg značio bi nove izbore, a on je ionako svu moć predao Bobanu.

Podrška direktoru Mariću je itekako bio potez na štetu dinama.
  • Progressive overload
    229
    Smijenjen analitičar prve momčadi, pitam se jel to ima veze s njegovim kavama sa ljudima sa podcasta Tribina. Jer mi se par puta činilo da imaju informacije koje ne bi trebale se širiti van kluba.
  • ElDorado
    3.9k
    Balerine ne žele manje ugovore. Za ovo odigrano trebali bi oni nama platiti
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.