• Nolifer
    11.2k
    Od Uniteda više nije ni ime ostalo, jer vrag je u detaljima.. Baš se svi sprdaju s njima.
  • din
    788
    Divna večer za navijače Liverpoola
  • bbb medimurje
    4k
    Realno united zasluzio bar produzetke
    Ovi po golu nisu zapucali
  • David17
    13
    Mocan United svakako, jel zna neko dal su za Baturinu zainteresirani? Mogli bi ga za 45m prodat, kad ionako kupuju sve po visokoj i nerealno cijeni
  • prefontaine
    2.2k
    Jedna od najgorih utakmica koje sam ikad gledaoDrawTube

Očito si slabo pratio Dinamo ove sezone. :rofl:

Inače, zadnjih 15min Manchester me baš podsjetio na naše loše utakmice ove sezone. Scenarij isti. Na papiru si bolji, protivnik se povukao očekujući kanonadu sa svih strana, a ti niti znaš šta bi, niti možeš išta uraditi osim kruženja s jedne na drugu stranu 20-25 m od gola
  • dinamozivivjecno
    2.6k
    mislim da je onaj lik koji ima stranicu gdje broji kad je tottenham uzeo zadnji put trofej trenutno tuzniji nego navijaci manchestera :lol:
    mogli bi i mi na istu shemu odbrojavati na nekoj stranici zadnji naslov hajduka.
  • Nolifer
    11.2k

Čak je i Kane prije toga s Bayernom osvojil prvi valjda trofej, il tako nešto :rofl:
  • Nema zaleđa Mikića
    2.3k
    mogli bi i mi na istu shemu odbrojavati na nekoj stranici zadnji naslov hajduka.dinamozivivjecno

Pricekajmo ipak nedjelju vecer, kakvi smo baksuzi sve je moguce.
  • Navijač Dinama
    9.9k
    Ova utakmica je vjerovatno najlošija utakmica što sam ikad pogledao. S(p)retnija ekipa uzela titulu.
    Ružna ko smrt. Doslovno definicija "udario bogalj na sakatog", e tako je ovo večeras izgledalo.

Samo zanimljivo je po komentarima na internetu čitat sramni bunker Australca, al kad Mourihno "doktor" sa troduplim bunkerom ili Ancelotti kad sa Realom parkira bus i osvaja titule i šta sve ne, onda je to to taktičko umijeće. Dupli standardi.

Sve u svemu završila je i još jedna sezona pošasti iz Manchestera.

Ovo je glavni primjer i odraz sramotnog,nekvalitetnog, bošljevičkog upravljanja jednim velikim klubom. Kakva sramota na šta je jedan Manchester United spao.
  • Matija97
    59
    nene nemoj tako, ON ZnA iGraTi NoGoM rekli bi razni stručljaci.
  • Filip85
    203
    Sjećam se one tekme kad su na White Hart Laneu Spursi vodili 3-0 na poluvremenu...do kraja laganih 5-3 za United.ZrnTSCHeZ

Vremena kad se na Novoj TV moglo gledati i PL i Bundesligu...
  • kajsitilud
    654
    Sjećam se one tekme kad su na White Hart Laneu Spursi vodili 3-0 na poluvremenu...do kraja laganih 5-3 za United.ZrnTSCHeZ

Ja se sjecam jedne tekme di su Spursi prvu pobijedili 2:0 :grin:
  • LA BOMBA
    245
    Uzeti Amorima za trenera usred sezone je bila monumentalna greška Uniteda, i očekivao sam da će totalno podbaciti.

I ako mislim da se radi o dobrom treneru, on igra neki sistem za kojeg United preprosto nema igrača. Ako bi ga uveli za vrijeme ljetnog prelaznog roka i dali mu novac, možda bi još mogao dovesti nekoliko igrača koji mu trebaju i ne bi bio totalni fiasco. Ali ovako ne znam šta su očekivali.

Biranje trenera je u modernom nogometu možda čak i najbitniji segment funkcioniranja kluba. Liverpool i Bayern su npr. ove godine odlično odradili posao. Nisu izabrali trenere koji bi imali neki hype nego su po detaljnim analizama našli trenere kojih taktički stil preprosto najviše ustreza igračima koje imaju u momčadi. Na kraju su njihovi izbori Slot i Kompany došli bez nekih većih promjena momčadi lagano do titule, a na početku mnogi ljudili su se pitali šta ti treneri rade u tako velikim klubovima.

A United je birao trenera izključivo na hype, uzeo Amorima jer je radio odlične stvari sa Sportingom sa nekim specifičnim rigidnim sistemom, za koji United preprosto nema sličnih igrača koji bi to mogli implentirati na PL razini. Za Amorimov sistem trebaš odlične wing backe koji ti tjeraju igru napred, desetke koje kreiraju, i zvjer u napadu na #9 da trpa golove. A United nema tih igrača. Pričalo se da bi Mount mogao biti dobar za taj sistem ali je uvijek ozljeđen. Bilo je i mnogo naivnih Unitedovih navijača koji su pričali kao da i onako nije toliko bitno ako će Amorim imati problema na početku jer će biti strpljenja. Ali to preprosto ne ide tako, kad počinješ gubiti u ovakvom velikom klubu, i ako imaš objektivnih razloga, dolazi do pritiska, demoralizacije, i ne možeš onda samo tako startati s nule sljedeću godinu. Sada mislim da United preprosto nema druge opcije nego da natjera Amorima i traži opet novog trenera.

United bi trebao uzeti trenera koji je više fleksibilan. Po mom mišljenju idealna realna opcija bi im bio netko kao Allegri. Trener koji ima neko ime i autoritet, osvajao je trofeje, zna kako se radi u velikom klubu, i dao bi im neki defenzivan identitet na kojem mogu graditi. Siguran sam da po njim ne bi pali pod 9. mjesto u ligi nikako, i sa ovom ekipom.
  • tp1997
    1.4k
    United bi trebao uzeti trenera koji je više fleksibilan. Po mom mišljenju idealna realna opcija bi im bio netko kao AllegriLA BOMBA

A Riera? On bi im sigurno bio jeftiniji.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.