• IceMan
    3k
    Smeta me jako teza, da "kaj sad i ak smo imali lošu sezonu, nitko neće umrijet" i slično...

Iako sam načelnog mišljenja da su 90% igrači krivi za ovo sve, svakako da se Dinamu sa ovakvim budžetom i igračkom klasom ni u ludilu ovakva sezona ne može i ne smije dogoditi.

Naravno da nitko neće umrijet, i klub ide dalje... al svakako se treba propitat svaki akter ovoga svega ovosezonskog.
  • Crni86
    10.2k
    mi nemamo pravo na lošu sezonu.Ludovic IX

Ovo je treca sezona za redom kada smo u padu. Znaci ovo je vec treca losa sezona, a ne prva kako tvrdis. Kada se uzme u obzir financijska nadmoc nad rivalima dolazimo do jako velikog problema kako se nesto krivo radi. I naravno da su ljudi nezadovoljni. Ljudi zele gledat nogomet, a ne vucaranje po terenu tri godine za redom. Jebe me se ak zgubimo, al daj da uzivam u tekmi, neka frca, nek se borimo i neka nas protivnik nadigra a ne da poklanjamo kao karitas.

I ljudi nisu tolko ljuti radi toga kaj nismo prvi vec radi toga sta se ovo vidlo da ce doc vec 3 sezone i samim time su nesigurni. Brine ih vise buducnost nego sadasnjost. Da Zvone nije doso, natpisi i napadi bi bili mnogo gori jer sa Zvonom ipak imamo nekakvi viziju i plan za iducu sezonu.
  • Dragon1Warrior123
    4.2k
    Treba nam takav kompletan remont momčadi da to nije ni smješno. Treba nam desno I lijevo krilo, CIJELI vezni red novi (jedino ajde ostavljamo Stojkovića i Kačavendu), dva lijeva beka, dva napadača, desni bek zamjenski, dva stopera i ono najbitnije TRENER. Ova sezona najviše pokazuje da bez aktivne trke i otvaranja u igri nema dominacije. A ko od naših osim Sučića, RPG-a i Stojkovića trči? Pjaca? Mišić? Baturina nekad kad mu dođe slučajno? Kulenović jednu utakmicu solidan, drugu KRIMINALNO loš baš zato što se ne otvara kvalitetno. Petković nije ni mogao trčati sad kad se vratio... a nije da je to radio i inače.

Treba promjeniti kompletan DNK-a momčadi i dovesti ljude gladne uspjeha, jer ovi naši niti imaju muda nešto napraviti, a bome ni volje. Možemo mi pričati da je Marić doveo tu strance upitnog karaktera, ali problem je što su i ovi naši očito upitnog karaktera kad nisu AMA BAŠ NIKOG uklopili u tu svoju jebenu momčad i ekipu osim RPG-a koji je ipak bio nekoliko razina iznad bilo kojeg našeg beka... I ajde Torrente je jadan silom prilika ušao u momčad i pokazao se STOPERČINOM. Ne znam kakvi su na treningu Cordoba, Mbuku, Mmae, ne znam kakvog su karaktera unutar momčadi, ali da su igrali baš i nisu, tako da ne možemo reći da su oni uopće prvi krivci, a ni drugi krivci za ovaj debakl sezone. Prvi i glavni krivci su po meni naši senatori i neki igrači koji jednostavno nisu dovoljno dobri za Dinamo, a misle da jesu. Ja sam nakon onog DEBAKLA jučer hladan, uopće se nisam ni naživcirao. JER SU NAS TOLIKO PUTA OVE GODINE RAZOČARALI DA JE TO NAMA NORMALNO. Ali to nije normalno, ovo je Dinamo, nitko nije iznad njega i zato od iduće sezone ne želim vidjeti bar 10 od ovih trenutnih igrača, a možda i više...

Ja se iskreno nadam da više nikad neću gledati ovakav Dinamo, gdje su naši najbolji igrači zapravo najveći uteg i misle da su iznad kluba. I onda smo tu gdje jesmo... Bitno da se radi PR "Neki igrači ne znaju što je Dinamo." E pa dečki mislim da vi ne znate što je Dinamo očito, ili još gore znate, ali vas boli kurac. Ili najjače "A što ako uspijemo." i onda izgubite utakmicu protiv Gorice i ne dobijete jebenu Lokomotivu. Mene bi bilo sram, ali oni nemaju srama očito baš zato što misle da su veći od kluba...
  • Captain America
    20.1k
    Bacio sam pogled na kadar da vidim koga bi od aktualne ekipe mogli gledati iduće sezone. Uvrstio sam igrače koji se spominju kao gotova stvar te izvrstio one čiji izgon iz kluba očekujem kao i one kojima ističe ugovor.

GK: Nevistić i Čavlina

Nevistić je imao svojih problema ove sezone, ali bi mu dao novu šqnsu s obzirom na puno bitnije rupe za pokrpati, ograničen budget i prošlu sezonu u kojoj je pokazao da se radi o dobrom vrataru.

RB: RPG

RPG je jedan od rijetkih igrača čija je pozicija u startnih 11 sigurna. Nadam se da su već započeti pregovori oko novog ugovora. Treba vidjeti što će biti s B ekipama kako bi se donijela odluka o Mikiću. Volio bi Valinčića kao rotacijskog beka, ali spominje se interes Lazia pa mi to ne djeluje realno.

CB: Theo, Galešić, Jakirović

Stoperska pozicija žudi za pravim pojačanjem, onakvim pojačanjem kakav je bio Theo 2018. Sve se bojim da će naš yoga majstor i iduće godine nositi našu obranu. Iščekujemo i razvoj situacije s Perkovićem. Ja bi mu svakako dao još jednu šansu. Možda pokušati dovesti Smolčića na posudbu iza kojeg je dobra sezona u Austriji. S Jakirovićem ista stvar kao i s Mikićem.

LB: prazan skup

Nadam se da će Boban nakon 6 godina uspjeti dovesti lijevog beka. Štefulj bi mi bio okej rotacijska opcija.

M: Mišić, Kačavenda, Stojković, Ljubičić, Soldo, Mudražija

Nisam nikad gledao Ljubičića, ali na TM stoji da je najviše utakmica igrao DM. Nadam se da smo konačno riješili tu poziciju koju je još Čač označio kao kritičnom. Nadam se potpunoj afirmaciji Kačavende i Stojkovića jer je ovo za njih ipak bila povratnička sezona. Vezna linija Ljubičić, Kačavenda, Stojković izgleda zanimljivo i konačno bi nakon 5 godina mogli imati trkačku i modernu sredinu terena.

RW: Lisica

Lisica nije bolji igrač od Špikića. Nadam se da se ne računa s njim kao udarnim desnim krilom. Nacional je prije par dana objavio da su Grci zadovoljni sa Špikom te da će ga vjerojatno otkupiti. Nama treba pojačanje na ovoj poziciji kao i na lijevom beku.

LW: Pjaca

Spominje se odlazak Hoxhe. Treba nam lijevo krilo. Boban će odlučiti hoće li tražiti opciju za prvih 11 ili zamjenu za Pjacu. Pjacinih 6 golova i 6 asistencija u 33 utakmice je premalo.

ST: Kule

Tarzan je najavio Petkov odlazak. Ako Petko i ostane, tko zna u kakvom će stanju biti nakon ozljede. Treba nam kapitalac u napadu. Ako Kule ne iznistira na transferu, ostavio bi ga svakako ovdje.

Kao zaključak, novi lijevi bek, desno krilo i napadač su nam nužni u prvih 11. 3 pozicije koje su i lani označene kritičnima, Boban mora godinu nakon rješavati. Bonus su rotacijski desni bek, stoper i krilo/a ovisno o Hoxhinom i Špikinom statusu.

Što se tiče trenera, bude li Kovačević stvarno imenovan trenerom Dinama, imat ću još niža očekivanja u prijelaznom roku od sportskog sektora nego što je to bio slučaj zimus i ljetos. Nadam se da su novinari krivo čuli pa ga Boban zapravo misli uzeti za trenera Dinama II.

Iduća 3 i pol mjeseca su stvarno ključna i odredit će Dinamovih idućih 5 godina. Nadam se da Boban i Dabac znaju što rade i da su svjesni situacije u kojoj se nalazimo. Treba nam masterpiece prijelazni rok kao što je to bio onaj 2018. Njima želim sreću, a nama debele živce u idućim tjednima.
  • Dragon1Warrior123
    4.2k
    Tražiš premalo, treba nam kompletan remont...
  • Blueshadow86
    3.2k
    Napisao sam sličan komentar kao tvoj što se igračkog kadra tiče i doslovno smo objavili u sekundu pa sam stavio da mi se obriše komentar :smile:
    Ali da, kompletan igrački remont nam treba. Doslovno, remont.
  • Sibirski plavac
    5.3k
    bude li Kovačević stvarno imenovan trenerom DinamaCaptain America

Pa kaj nije netko prije tjedan dva napisao ovdje na Zoni da 100% ništa od Kovačevića?
    Ja se nadam da je to istina, a ne ovo što pišu novinari već tjednima...
  • Captain America
    20.1k
    Pa kaj nije netko prije tjedan dva napisao ovdje na Zoni da 100% ništa od Kovačevića?
    Ja se nadam da je to istina, a ne ovo što pišu novinari već tjednima...
    Sibirski plavac

Jučer se tu pisalo da je 90% siguran. Ne znam više kome vjerovati.
  • Navijač Dinama
    9.9k
    Kao zaključak, novi lijevi bek, desno krilo i napadač su nam nužni u prvih 11. 3 pozicije koje su i lani označene kritičnima, Boban mora godinu nakon rješavati. Bonus su rotacijski desni bek, stoper i krilo/a ovisno o Hoxhinom i Špikinom statusu.Captain America

Vratit dite( Rozića) materi i još možda uzet Koskia. Iako bi volio vidjet/čut što o dolasku u Dinamo misli Pogrančić.
    A za lijevog beka, možda RPG, a desno Valinčić, pa recimo na oba beka afirmirat klince(Mikić i tko je već od mladih LB).

Kule ako bude išao, onda smo realno i bez napadača, Kangi sumnjam da će se produžit ugovor, a Petković i ako ostane, ni on sam ti ne može garantirat da će igrat ni 50% utakmica, znači dva napadača.
  • Tongo Doumbia
    6.5k
    Ja se iskreno nadam da se skautiraju konkretniji igrači za prednju trojku i iduću sezonu, barem od ovih koji kruže po novinama.

Uvijek sam za HNL igrače, ali su u ovom slučaju to tek Fruk i Jagušić koji su dodana vrijednost. Opetovano ponavljam da u ovakvom trenutku nije pametno iskrcati lovu za Lisicu i nadati se da bude idealna prva opcija, jer eto Oršić prije Dinama nije bio bogzna gdje. Inače, taj Ulsan, gdje je igrao Orša, dolazi iz Koreje. Za one koji ne znaju, tamo se igra vjerojatno najbrži i najeksplozivniji nogomet na planeti i nije čudo da naši igrači teško prolaze tamo. Imao sam prijatelja koji se okušao i dobro znam što govorim. Naknadno smo saznali zašto Oršić jest uspio.

Naš problem je što smo izgubili igrače u zadnjoj trećini koji isporučuju dovoljan g/a (osim Kulea ovu sezonu) i zbog toga nam trebaju ubojice. Pa sva naša krila, osim Hoxhe, cuckaju loptu u nogama po dvije minute, idu na bicikla, traže nekakvu kombinatoriku. Ne pamtim onaj nekakav šut s 20 metara sa zatvorenim očima pa gdje ode. Nikako nemamo konkretnosti, okomitosti, žestine. Jakir je na to upozoravao još 2023. Stoga i ne čudi da je nama jedini način za postignuti gol napuniti 16 metara i nadati se tim nekakvim otpatcima i odbijancima.

Dakle, Baturinu nadomjestiti Stojkovićem, automatski si dobio značajniju motoriku u tom dijelu terena. Ovaj momentum kad igraju zajedno ne funkcionira jer je Stojković “divljak”, pa se doslovno drže za ruke cijelu utakmicu. Pjaca mi je itekako bolji desno, jer ne komplicira nego je direktan, a svakako ima klasu. Pretpostaviti mu Lisicu kao zamjenu za početak, ako već dolazi. Hoxha lijevo prema svemu ide, tako da će nam i na toj strani trebati netko novi.

Ako Zvone Boban ne može dovući nekoga renomea Brekala, onda smo zbilja u teškom kurcu. Naravno, uz ovo sve idu standardni i opjevani problemi. Lijevi bek, stoper, vezni red, možda i golman?
  • Captain America
    20.1k
    RozićaNavijač Dinama

Završilo je i na OddsBibleu da ide u Blackburn.
  • kajjaznam
    183
    Da sam na Bobanovom mjestu, kod odabira trenera, postavio bih svim kandidatima jedno pitanje.
    Kako biste vi riješili izlazak iz naše trećine, ako uzmemo u obzir da je Mišić markiran, a KTC ne smije napucati prema naprijed.
    Nama trebaju igrači tempa i ritma, veznjake koji će se vratiti po loptu, krila koja mogu odigrat 70 min visokog tempa i koji će znat odigrat i ponavljat duple pasove sa bekovima.
    Ništa od toga sinoć nismo vidjeli.
    Edit: ktc ne smije biti prvi stoper iduće sezone, a u napadu nijednog od trojca ne želim gledati.
    Svaka čast trojcu gore, al ja ih više nemrem gledati
  • IceMan
    3k
    KTC - apsolutna legenda, čovjek koji daje uvijek sve od sebe i veliki respect ima od svakog Dinamova

Al meni nikad neće biti jasno zašto on uopće starta u tekmama di bi mi trebali držat loptu i visoki posjed 80%, kad i ptice na grani znaju da je “težak” sa loptom.. a sve počinje sa njime otraga.

U principu, 80% tekmi u HNL-u je besmisleno da on starta…
  • crophantom
    395
    Gledam sad snimku gola, isti kurac ko 50 posto golova koje smo primili ove sezone... stoperi i Mišić na 7 metara od gola, Goričan na povratnoj sam ko duh, ne mogu iz snimke skuziti ko to trčkara za njim laganim korakom, ali jebo bi mu sve po spisku. 100 golova si tako primio ove sezone i ti opet umjesto da ga onemogućis da primi loptu trčkaras ko instagramusa na nasipu, pa picka ti materina.
    Je, Gale je reagirao ko tele, ali ovaj drugi, ko god bio, ja ne mogu vjerovati više da se to događa.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.